به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، دومین کرسی آزاد اندیشی دانشجویان دانشگاه یاسوج در سال تحصیلی جدید، با موضوع «سوریه محور مقاومت، توهم یا واقعیت» روز گذشته در سالن اجتماعات «9 دی» این دانشگاه برگزار شد.
در این کرسی که با حضور جمعی از دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه برگزار شد، علی رضا سمیعی استاد علوم سیاسی دانشگاه یاسوج به عنوان کارشناس و داور کرسی به تبیین موضوع پرداخت و پس از آن دو طرف بحث به گفت وگو پرداختند.
دانشجوی موافق با اشاره به تاریخ تحولات سوریه، از دخالت های کشورهای خارجی مخصوصا وهابیون عربستان در این کشور گفت.
وی بیان داشت: عربستان با ایجاد موسسات بشردوستانه در نوار مرزی سوریه به دنبال رسیدن به اهداف طراحی شده خود بود که جاسوس های عرب ساکن در این منطقه با دختران سوری مرز نشین ازدواج کردند که هدف آنها از این ازدواج های تابستانی فراهم کردن راهی برای هموار شدن ورود به سوریه بود.
این دانشجو افزود: شیوخ عرب برای دفاع از فرزندان این افراد جمعیتی تشکیل می دهند و برای رسیدن به اهداف وارد سوریه می شوند و در مساجد شروع به تربیت کودکان و نوجوانان با تربیت تکفیری می کنند.
وی به اعتراضات مردم سوریه اشاره کرد و گفت: عده ای از مردم سوریه به دنبال اصلاحات بودند عده ای دنبال سرنگونی رژیم بودند؛ اما در این حرکت گروه های عربستانی و اخوان از این قضیه سوء استفاده کردند و حرکت مردمی را به کلی متحول کرده و فرصت اعتراض را از مردم گرفته و باعث شروع درگیری های نظامی شدند.
دانشجوی مخالف نیز در این کرسی با اشاره به منشا انقلاب ها در خاورمیانه گفت: حکومت ها و انقلاب های مردم در جهان سوم و خاورمیانه شکننده و لرزان است؛ به طوری که در خاورمیانه خودکشی سبزی فروش باعث بروز انقلاب در چند کشور می شود و این یعنی هنوز این کشور ها به بلوغ سیاسی نرسیدند.
وی افزود: تحولات سوریه در ادامه بهار عربی کشور های جهان بود و بیشترین تاثیر پذیری آن از انقلاب غرب بود تا انقلاب ما.
این دانشجوی منتقد ادامه داد: سوریه می توانست با انجام اصلاحات جزئی کشورش را از جنگ داخلی باز دارد.
وی افزود: سوریه امروز میدان آزمایش تروریست ها و ترویست های دولتی شده است،کشور هایی چون چین و روسیه و ایران از دولت بشار حمایت می کنند و از همه جهان هم تروریست ها به این کشور سفر می کنند.
دانشجوی موافق نیز در پاسخ به غربی انگاشتن انقلاب های منطقه توسط دانشجوی منتقد گفت: حرکت مردم از نماز جمعه ها شروع شد آیا این حرکتی غیر از حرکت اسلامی و بیداری اسلامی بود؟
وی افزود: رسانه های خارجی هم انقلاب ها و حرکت های منطقه را حرکت اسلام گرایان نامگذاری کردند.
این دانشجو ادامه داد: گفتید غرب عامل ایجاد انقلاب در منطقه بود؛ مگر غرب با حکام حاکم چه مشکلی داشت که می خواست مردم را علیه آنها بشوراند، آیا مبارک و بن علی اهداف رژیم صهیونیستی را تامین نمی کرد و بازیچه دست سازمان سیا نبودند.
وی افزود: حکام مستبد کشور های منطقه مردم را به غرب وابسته کردند و بهترین گزینه ها برای آمریکا و غرب و مورد حمایت آنها بودند.
در ادامه چند نفر از دانشجویان به ایراد پرسش هایی از هر دو طرف مناظره پرداختند که با پاسخ موافق و منتقد و جمع بندی استاد داور، به پایان رسید.