کد خبر:۲۴۰۳۰۸

کرسی آزاداندیشی انتخابات در دانشگاه شیراز برگزار شد

دانشجویان دانشگاه شیراز عصر دیروز کرسی آزاداندیشی با موضوع «ریاست جمهوری شایسته چه کسی است؟» را برگزار کردند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، دانشجویان دانشگاه شیراز عصر روز گذشته در تالار شهیدی بخش معارف این دانشگاه گرد یکدیگر آمدند و مناظره‌ای با موضوع «ریاست جمهوری شایسته چه کسی است؟» را برگزار کردند.

 

در ابتدای این جلسه چند دانشجو در مدت ده دقیقه به بیان دیدگاه‌های خود درباره انتخابات پیش‌رو پرداختند.

 

یکی از دانشجویان مخالف با حضور هاشمی در انتخابات با اشاره به اهمیت «تفکر توسعه» و «سیاست خارجی» بیان داشت: در بحث توسعه دو تفکر در کشور وجود دارد، یکی اینکه توسعه را مقدم بر عدالت می‌داند و دیگری تفکر، تقدم عدالت بر توسعه است.

 

این دانشجو ادامه داد: در بحث سیاست خارجی نیز دو تفکر حاکم است یکی تفکر مقاومتی و دیگری چیزی که خودشان می‌گویند، سیاست تنش‌زدایی که من نامش را «سازش» می‌گذارم.

 

وی با اشاره به اندیشه‌های به وجود آمده پس از انقلاب اسلامی بیان داشت: انقلاب اسلامی بعد از ظهورش، راهی جدا از کل دنیا را انتخاب کرد و برای پیشبرد این اندیشه‌ها در این راه، نیاز به مواضعی مشخص داشته؛ زیرا ادعایی جهانی دارد.

 

این دانشجوی مخالف هاشمی بیان کرد: این موضع مشخص بر اقتصاد و تعامل با کل دنیا اثر می گذارد و نیاز است که به مواضع ایران توجه بیشتری شود.

 

وی افزود: به عنوان نمونه، هنگامی که موضعی برای مسئله قدس اتخاذ می‌شود و آن مخالفت با اسرائیل است که امام راحل (ره) نه در پستو، بلکه در سخنرانی‌های علنی می‌فرمایند که اسرائیل باید از صحنه روزگار محو شود؛ اما دیدیم که هاشمی‌رفسنجانی، می‌گویند که ما با اسرائیل، پدر‌کشتگی‌ نداریم همچنین افرادی مانند قالیباف و حداد‌عادل به نقد هلوکاست، ایراد می‌گیرند که این موضوع با اتخاذ موضع مشخص، در تناقض است و نیاز به توجه دارد.

 

در ادامه دانشجوی  موافق با حضور هاشمی در انتخابات  به خواندن شعری با این مضمون پرداخت:

 

دوباره خطبه بخوان ای مرد...دوباره خطبه بخوان ای یار

دوباره شور و حلاوت بخش...به جمعه‌های کسالت‌بار...

 

همچنین این دانشجو در ادامه نوشته‌ای را که اظهارات رئیس دولت اصلاحات درباره هاشمی‌رفسنجانی در برداشت، رو‌خوانی کرد.

 

در پاسخ به مصراع ابتدایی این شعر و یکی از سخنان محمد خاتمی که هاشمی‌رفسنجانی را «یار رهبری» معرفی کرده بود، اشاره کرد.

 

در بخش‌های دیگر این شعر در وصف هاشمی‌رفسنجانی چنین آمده بود: عدو از آن سبب هر سو...کنون شکست تو را خواهد...

 

که در ادامه دانشجویان مخالف هاشمی به حمایت‌های رسانه‌های بیگانه از این کاندیدا اشاره‌ای کردند.

 

 دانشجویان مخالف هاشمی در ادامه به تورم بی‌سابقه دولت سازندگی هاشمی‌رفسنجانی اشاره کردند و افزودند: این کاندیدا با سن بالا، توانایی برنامه‌ریزی برای اقتصاد کشور ندارند و احتمالا همان تیم اقتصادی وی در دولت سازندگی بر سر کار می‌آید.

 

از دیگر انتقاداتی که این دانشجویان داشتند، اشاره به حسن روحانی بود که ظلمی به جوانان و دانشگاه کرده است و این در حالی است که استاد وی، هاشمی‌رفسنجانی این خرده را به احمدی‌نژاد که به جوان‌گرایی اهمیت می‌داد، داشت که کار را به دست بی‌تجربه سپرده است و حال این سوال مطرح می‌شود که چه اتفاقی افتاده است که اکنون این افراد، جوان‌گرا شده‌اند؟

 

در پایان این مناظره دانشجویی، گروه موافق حضور هاشمی در انتخابات بر لزوم یافتن پاسخ به انتقاداتی که به آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی از جانب گروه مخالف وارد شد و کسب اطلاعات بیشتر، اعتراف کردند.

 

دانشجویان همچنین بر لزوم آزاد‌اندیشی دانشجو به دور از احزاب و گروه‌ها تاکید کردند و تصمیم‌گیری دانشجو بر اساس منافع گروهی خاص را در تناقض با رسالت اصلی دانشجو که همان روشن‌گری‌ است، دیدند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار