به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، امیریان 28 شهریورماه جاری در کلاس کارگاهی مسئولان کانون روایت، ایثار و مقاومت دفاتر بسیج دانشجویی خراسان رضوی در دانشکده پرستاری مشهد گفت: نگاه مدیریتی شهید باقری از نکات بارز شخصیت او بود و باعث شد وی در جذب اطلاعات و عملیات در جنگ بسیار موفق عمل کند.
وی با بیان اینکه هیچ کار دفاع مقدس به بار نخواهد نشست؛ مگر اینکه خصوصیات جنگ را با خود داشته باشد، افزود: یکی از صفات شهدا غریب بودن آنهاست و هر عملیات فرهنگی که غربت شهدا را با هم نداشته باشد، موفق نخواهد بود.
مسئول کمیته راویان سازمان بسیج دانشجویی پهن نکردن فرش قرمز برای هر کاری را از نشانه های موفقیت آن کار دانست.
امیریان با انتقاد از لفظ کار فرهنگی در اجتماع گفت: متاسفانه کلمه کار فرهنگی به اشتباه در میان همه ما مرسوم شده است؛ در حالی که آنچه امروز کشور ما به آن نیاز دارد، عملیات فرهنگی است نه کار فرهنگی.
وی ادامه داد: زمانی که نام عملیات میآید به این معناست که شما باید شناسایی، طراحی، برنامه ریزی و در نهایت عملکرد نیروهای خودی را در دستور کار داشته باشید؛ اما ما متاسفانه کار فرهنگی می کنیم نه عملیات فرهنگی.
مسئول کمیته راویان سازمان بسیج دانشجویی به داشتن اتاق فکر اشاره کرد و افزود: ما باید مخاطب سنجی داشته باشیم؛ مثلا برای کار فرهنگی خود به این فکر کرده ایم که برای چه مخاطبی و با چه سطح اطلاعات عمومی و در چه زمان، در حال برنامه ریزی هستیم.
امیریان با انتقاد از اوضاع فرهنگی کشور بیان داشت: امروز مهمترین عملیات فرهنگی، عملیات دفاع مقدس است و شاه بیت عملیات دفاع مقدس، دشمن شناسی است؛ اما آیا ما اصلاً اعتقادی به حضور دشمن داریم تا قصد شناختنش را داشته باشیم؟
وی نبود رابطه بین تلاش و توکل را از مشکلات بزرگ مردم کشور دانست و تصریح کرد: متاسفانه ما در زندگی خود بین تلاش و توکل رابطهای برقرار نمیکنیم، آنجا که تلاش کردهایم به خدا کاری نداریم و آنجا که دست از تلاش کشیده ایم، برای رسیدن به هدف به دست و پای خدا میافتیم؛ اما به واقع این چه معنایی دارد.
مسئول کمیته راویان سازمان بسیج دانشجویی راهیان نور را شوری غیردائمی دانست و گفت: ما باید در راهیان نور به دنبال شعور و ایجاد یک فهم دائمی در مخاطبانمان باشیم؛ اما متاسفانه در اکثر سفرهای راهیان نور شور مقطعی سراغ جوانان میآید و بلافاصله پس از خارج شدن از این محیط به سردی می گراید.
رفتار فرماندهان باید اسلامی و خداپسند باشد
امیریان در ادامه به توصیف رفتار فرماندهی در جبهه جنگ پرداخت و بیان داشت: حسن باقری به عنوان یک فرمانده جنگ معتقد بود فرماندهان در صف غذا نفر آخر و در صف شهادت باید نفر اول باشند، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم به عنوان مسئولان کانون های دفاع مقدس جزو خواص هستیم و رفتار، گفتار و اعمالمان در چشم همه پدیدار است، باید به گونهای رفتار کنیم که خداپسند باشد.
وی ادامه داد: حسن باقری در جایی خطاب به رزمندگان میگوید: فرمانده جنگ من نیستم، فرمانده جنگ آن رانندهای است که با چراغ خاموش به فرمان من جاده ای می رود که انتهایش مشخص نیست.
