به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، منوچهر متکی عصر روز گذشته در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان با عنوان «گام به گام تا حماسه»، در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه زمان برگزاری امتحانات با انتخابات تطابق دارد، اظهار داشت: از مسئولان مربوطه در رابطه با جابه جایی زمان امتحانات برخلاف سالهای قبل گله مند هستم.
وی افزود: در دانشگاه دو هدف تحصیل و نقش آفرینی سیاسی باید کنار هم تعریف شوند، تصمیمات نباید بر روی این دو مقوله تأثیر بگذارد.
تاکنون هیچ کمکی در بحث هزینه انتخاباتی به من نشده است
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تأمین هزینه های انتخاباتی خود تصریح کرد: در حال حاضر تأمین هزینه های تبلیغات صورت نگرفته است و هر وقت صورت گرفت می گویم چگونه تأمین شده است و دریافت هر گونه کمکی بلا شرط است؛ تاکنون هیچ کمکی در بحث هزینه انتخاباتی به بنده نشده است و هر وقت کمک ها صورت گرفت براساس همان شفاف سازی اعلام می کنیم که میزان کمک ها و هزینه ها چگونه بوده است.
متکی با اشاره به برنامه های خود در انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: برنامه های نامزدها در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و حوزه های دفاعی کشور است و مباحث اقتصادی، روابط خارجی و مناسبات بین مسئولان جزو سه محور برنامه های من هستند که بیش ترین دغدغه های ذهنی مردم اینها هستند.
وی با اشاره به اینکه به عنوان یک دولت باید جایگاه مردم را در بسته بندی اجتماعی شناسایی کنیم، گفت: امروزه پنج دهک از دهک های اجتماعی کسانی هستند که دخل و خرج آنها با هم همخوانی ندارند و اقشار آسیب پذیر جامعه هستند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه در این پنج دهک قاعده جمعیتی جامعه را داریم و بیشترین جمعیت ما در این قاعده تعریف شده است، افزود: معمولا دولت های متعهد وظیفه دارند سطح زندگی مردم را ارتقا بدهند.
متکی با بیان اینکه طبقات کم درآمد برای رسیدن به جایگاه متوسط باید مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این امر با هدف افزایش بنیه درآمد ملی کشور بر اساس تولید امکان پذیر است.
به بنیه درآمد ملی در حوزه تولید توجه لازم نشده است
وی با بیان اینکه در حوزه های کارهای عمرانی و اجرایی گام های بی سابقه ای در این دولت و دولتهای گذشته بر داشته شده است، گفت: به بنیه در آمد ملی در حوزه تولید ملی توجه لازم نشده است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به برنامه ریزی دولتهای گذشته در بحث اقتصاد کشور افزود: برنامه ریزی مناسبی در این زمینه نداشته ایم، اقتصاد باید مردمی و به دست مردم سپرده شود کسانی که در دنیا بالاترین تولید را دارند وقتی که نگاه می کنیم 80 درصد اقتصاد آن دست مردم است و 20 درصد دست دولت است.
متکی با اینکه امروز یک زائده بزرگی به نام تأمین اجتماعی درست کرده ایم، گفت: در دامن تأمین اجتماعی هزاران هزاران میلیارد سرمایه ریخته شده است و تأمین اجتماعی هزاران شرکت از کشاورزی تا نفت و تجارت زیر پوشش خودش دارد.
وی در ادامه افزود: اولین گزارش دریافتی از این کارتل بزرگ اقتصادی در ایران دولتی اداره می شود و صدها شرکت زیان ده دارد هرگاه هم دولت به تأمین اجتماعی بدهکار می شود یک کارخانه جدید را به این مجموعه واگذار می کند؛ البته چه کسی این کارها را مدیریت می کند؟
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه از ابتدای انقلاب به ما گفتند: دولت تاجر، کشاورز و صنعت کار خوبی نیست؛ ولی ما از این مجموعه های دولت حمایت می کنیم که به اعتقاد من کار درستی نیست.
