به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فرشید باقری امروز در نشست خبری در سالن شورای بیمارستان قائم در خصوص جایگاه تحقیقات ارتوپدی و دستاوردهای این قسمت گفت: در سه بیمارستان مشهد بخش ارتوپدی بسیار فعال میباشد و عملهای ما در این سه بیمارستان انجام میگیرد.
وی ادامه داد: در سال بیش از 15 هزار عمل در مشهد انجام میگیرد که از این تعداد 12 هزار عمل در بیمارستان شهید کامیاب، 4000 عمل در بیمارستان امام رضا(ع) و 2000 عمل در بیمارستان قائم صورت میپذیرد.
عضو مرکز تحقیقات ارتوپدی علوم پزشکی مشهد استان خراسان را معین استانهای مجاور دانست و بیان داشت: با توجه به این تعداد عمل بالا در استان بار سلامت بسیار سنگینی بر دوش ماست که به موجب آن استانهای مجاور را نیز تحت پوشش گرفتهایم.
باقری استقبال در خارج از مرزهای کشور را یک موفقیت بزرگ دانست و افزود: برخی بیماران اروپایی هزینه درمان خود را در آن سوی مرزها پذیرفتهاند و این نشان از رسیدن به شناخت از جایگاه این توانایی ایرانیها در اروپا دارد.
وی هدف را در کار این حوزه درمان بیان کرد و افزود: به لحاظ مشکلات موجود باید درمان محل رفع مشکل بیمار باشد، و این درمان همان درمانی است که در آن مشکلی نباید دیده شود.
عضو مرکز تحقیقات ارتوپدی علوم پزشکی مشهد کمبود بودجه را در این حوزه توجیه ناپذیر دانست و ادامه داد: کمبود بودجه در خصوص دست مزدهای متخصصان ارتوپد با تعرفههای موجود سازگاری ندارد، در گذشته یک عمل کاشتی در ارتوپدی یک چهارم دستمزد یک جراح بود و اما امروزه 20 برابر دستمزد یک جراح است و این در حالی است که هزینه دریافتی ما برای عملهایی که انجام میدهیم بسیار ناچیز است.
باقری بزرگترین مشکل موجود را کمبود مغز استخوان دانست و بیان داشت: ما برای پلودرام یا پیوند اعضا نیاز به مغز استخوان بیماران مرگ مغزی داریم، پس از مرگ فرد استخوان وی در بانک پیوند اعضای استخوان نگهداری میشود که البته به دلیل شرایط خاص استخوان، ما میتوانیم تا 24 ساعت پس از مرگ فرد استخوان را استفاده کنیم.
وی از ساخت بانک پیوند در مشهد خبر داد و گفت: در حال حاضر مصوبات ساخت ساختمان بانک پیوند مرکز شهید کامیاب در مشهد انجام شده و بزودی این بانک در مشهد تاسیس خواهد شد.
عضو مرکز تحقیقات ارتوپدی علوم پزشکی مشهد زندگی بیماران ارتوپدی را در صورت بیتوجهی منتج به طلاق، بدبختی، ناتوانی و مرگ دانست و گفت: در صورتی که تنها سه سانتی متر از طول یک استخون کم باشد امکان مرگ وجود دارد و گاهی یک بیمار برای رسیدن به درمان باید 40 عمل انجام دهد که این در حرف ساده و در حقیقت بسیار رنج آوراست.
باقری مشهد را از لحاظ آمار دهندگان عضو در سوانح و اتفاقات گوناگون در کشور اول دانست و گفت: خوشبختانه مشهد بیشترین دهنده عضو را در بیماران مرگ مغزی دارد و با توجه به اینکه مغز استخوان را تا 24 ساعت پس از مرگ بیمار میشود گرفت، امید ما برای دریافت نیاز بیماران بالا میرود.
وی در ادامه به شرایط نامطلوب بودجهای و تعرفه دستمزد متخصصان ارتوپدی اشاره و بیان داشت: این تعداد عمل و مراجعه در خصوص بیماریهای مفاصل انرژی بسیاری از ما میبرد، در حقیقت به زحمت کشان این عرصه فرزندان بیش فعال میگویند.
این متخصص ارتوپد ادامه داد: بودجه اختصاص داده شده برای دستمزد این گونه افراد در اندازه تلاش آنان نیست، بسیاری از عملهای ارتوپدی ارزان است که گاهی متخصص از عمل شانه خالی میکند، دستمزد ارتوپدیها در برابر دیگر جراحان واقعی نیست.
باقری در خصوص جایگاه پوکی استخوان در ایران گفت: در ایران پوک استخوان خیلی شایع نیست، پوکی استخوان 30 درصد انسان را دچار مشکل نمیکند هر شخصی شاید درصدی پوکی استخوان داشته باشد؛ اما این برای ما محل اشکال نیست.
وی ادامه داد: آنچه که جای تامل دارد رسیدن فرد به پوکی بیش از 40 درصد است که البته با بالا رفتن سن این امر غیر قابل پیشگیری است و بهتر است افراد در سنین پایین با تغذیه مناسب مانع از ایجاد مشکل در پیری خود شوند.
این استاد دانشگاه و متخصص ارتوپدی در پایان به مشکلات عدیده در خصوص بیمهها اشاره کرد و تصریح داشت: ساختار بیمه در کشور ما در حقیقت حسابداری است نه بیمه، به آن معنا که نگذارد ضرری متوجه مشتری و شرکت شود، ملاک در شرکتهای بیمهای ما بر اساس بودجه شکل میگیرد که این برای بیمه در کشور اسلامی مناسب نیست.