مدیر کل حفاظت از محیط زیست لرستان گفت: پروژهای تحقیقاتی دانشگاه در حوزه آبخیز و پیشگیری و مقابله با فرسایش خاک، کاربردی باشد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، بازگیر امروز در همایش ملی دانشجویی «پیشگیری و مبارزه با فرسایش خاک» در دانشگاه لرستان به دانشگاهیان توصیه کرد که پروژه های تحقیقاتی در حوزه آبخیز و پیشگیری و مقابله با فرسایش خاک را به صورت کاربردی ارائه کنند.
وی نرخ فرسایش سالانه خاک در لرستان را 33 تن در هر هکتار اعلام کرد و افزود: این میزان از فرسایش که رقم بالایی است 6.5 برابر نرم جهانی است.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست لرستان وجود 2400 کیلیومتر رودخانه، روش های نادرست کشاورزی، بهره برداری نامناسب از اراضی شیب دارو ورود آلودگی ها نظیر پسماندهای صنعتی، کشاورزی، پزشکی و پسماندهای ویژه را از عوامل موثر در فرسایش خاک در لرستان عنوان کرد.
بازگیر افزود: در حالی که آب در برخی شورها تا 16 بار تصفیه می شود؛ اما در کشور ما همان بار اول که آب را آلوده کردیم آن را در طبیعت رها می کنیم تا دیگر منابع را نیز آلوده کند.
وی خاطرنشان کرد: 70 درصد وسعت استان لرستان را مراتع و جنگل ها تشکیل می دهند و این استان با وجود دو میلیون و 200 هکتار جنگل و مرتع، 1700 گونه گیاهی و درختی از تنوع زیستی خوبی برخوردار است.