به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از کرمان، منوچهر متکی عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان در برنامه «گام به گام تا حماسه» اظهار داشت: همه حرکتهای تشکل های دانشجویی در راستای کرسی های آزاد اندیشی، گفتمان سازی، مناظرهای صمیمانه وروشنگرانه باید از سوی مسئولین امر مورد حمایت قرار بگیرد و با صدور برخی از بخشنامه به محدود سازی نپردازند و این جایگاه حفظ شود و بدانند که دانشجو در حوزه ها و صحنه های کشورش حرف دارد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام «حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی»گفت: در حماسه سیاسی اتفاقی که در انقلاب و در رابطه با رژیم و تعامل غرب با انقلاب افتاد حول محور دموکراسی است.
متکی افزود: از سپیده دم پیروزی انقلاب شاهد مخالفت هایی از سوی غرب با این نظام نوپا شکل گرفت و محور اولیه که برای مخالفت با جمهوری اسلامی دارند دموکراسی است که می گویند مردم نقش آفرین و حاکم بر سرنوشت خود نیستند.
وی با اشاره به مخالفت سازماندهی شده غرب با انقلاب اسلامی افزود: محور اولیه غرب برای مخالفت با جمهوری اسلامی بحث دموکراسی است.
کاندیدای ریاست جمهوری گفت: آنچه در انتخابات مورد تاکید فعالان سیاسی و دانشگاهی است این است که ملت حاکم شدن بر سرنوشت خود را به عنوان یک حق نگاه کند و نماد تعیین سرنوشت حضور در انتخابات است.
متکی افزود: در این انتخابات، فعالان سیاسی و دانشجویی بدون وابستگی های حزبی فعالیت های سیاسی خود را دارند؛ باید تأکید کنیم ملت ایران با حضور در انتخابات و نقش آفرینی، حق دارند که سرنوشت خود را تعیین کنند.
وی گفت: در نگاه اعتقادی، دینی، ملی و تکلیفی به مردم حس می شود که باید حق تعیین سرنوشت توسط مردم با حضور در انتخابات انجام نشود.
کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به تعین سرنوشت ملت توسط خودشان افزود: ملت حرفشان را باید در پای صندوق های رای بزنند.
متکی با اشاره جایگاه دولت ها و حکومت ها در ارتباط با مردم افزود: منشاء قدرت حکومت ها بر آمده از توان نظامی اقتصادی سیاسی بین المللی و نقش آفرینی در تصمیم سازی های داخلی است.
وی کشورهای قدرتمند در جهان را سه دسته عنوان کرد و افزود: دسته اول ارتش ها و قدرت های نظامی و اقتصادی که نقش آفرینی صحنه های سیاسی بین المللی هستند و دسته دوم کشورهایی که خود را وابسته به این کشورها می دانند یا مورد حمایت قدرت های دسته اول هستند که خود را نیاز مند قدرت مردم نمی داند.
متکی گفت: دسته سوم کشورهایی هستند که با تأیید بر استقلال سیاسی و تلاش برای خود کفایی در حوزه اقتصادی بیشترین تکیه آنها بر مردم است و به واسطه حمایت و حراست مردم منشا قدرت حکومت ها از این زاویه و منظرها است.
وی افزود: پایگاه مردمی داشتن یک حکومت امری قطعی و همیشگی نیست و در گرو کارکردهای آن دولت است و باید مناسبات آنها با مردم صادقانه باشد.
کاندیدای ریاست جمهوری افزود: اگر حکومت ها عمکردشان شفاف باشند اگر دولت ها پاسخگو باشد در ازای کارکردشان اینها می توانند در یک ارتباط دو سویه مردم بهره مند شوند.
متکی گفت: مهمترین محور در مناسبانت مردم اعتمادسازی است که در بعضی کشورها مردم این امر حکومت را مقدس می شمارد و از حکومت ها حمایت می کنند.
وی بااشاره به تبیین جایگاه رئیس جمهور و دولت و ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: در قانون اساسی جایگاه دولت یک جایگاهی استراتژیک برای امر کشورداری و پرداختن به معیشت و حل مشکلات مردم است.
متکی افزود: همه دولت ها و دستگاه های عمومی از مجموعه های درآمدی که دارند باید گزارشات شفافی را به مردم بدهند که چه فعالیت هایی انجام دادند.
مهمترین مولفه بین مردم وحکومت اعتماد سازی است
کاندیدای ریاست جمهوری با اشاره به ارتباط مردم با دولت ها افزود: مهمترین مولفه بین مردم و حکومت اعتماد سازی است.
وی افزود: یکی از حوزهای شفاف سازی مسائل مالی است و هم دولت ها و هم دستگاه های عمومی باید گزارشات شفافی را به مردم بدهند.
متکی افزود: شهرداری های کلان شهرها که در آمدهای کلان دارند و از مردم مالیات می گیرند و خدمات ارائه میدهند می توانند در حوزه مالی این شفاف سازی را به مردم داشتنه باشند.
وی با اشاره به جایگاه رئیس جمهور و دولت افزود: در قانون اساسی بار سنگین امور اجرایی بر دوش دولت نهاده شده و جایگاه استراتِژیک امر خدمت گذاری و حل مشکلات مردم است.
متکی افزود: دولت ها وظیفه جست و جو بهترین راهبردها برای امر کشور داری و مدیریت کشور را دارند. دولت ها در دروه معین در براساس برنامه ها و در چارچوب برنامه های مصوب 5ساله و 20 ساله که در قالب بودجه برای کشور تنظیم می شود باید حوزه گرفتاری مردم شناسایی و در رفع آنها گام بردارند.
کاندیدای ریاست جمهوری گفت: جایگاه ولایت فقیه در قانون اساسی یک جایگاه ایدئولوژیک است که به تبیین نگرش دینی در مسائل کشور داری می پردازد و قرائت از دین و مکتب را انجام می دهد.
حرکت دولت از جایگاه استراتژیک در امر کشورداری به سوی مکتب سازی انحراف است
متکی گفت: انحراف دولت یعنی حرکت از جایگاه استراتژیک در امر کشورداری به سوی مکتب سازی و تفسیر دین در ارائه قرائت های متفاوت از دین که جایگاه دولت این نیست. هرچند که شخصیت هایی صاحب نظر و اسلام شناس در دولت حضور داشته باشند که برای بحث و بیان می توانند در دانشگاه و حوزه مشغول شوند.