کمبود مهارتهای مربوط به زندگی زناشویی از علل افزایش طلاق است
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، بابک شمشیری، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز امروز در اولین جلسه کارگاه آموزشی با موضوع «روانشناسی خانواده» جهت اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه پیامنور شیراز در سالن شهید مطهری این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به ایجاد فاصله بین نسل قدیم و جدید، ایجاد تعارض و اختلال بین دو نسل و عدم درک مشترک بین دو نسل را از تعاریف گسست بین نسلی نام برد و گفت: نوع ارتباط و رابطهها در جامعه مدرن و سنتی متفاوت است و اساسا ما از دو نوع جامعه با ویژگیهای مشخص صحبت میکنیم.
وی افزود: جامعه در حال گذر از سنتی به مدرنیته، مهاجرت، الگوی خانوادگی هستهای، روند سریع تغییرات اجتماعی، رشد تکنولوژی ارتباطی و رسانهای مثل اینترنت، ماهواره و موبایل از جمله عوامل موثر در گسست بین نسلها هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز بیان کرد: یکی از عوامل بسیار مهمی که جامعه سنتی را به مدرن تبدیل می کند، صنعتی شدن جوامع میباشد.
شمشیری بیان کرد: افزایش اختلالات روانی، اضطراب و افسردگی، احساس تنهایی، افزایش اعتیاد، افزایش آمار طلاق و پایینآمدن اعتماد از جمله بحرانهای فردی و عواقب منفی گسست است.
وی افزود: مواردی از قبیل بالارفتن اختلالات خانوادگی، عدم توانایی حل مشکلات خانوادگی، افزایش آمار طلاق و عوارض اجتماعی، افزایش بحرانهای اجتماعی و هدر رفتن سرمایههای اجتماعی از جمله بحرانهای اجتماعی و عواقب منفی گسست هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با بیان اهمیت و ویژگی سرمایه اجتماعی افزود: شهروند قانون مداری که از قانون پیروی می کند، در امور مشارکت دارد و احساس تعهد و وظیفه می کند و بزرگترین سرمایه اجتماعی برای کشور محسوب می شود و در این خصوص باید اعتماد بین مردم و مسئولان بیشتر شود.
شمشیری ضمن بیان فرآیند ایجاد گسست بین نسلی گفت: تعامل و ارتباط بیشتر هر دو نسل به جهت درک متقابل، اهمیت قائل شدن برای زندگی، نظم و الگوی خانوادگی موثر برای شرایط دنیای جدید، رشد هماهنگ، متوازن و همسوی دو نسل، آموزش مادام العمر، رشد تفکر انتقادی در هر دو نسل و آمادگی تغییر و انعطاف پذیری ذهنی از جمله راهکارهای موثر در گسست بین نسلی محسوب میشود.
وی گفت: برای ایجاد ارتباط بین نسل قدیم و جدید نیاز است که این دو نسل با همدیگر گفت وگو و تعامل بیشتری داشته باشند و به جای فاصله گرفتن از همدیگر یک زبان مشترک مانند قصه گویی، فعالیت ورزشی و هنری برای هم ایجاد کنند و زمینه و باب گفت وگو را از این طریق باز کنند.
شمشیری در پایان ناآگاهی و کمبود مهارتهای مربوط به ازدواج و زندگی زناشویی را از جمله علل افزایش طلاق و اختلافات زن و شوهر دانست و گفت: اگر به آموزشهای پیش از ازدواج در مدارس توجه بیشتری شود و نسل جوان مهارتهای لازم را قبل از ازدواج کسب کنند، آمار طلاق کاهش مییابد.