کد خبر:۲۵۲۷۳۶
سلطانخواه:

مهمترین ابزار ترویج علم، ژورنالیسم علمی است

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به نقش رسانه ها در ترویج علم گفت: مهمترین ابزار ترویج علم، ژورنالیسم علمی است.
مهمترین ابزار ترویج علم، ژورنالیسم علمی است

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، نسرین سلطانخواه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره رسانه، علم و فناوری که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد گفت: در طول سال های اخیر به توفیقات علمی بسیار رسیده ایم که این توفیقات علم و فناوری را ارزان به دست نیاورده و برای دستیابی به این دانش، شهدایی را تقدیم راه علم کرده ایم .

 

وی با بیان این که پیشرفت های علمی ظرفیت های خوبی را برای فعالیت رسانه ها ایجاد می کنند و جایگاه جمهوری اسلامی را ارتقا می دهند گفت: از طرف دیگر، پیشرفت های علمی پتانسیل های خبری را برای رسانه های دیداری و شنیداری، عمومی و تخصصی فراهم می کنند.
 

سلطانخواه اظهار داشت: متاسفانه هنوز رویکرد رسانه های ما در اخبار علم با آنچه باید باشد فاصله دارد و این رویکرد نه درخور حد رسانه های کشور و نه در جایگاه علم و فناوری کشور است.

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به این که رسانه های خارجی توجه بیشتری به حوزه علم و فناوری کشورما دارند گفت: رسانه های بیگانه با این توجه و با سوژه هایی که تهیه می کنند، می توانند فضای مسمومی در رسانه برای تحت تاثیر قرار دادن فضای بین المللی ایجاد کنند.

 

 وی افزود: در موضوع ترویج علم، بخش های مختلفی مسئولیت دارند اما مهمترین بخشی که در ترویج علم اثر گذار است بخش رسانه است.


سلطانخواه افزود: در فرایند ترویج علم سه عنصر اساسی نقش آفرینی می کنند. اول آنان که علم را تولید می کنند، دوم رسانه ها که اطلاعات را به طرق مختلف منتشر می کنند و سوم مصرف کنندگان اطلاعات.


معاون علم و فناوری رییس جمهور با بیان این که ابزار مهم ترویج علم، ژورنالیسم علمی است گفت: ژورنالیسم علمی گزارش های علمی را برای عموم آسان سازی می کند و اطلاعات مبهم و جزئی تخصصی را به شکلی که برای استفاده عموم قابل درک باشد به آنان منتقل می کند.


وی با اشاره به این که ژورنالیسم علمی حلقه واسط بین عموم و دانشمندان است گفت: خبرنگار علمی باید بتواند داده های علمی را به زبان ساده درآورد که معمولا بیشتر خطا در فرایند تبدیل علم به زبان عام اتفاق می افتد.


سلطانخواه ادامه داد: در ژورنالیسم علمی اولین موضوع مورد بحث، انتخاب مطلب است. پرداختن به موضواعتی که اصالت ندارند موجب مخدوش شدن چهره نظام و زیر سوال رفتن پیشرفت های علمی می شود و صدماتی به اعتماد ملی وارد می کند.


معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان این که نحوه پرداخت به موضوع علمی اهمیت زیادی دارد گفت: در نحوه پرداختن ژورنالیست باید از بزرگنمایی و ایجاد توقعات غیرواقعی دوری کرده و به جذابیت موضوع توجه کند.


وی با بیان این که باید سند ملی فراگیر در زمینه ترویج علم تدوین شود گفت: در حال حاضر علاوه بر نیاز به اسناد بالادستی و اسناد فناوری های راهبردی نیازمند راهبرد مشخص در موضوع ترویج علم هستیم.


سلطانخواه اظهار داشت: برگزاری دوره آموزشی ژورنالیسم علمی برای توانمندتر شدن و کسب دانش فعالان این عرصه، تاسیس رشته ژورنالیسم علمی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و ایجاد انجمن های علمی برنامه های خاص و ویژه برای تقویت و توسعه ژورنالیسم علمی هستند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار