کد خبر:۲۴۳۵۴۴

فوت یک دانشجو بر اثر سکته قلبی/ گزارش حادثه و پیگیری «خبرگزاری دانشجو»

دانشجویان، فوت زهرا رضوانی را به علت دیر رسیدن اورژانس و اهمال مسئولین در استقرار پزشک یا امدادگر می‌دانند.

 به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات فارس که به علت فوت زهرا رضوانی متولد سال 67 و دانشجوی ترم اول رشته میکروبیولوژی مقطع کارشناسی ارشد سوگوار بودند از مسئولین این دانشگاه خواستند که هرچه زودتر به قول خود مبنی بر استقرار یک پزشک عمومی در دانشگاه یا خوابگاه یا حداقل حضور یک امدادگر یا پرستار در مکان‌های مذکور اقدام کنند.

 

گفتنی است این دانشگاه و خوابگاه دانشجویان در محل نامناسبی در جاده قرار دارد و در صورت بروز مشکل تا رسیدن به امکانات درمانی ضایعات جبران ناپذیری برای فرد حادثه‌دیده رخ می‌دهد.

 

این دانشجویان علاوه بر اشاره به عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی‌هایی که معمولا دانشجویان این دانشگاه دچارآن می‌شوند و به علت نبود امکانات حتی در حد کمک‌های اولیه، مداوای آنان زحمت و رنج زیادی به دنبال دارد، در کمال تاسف فوت زهرا رضوانی دانشجویی که دوشنبه، سیزدهم خرداد ماه به علت استرس بالای ناشی از امتحانات و اعلام نمرات دچار سکته شده بود را به علت دیر رسیدن اورژانس و اهمال مسئولین در استقرار پزشک یا امدادگر می‌دانستند.

 

آن‌ها تصریح کردند: این اولین بار نیست که شاهد اتفاقات این چنینی هستیم. تاکنون موارد متعددی پیش آمده که ما به حضور پزشک یا امدادگر یا حتی یک پرستار نیاز داشتیم. هر بار که اتفاقی برای دانشجویان می‌افتد ترس و هراس به مسئولین مستولی می‌شود و قول‌هایی می‌دهند اما چند روز بعد وعده‌های خود را فراموش می‌کنند و ما می‌مانیم و نگرانی درباره اینکه کدام دانشجو قربانی اتفاق بعدی می‌شود. چه اتفاقی ناگوارتراز جان باختن یک دانشجوی فعال و درس‌خوان باید بیافتد تا مسئولین به خود بیایند و وعده‌هایشان را به یاد بیاورند؟

 

این دانشجویان علت مخالفت رئیس سابق دانشگاه با استقرار پزشک و پایگاه امداد را هزینه‌های لازم برای اینکار دانستند و گفتند: با توجه به هزینه‌هایی که هر دانشجو برای تحصیل در این دانشگاه می‌پردازد انتظار زیادی نیست که درصد کمی از این هزینه‌ها برای حفظ جان و سلامت دانشجویان صرف شود. همانطور که هزینه‌های گزافی برای بعضی سمینارها و پذیرایی در همایش‌‌های غیر ضرور صرف می‌شود، توجه به درخواست و حفظ سلامت دانشجویان نیز ضروری می‌نماید. 

 

کامران فیروزی، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی فارس در پاسخ به «خبرگزاری دانشجو» در خصوص این حادثه و نحوه خدمات رسانی اوژانس گفت: روند فعالیت اورژانس در این حادثه را از طریق رییس اورژانس مرودشت و بررسی مکالمات ضبط شده پیگیری کردیم. ساعت هفت وچهل دقیقه صبح روز دوشنبه مسئول خوابگاه اولین تماس را با اورژانس برقرار می‌کند و اعلام می‌کند که دانشجویی به خاطر استرس امتحانات در اتاق خود غش کرده است.

 

وی ضمن توضیح اینکه اورژانس موظف نیست برای همه تماس‌هایی دریافتی آمبولانس اعزام کند، گفت: اعزام آمبولانس فقط ویژه بیماران اورژانسی است که به خدمات بین راهی نیاز دارند. برای موارد این چنینی مانند غش و استرس بالا از فرد تماس گیرنده درخواست می‌شود بالای سر بیمار برود و اطلاعات لازم برای تریاژ را برای مشاوره تلفنی به اورژانس بدهد دقیقا همین کار از مسئول این خوابگاه خواسته شده است.

