کد خبر:۲۴۹۱۱۷
همایش «نقش تغذیه در سلامت»-2

خدادوست: طب سنتی وارد نظام سلامت نشده است

معاون طب سنتی وزیر بهداشت با اشاره به لزوم سازمان جهانی بهداشت برای استفاده از ظرفیت این طب در کشورها گفت: طب سنتی وارد نظام سلامت ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمود خدادوست صبح امروز در همایش «نقش تغذیه در سلامت و تناسب اندام از دیدگاه طب سنتی» که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است، با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت 30 سال قبل پیشنهاد داده بود که ظرفیت طب سنتی در کنار طب نوین در خدمت مردم باشد، گفت: همان طور که طب نوین مطابق با شواهد است طب سنتی نیز باید این گونه باشد.
 
وی ادامه داد: از این رو سازمان who تکالیفی برای کشورها تعیین و تاکید کرده بود تا پایان سال 2007 طب سنتی وارد نظام سلامت کشورها شود.
 
معاون طب سنتی وزیر بهداشت با اشاره به تلاش دولت نهم در ورود طب سنتی به نظام دانشگاهی گفت: هر چند در سال 86 طب سنتی وارد نظام دانشگاهی شد، اما وارد نظام سلامت نشده است.
 
خدادوست ادامه داد: خیلی‌ها هنوز نمی‌دانند طب سنتی هم وجود دارد. حتی در میان دانشگاهیان هم خبر ندارند که رشته طب سنتی در دانشگاه ایجاد شده است.
 
وی دلیل سازمان بهداشت جهانی بر ترویج طب سنتی را بر سه اصل استوار دانست و گفت: طب سنتی بر خلاف طب نوین که جزنگر است، کل نگر می‌باشد؛ هر چند اینها تعارضی باهم ندارد، اما کلی نگری یک ظرفیت جدیدی را برای درمان بیماری‌ها به وجود می‌آورد.
 
معاون وزیر طب سنتی ایران را یک مکتب طبی دانست و گفت: اگر پزشک از طب کل نگر استفاده کند یک پنجره جدید برای خودش ایجاد کرده است و از همه ظرفیت‌های ممکن برای بهبود بیماران استفاده می‌کند.
 
خدادوست با اشاره به لزوم تحقیق پزشک برای یافتن همه راه‌حل‌های درمان یک بیماری گفت: از بعد اخلاق پزشکی اگر بیماری بگوید که شنیده‌ام یک روش دیگر برای بیماری من وجود دارد پزشک در صورتی که از آن اطلاع ندارد باید تحقیق کند و سپس برای بیمارش توضیح بدهد.
 
وی اصل دوم سازمان جهانی بهداشت را ریشه دار بودن طب سنتی در فرهنگ‌ها دانست و گفت: باید کاری کنیم تدابیری که به نفع مردم است در رفتارشان نمود پیدا کند، چرا که هر چیزی که در فرهنگ ریشه داشته باشد مردم آن را بهتر قبول می‌کنند.
 
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه طب سنتی باعث حفظ سلامتی می‌شود، گفت: این همان پیشگیری و بهداشت است که ما دنبال آن هستیم.
 
خدادوست در ادامه با اشاره به بعضی از توصیه‌های طب سنتی که مبتنی بر مناطق مختلف جغرافیایی است، گفت: مردم شمال عادت به مصرف سیر دارند، بدون آنکه بدانند سردی و گرمی چیست، یا اینکه ماهی را حتما به صورت شکم پر مصرف می‌کنند و مرغابی را به صورت فسنجان می‌خورند.
 
وی این رفتارها را مطابق با مزاج مردم شمال و عامل حفظ سلامتی آنها دانست و ادامه داد‌: در گذشته به کودکان‌مان نخود، کشمش، بادام و پسته می دادیم؛ نه تنها باعث سلامت می‌شد بلکه رشد مغزی‌ را هم داشت.
 
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه امروزه برعکس گذشته چیپس و پفک و ساندویچ و سوسیس و کالباس به کودک‌نمان می دهیم، گفت:‌در چنین شرایطی شکایت هم داریم که چرا فرزندانمان جسم ضعیفی دارند، هوش بالایی ندارند یا دچار پیش فعالی هستند.
 
خدادوست اصل سوم را سهل الوصول و ارزان بودن طب سنتی دانست و تصریح کرد: از آنجا که طب سنتی مبتنی بر سبک زندگی و رفتار ماست، نباید هیچ هزینه‌ای داشته باشد. در واقع هزینه طب سنتی جایگزین هزینه خرید مواد غذایی همچون سوسیس، کالباس و پفک می‌شود.
  
وی با بیان اینکه شش سال از تأسیس دانشکده‌های طب سنتی در ایران می‌گذرد، گفت: برای اینکه طب سنتی را وارد نظام سلامت کنیم باید کاری بکنیم که همه جامعه پزشکی از ظرفیت طب سنتی استفاده کنیم.
  
معاون وزیر بهداشت راهکار این مسئله را توانمندسازی پزشکان دانست و گفت: وظیفه وزارت بهداشت بالا بردن توانایی‌ها و اطلاعات پزشکان در زمینه طب سنتی است.
 
خدادوست با بیان اینکه اگر جامعه پزشکی توانمند شود به طور طبیعی طب سنتی وارد نظام سلامت می‌شود، گفت: اولویت‌مان پزشکان خانواده و بهورزان است که توصیه‌های حفظ سلامتی را در سطح جامعه بیاورد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار