اخلاق پزشکی با پزشکان اهل تقوا تامین میشود
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد مهدی اصفهانی امروز در دومین همایش ملی اخلاق پزشکی در تعریف طب اسلامی در مشهد تصریح کرد: رعایت اصول و مبانی اسلامی و نیز قوانین احکام و آموزههای اسلامی در علم طبابت به معنای طب اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه رفتار ما در بحث پزشکی غیر اسلامی است، افزود: تشکیل دانشکدههای طب اسلامی در دانشگاههای علوم پزشکی، ما را در جهت دستیابی به مواردی که در علم پزشکی مغفول مانده است، کمک می کند.
این استاد دانشگاه اذعان کرد: تامین سلامت در اسلام وو تامین رفاه جسمی، روانی و اجتماعی در محدوده هماهنگ با نظام اعتقادی، در رعایت تقواست.
اصفهانی در خصوص تفاوت دیدگاه سازمان WHO و اسلام نسبت به مفهوم معنویت بیان داشت: هدفمندی در زندگی، تجربه و تعالی، نمو اجتماعی و اخلاقیات از مواردی است که سازمان WHO در تعریف معنویت دارد، ولی آنچه در اسلام در تعریف معنویت آمده است خداشناسی و شناخت اهداف زندگی، تلاش در جهت تکامل معنوی و خود سازی است، ولی توکل به این معنا نباید باشد که کار را به خدا واگذار و خود از انجام مسئولیت شانه خالی کنیم، بلکه توکل به معنای واگذاری کار الهی به خداوند است.
وی رعایت تقوای الهی و نهایت سعی در ارائه صحیح ترین و شایسته ترین خدمت به شیوه برتر را از جمله ویژگیهای یک پزشک از دیدگاه حضرت علی (ع) عنوان کرد.
این استاد دانشگاه در این خصوص افزود: اگر همه پزشکان اهل تقوا باشند و اسماء الحسنی را در خود پرورش دهند، اخلاق پزشکی تامین میشود.
اصفهانی سلامت را یک ارزش دینی و تامین سلامت را به عنوان دستور اسلامی دانست که بر اساس قواعدی از جمله قاعده حرمت مقدمه حرام، اولویت دفع مفسده بر جلب منفعت، قاعده لا ضرر و لاضرار، قاعده نفی سبیل و قاعده وجوب مقدمه واجب میباشد.
وی در خصوص قاعده وجوب مقدمه واجب گفت: تامین سلامت واجب است واگر نسبت به آن قصور شود باید در مقابل خدا پاسخگو باشد.
این استاد دانشگاه اذعان کرد: اگر در سرزمین اسلامی ناتوانی و بیماری از سرزمین کفر بیشتر باشد، در نام اسلامی نهادن در آن جای تردید است.
وی تاکید کرد: انسان شرعا موظف است از بیماری پیشگیری کند، اما اگر دچار عارضه بیماری شد،این بیماری مایه آمرزش و تطهیر روح از گناهان و تخلفات گذشته است.