 

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی فارس ادامه داد: ساعت هفت و چهل و سه دقیقه از طرف هم‌اتاقی‌های فرد مذکور تماس گرفته می‌شود و با توجه به پاسخ‌هایی که به سوالات تکنسین اورژانس داده شده این فرد هیچگونه سابقه بیماری قبلی نداشته و فقط به علت استرس زیاد غش کرده بنابراین اورژانس توصیه‌هایی برای کاهش استرس و بهبود وضعیت فرد به تماس گیرنده می‌کند و می‌گوید اگر بعد از انجام این توصیه‌ها حال وی بهتر نشد تماس بگیرید.

 

در این میان دانشجویی که خودش تکنسین اورژانس بوده اما درماموریت نبوده سر می‌رسد و اقدامات اولیه را برای فرد انجام می‌دهد. ساعت هفت و چهل و هشت دقیقه مجددا با اورژانس تماس گرفته می‌شود و گزارش می‌دهند که حال بیمار بهبودی نداشته ظرف سیزده دقیقه آمبولانس به خوابگاه می‌رسد اما قبل از رسیدن آمبولانس فرد مذکور فوت شده بوده و هیچگونه علائم حیاتی نداشته است.

 

رئیس اورژانس فارس تاکید کرد: اعزام یا عدم اعزام آمبولانس ربطی به بعد مسافت درخواست کننده نداشته و تنها وضعیت بیمار و اطلاعاتی که به اورژانس مخابره می‌شود در این خصوص تعیین کننده است. طبیعتا اگر فرد واردتری مانند یک پزشک یا امدادگر در صحنه حضور داشت می‌توانست اطلاعات دقیق‌تری به اورژانس بدهد افراد حاضر در صحنه قادر به تشخیص علائم سکته قلبی و تفاوت آن با غش کردن نبودند.

 

وی در پاسخ به «خبرگزاری دانشجو» در خصوص اینکه در صورت اعلام گزارش سکته این دانشجو به اورژانس و اعزام سریع آمبولانس آیا زهرا رضوانی زنده می‌ماند، تاکید کرد: در شرایط کنونی فقط پزشک قانونی می‌تواند با توجه به وسعت سکته تشخیص دهد که فرد مذکور بلافاصله پس از حمله فوت شده یا اگر زودتر مورد مداوا قرارمی‌گرفت، زنده می‌ماند.

 

ضمن تشکر از رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی فارس بخاطر همکاری صمیمانه با «خبرگزاری دانشجو» و پیگیری سریع جزییات این حادثه از مسئولین دانشگاه نیز انتظار می‌رود راهکارهای خود را جهت حفظ جان و سلامت و امنیت دانشجویان و جلوگیری از وقوع حوادث مشابه ارائه دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
محسن
-
۱۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۸
يه آدم مرده ها
تشکر نداره که
چرا به خاطر اين اتفاق کوچيک يه نفر فوت بشه، واقعا جاي تاسف داره، به خانوادش تسليت ميگم
افسوس
17
0
سبحان
-
۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۱:۵۳
من دانشجوي مديريت دانشگاه علامه ام سال 89 يک ايراني از يک دانشگاه استراليا دانشجوي مهمان کلاس مديريت بازاريابي دکتر تاج زاده بود نکته جالب اين بود که نمره امتحان به تنهايي ملاک پاس شدن نبود بلکه پروژه تحقيقات مهم تر بود - توي دنياي توسعه يافته اين قدر استرس و اعصاب خوردي براي درس خواندن ندارند
2
1
بدون نام
-
۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۱
دختر من نيز چند سال پيش در يکي از دانشگاه به همين علت واهمال مسولين فوت کرد
6
0
سميرا
-
۱۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۸
با سلام و تسليت خدمت خانواده زهرا رضواني من داخل اون خوابگاه دانشگاه علوم تحقيقات فارس هستم واقعا زهرا از بي امکاناتي از دس رفت خدا حقشو از مسئولين بگيره
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار