رئیس مراکز کارآفرینی دانشگاههای کشور با بیان اینکه کار آفرینی اشتغال نیست بلکه درک صحیح و چگونگی استفاده از فرصت هاست، تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، اللهیاری صبح امروز در همایش ملی دانشگاه کارآفرین و صنعت دانش محور که در دانشکده هنر ومعماری دانشگاه مازندران برگزار شد گفت: کار آفرینی اشتغال نیست بلکه درک صحیح و چگونگی استفاده از فرصت هاست که اگر مراکز دانشگاهی از خصلت های کار آفرینی، رهبری مدیریت مبتنی بر دانش، سرمایه گذاری بر سطوح علمی و غیرعلمی و تنوع در منابع مالی بهره مند نباشند و تنها به دنبال تزریق منابع دولتی بروند دیگر آن دانشگاه، کار آفرین نخواهد بود.
وی با اشاره به وجود تهدیدها و بحرانهای حاضر در کشورمان گفت: کارآفرین کسی است که از درون بحران ها فرصت سازی نماید و گره از بن بست ها باز کند.
رئیس مراکز کارآفرینی دانشگاههای کشور گفت: با توجه به بحث تحریم ها و مشکلات جدید پیش آمده ، موضوع کارآفرینی باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
اللهیاری اظهار داشت: باید از تحریم و تهدیدهای موجود در ایران به عنوان فرصت و موهبتی برای بالا بردن و افزایش بهروه وری سود جست.
رئیس مراکز کارآفرینی دانشگاههای کشور در ادامه یادآور شد: بهرهوری از فرهنگ والای ایثار و شهادت و زندگی امام علی(ع) که مبتنی بر تولید و انفاق ثروت و مصرف کم است، باید جایگزین الگوهای به کار گرفته شده غربی در علوم جامعه شناسی و روانشناسی گردد.
اللهیاری با بیان این نکته که مشکل و معضل کشور ما اشتغال نیست اذعان داشت: ما به دنبال این هستیم که کارآفرینی را یک فرآیند دانش بنیان و ارزش آفرین معرفی کنیم و نسل امروز دانشگاه باید کارآفرین باشد .
وی با بیان اینکه دانشجو باید از حالت مجازی خارج شده و از تخصص و همت بالایی برخوردار باشد ، بر لزوم آموزش های کاربردی تاکید کرد و بیان داشت: داشتن تخصص و توانمندی این فرصت را برای دانشجویان ایجاد می کند که اگر در راستای فعالیت های اقتصادی به بن بست رسیدند توانایی ایجاد شغل جدید را داشته باشند .
رئیس مراکز کارآفرینی دانشگاههای کشور در ادامه با بیان اینکه برای اینکه دانشگاههای ما سیاستهایی پیرامون ایجاد توانایی رشد کارآفرینی، آن هم در کوتاه مدت اعمال کنند دانش بنیان بودن اصل بسیار اساسی و مهم و حائز اهمیتی خواهد بود افزود: از آنجایی که شرکتهای دانش بنیان در پی بالا بردن ارزش افزوده هستند، این اصل مهم ، زمانی عملی خواهد شد که چنین تفکری از دل دانشگاهیان برآید و به درک پژوهشهای دانش بنیان رسیده باشند.
وی ضمن بیان جایگاه مهم علوم انسانی در رشد و سرمایه گذاری سایر ملل متذکر شد: در سراسر دنیا رشتههای علوم انسانی بالاترین مرتبه را در میان سایر رشتهها به خود اختصاص دادند و بعد از سرمایهگذاری در رشتههای علوم انسانی توجه خود را به سایر حوزههای هنر، پزشکی، مهندسی و ... نشان میدهند.
اللهیاری در پایان تصریح کرد: دیگر وقت آن رسیده است که به جای پرداختن به منابع زیر زمینی، به منابع انسانی بپردازیم و در بحث شرکتهای دانشبنیان با شناسایی سرمایههای فکری دانشگاهها، در پی افزایش بهرهوری روزافزون، آن هم در مسیر علمی آن گام های موثری برداریم.