قطب نمای ما در جنگ فرهنگی بصیرت است
مسئول کمیته راویان سازمان بسیج دانشجویی مسئولیت امروز را برای مسئولان فرهنگی دفاع در جنگ نرم دانست و بیان داشت: قطب نمای امروز در جنگ نرم و فرهنگی همان بصیرت است. ما چشم های جامعه هستیم همانگونه که حسن باقری چشم جنگ بود.
امیریان تاریخ نویسی ما در دوران پس از انقلاب را اشتباه دانست و افزود: یکی از اشکالات بزرگ تاریخ نویسی مورخان بزرگ ما این است که هر جا مطلب به ذائقه آنها خوش میآید، آن را می گویند؛ اما آنجا که ما شکست خوردهایم و این شکست برای ما نوعی پیروزی است از عنوان آن ممانعت می ورزند.
وی ادامه داد: نقد منصفانه یکی از عوامل اخلاق فرماندهی است، باید همیشه به عقبه خود نگاه کنیم؛ زیرا همیشه شخصی به پای ما ایستاده است و به این دلیل است که ما اینجا هستیم.
مسئول کمیته راویان سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری در خصوص نقد منصفانه تاکید کرد: امام خمینی(ره) می فرمایند: «نقد منصفانه، همان نقد هم سنگرانه است، نقدی که در آن تخریب و توبیخ وجود ندارد» و این یکی از شاخصه های دفاع مقدس است.
امیریان به خصوصیات اخلاقی حسن باقری گریزی زد و بیان داشت: حسن باقری را در اسناد عراق به معنای اطلاعات ایران میشناسند، روزی که وی به شهادت رسیدند، عراق آسمانش را نورباران کرد.
مسئول کمیته راویان بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: تا قبل از شهادت حسن باقری ما یک اجلاس فرماندهان نداشتیم؛ زیرا با برنامهریزی دقیق او کارها به خوبی پیش می رفت؛ اما پس از شهادت وی سالی دوبار اجلاس فرماندهان برگزار می شد و این خلاء نبود حسن باقری را به خوبی نشان میداد.
امیریان به حضور حسن باقری در جنگ به عنوان یک نخبه اشاره کرد و بیان داشت: حسن باقری توانست اشتباهات بسیاری از ما را در جنگ مشخص کند در جایی از جنگ یکی از فرماندهان به مدت 10 روز در حال جنگ با یکی دیگر از فرماندهان خودمان در موقعیت دیگر بود و زمانی که حسن باقری این قضیه را فهمید بسیاری از مهمات ما بر سر جوانان خودمان خالی شده بود.
این راوی دفاع مقدس یکی از مشکلات بزرگ فرماندهان ما را فوت کوزه گری شان دانست و بیان داشت: حسن باقری کسی بود که تمام اطلاعات خودش را به دیگر همرزمانش انتقال میداد و هیچ گاه از این نمی ترسید که لو دادن این فوت کوزه گری جایگاه او را تخریب کند. این کار حسن باقری باعث شد که شهید زین الدین یکی از کوچکترین شاگردان او باشد.
مسئول کمیته راویان بسیج دانشجویی کشور به فتنه سال 88 اشاره کرد و افزود: اگر کسی تاریخ جنگ را خوانده باشد از فتنه سال 88 جا نمیخورد، در حادثه خیبر سال 62 افرادی دخالت داشتند که در فتنه 88 در راس کار بودند.
امیریان ادامه داد: در سال 61 تحریم ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که امروز مردم با آن روبرو هستند؛ اما متاسفانه نوع زندگی ما، نوع جنگیدن ما و استراتژیک مبارزه اسلامی ما کاملاً عوض شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) پس از شهادت حسن باقری زیر عکس ایشان می نویسند: «خداوند آن شهید شب زنده دار ما را بیامرزد و با دیگر شهداء محشور کند»، جالب این است که حسن باقری زیاد فرصت خواندن نمازشب را پیدا نمی کرد؛ اما تا پاسی از شب برای رضای خدا طرح عملیات را برنامه ریزی می کرد و این بود که امام خمینی(ره) فرمودند: «شب زنده داری تنها نمازشب خواندن نیست؛ بلکه چشمی که شب ها برای رضای خدا کار کند شب زنده دار است».