تولید، شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است
متکی تولید را شاه کلید حل مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: برای اینکه این امر در کشور توسعه یابد، باید فرهنگ تولید را در جامعه گسترش بدهیم.
وی با بیان اینکه چرا سرمایه گذارایرانی در دوبی موفق می شود، اما در کشور خود نمی تواند، تصریح کرد: یکی از مهم ترین کارهای دولت یازدهم تأکید بر تولید در همه عرصه هاست.
کاندیدای دوره یازدهم ریاست جمهوری گفت: جریان اصلاحات، جبهه پایداری ، جریان منصوب به دولت پایداری و اصولگرایان در انتخابات هستند.
15 اردیبهشت کاندیدای ائتلاف 5 نفره اعلام می شود
متکی با اشاره به ائتلاف گروه پنج نفره گفت: از 20 فروردین تا 15 اردیبهشت نظرسنجی های مختلفی در کشور صورت می گیرد که در این فاصله کسی که از رای آوری بیشتری برخوردار باشد می تواند نامزد آن ائتلاف باشد.
وی با اشاره به استفاده از منویات رهبری افزود: نظرات رهبری چراغ راه و مبنای تصمیم سازی ماست.
یارانه ها در دولت یازدهم ادامه پیدا می کند
کاندیدای دوره یازدهم ریاست جمهوری با اشاره به ادامه هدفمندی یارانه در دولت یازدهم افزود: هدفمندی در قالب پرداختی که در حال حاضر صورت می گیرد در دولت یاردهم ادامه پیدا می کند و باید افزایش با کارشناسی صورت بگیرد.
متکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر رئیس جمهور شوید از احمدینژاد در دولت استفاده میکنید، گفت: او هشت سال است که فعالیت دارد و احساس میکنم پس از اتمام دورهاش نیاز به استراحت دارد که بعد از برطرف شدن خستگی موضوع را میتوان بررسی کرد.
معاون اول من یک چهره اقتصادی کشور است
متکی در پاسخ به سوالی که اگر رئیس جمهور شدید معاون اول خودتان را چه کسی معرفی می کنید؟، گفت: چند نفر را به عنوان معاون اول در فهرستم برای بررسی دارم، همزمان با تبلیغات انتخابات که این شخص را یک چهره اقتصادی کشور است، معرفی خواهم کرد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما که مدعی شفافسازی هستید، علت برکنار شدن خود را شفاف بیان کنید، افزود: بنا به دلایل اخلاقی پاسخ نمیدهم، فردی مانند من برای دفاع از خودش هم که شده باید جواب دهد؛ اما دلایلی دارم که اگر اصحاب رسانه در این جلسه نبودند و جمع خصوصی بود، علت را بیان میکردم تا بعد از انتخابات پرداختن به این سئوال مقدور نیست و هر وقت من و احمدی نژاد در جایگاه شهروند قرار گرفتیم، علت بر کناری خود را اعلام می کنم..
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یک دیپلمات و یک نماینده مجلس بودم و 9 سال در دو کشور که مسیر توسعه و پیشرفت را با موفقعیت های نسبی در سطح خودشان طی کردم، زندگی کردم، گفت: کتاب ابتدایی در ژاپن فرهنگ تلاش و کار را جا می اندازد و فرهنگ تولید را یاد می آمورد؛ اما کتب دروه ابتدایی در ایران فرهنگ مصرف را آموزش می دهد.
هاشمی از عدالت غافل شد
متکی با بیان اینکه تفاوت الگوی توسعه ما با کشورهای سرمایهداری توزیع عادلانه امکانات است، گفت: دولت هاشمی در نوع گزارشهایی که با شعار سازندگی داد از عنصر عدالت غافل شد.
تولید ماشینی که استاندارد لازم را ندارد، باید متوقف شود
وی با بیان اینکه ساخت خودروی نا ایمن خودکشی ملی است، افزود: مسئولان راه و ترافیک گناه تصادفات را به گردن عنصر سوم یعنی انسان می اندازند، حال اینکه اولویت دولت یازدهم ایمنی سازی است، تولید ماشینی که استاندارد لازم را ندارد، باید متوقف شود.
ملت ایران در انتخابات 88 رکورد زدند
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه حوداث سال 88 لکه غیر قابل دفاعی بود و ملت ایران در انتخابات 88 رکورد زدند، تصریح کرد: هاشمی در دولت ششم با 11 میلیون رای انتخاب شد که این پاسداری از ملت است و نظام انتخاباتی ما نظام قابل خدشه ای در این زمینه نیست.
متکی گفت: در فتنه 88 به ملت ظلم و ستم کردند، ملت ایران در انتخابات 88 رکوردی زدند که می توانست در مقابل غربی ها به رخ کشید شود، چون 85 درصد مردم در آن شرکت کردند.
وی با اشاره به اینکه باید قضاوت منصفانه در تمام نقدها داشت، افزود: ما در یک سال بعد از انقلاب 10 هزار مدرسه ساختیم؛ قبل از این دولت، میزان برق ما 36 هزار مگا وات و در دولت نهم و دهم حدود 70 مگاوات می رسد و تصور می کنم بخشی از این همه سرمایه برای ارتقا بخشی کشور هزینه شد و در بخش هایی هم درست تصمیم گیری نشد.
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دو مشکل بیکاری و تورم در هر خانواده وجود دارد و راهکار هر دو معضل را باید در تولید جستجو کنیم.
متکی با بیان اینکه در سال 84 نقدینگی 60 هزار میلیارد تومان بود، گفت: امروز بعد از هفت سال به 560 هزار میلیارد تومان رسیده است، یعنی هر اتفاقی می تواند در جامعه بیفتد ما موانع تولید را باید بردایم، اگر عوارض گمرکی واردات کالاها و ماشین آلات بیشتر بود یعنی قوانین گمرکی درست نیست.
وی افزود: کلید هر بیکاری و تورم در کشور تولید است، من 14 محور عمده گرانی کشور را عنوان کرده ام در یک نامه ای به بیش از 150 نفر از اسانید کشور می رسانم.
سیاست های ما در عمل، سیاست های حمایت از تولید نیست
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه موانع تولید را باید برداریم، گفت: سیاست های ما در عمل سیاست های حمایت از تولید نیست.
متکی با اشاره به استفاده از مشاورین جوان افزود: در دولت یازدهم مشارکت جوانان در تصمیمگیریهای دولت قرار میگیرد؛ چراکه باید در آموزههای خودمان کسی را که برایش تصمیم میگیریم، شریک کنیم.
وی با بیان اینکه پیشنهاد من در ورزش و جونان این بود که یک تیم علمی در کنار معاونین قرار بگیرد، گفت: امروز اقتصاد، روابط خارجی در کلان کشور و رفتار مسئولان با یکدیگر سه اولویت مهم هستند.
در دولت هاشمی به تولید توجه نشد
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به نقاط قوت و ضعف دولت های گذشته افزود: در دولت هاشمی که بعد از جنگ بود و تلاشش برای سازندگی، کارهای فراوانی صورت گرفت، اما یکی از نکاتی که در دولت هاشمی به آن توجه نشد، تولید بود.
متکی افزود: در سال 76 که قشر جوان ما احساس کرد مطالبات سیاسی او بر زمین مانده خاتمی اعلام کرد که برنامه من توسعه سیاسی است و نشاط جدیدی را در کشور ایجاد کرد؛ اما بحث قرائت از دین را بر اساس دیدگاه خود صحیح دانست، در حالیکه جایگاه دولت تفسیر دین نیست.
مکتب سازی نقطه ضعف دولت احمدی نژاد است
وی سخت کوشی و پر تلاشی و برداشتن گام های بلند در کشور را از نقاط قوت دولت های احمدی نژاد عنوان و خاطرنشان کرد: نقطه ضعف این دولت بحث مکتب سازی و ارائه قرائت های مختلف از دین است که بخشی از مسائل اساسی کشور را تحت شعاع قرار داد.