به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ناصر پریز دیروز در نشست خبری نخستین کنگره بین المللی قرآن کریم «انسان و جامعه»، در خصوص برگزاری این کنگره بیان داشت: بعد از اهانتهایی که از سوی برخی از کشورهای غربی به ساحت مقدس حضرت رسول اکرم (ص) و قرآن کریم صورت گرفت، سلسله همایشهایی در دانشکدههای مهندسی، علوم، معماری، پزشکی و حقوق دانشگاه آزاد برگزار شد که برگزاری این همایشها، مبنایی برای برپایی کنگره قرآن کریم شد که پس از تصویب توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد و حمایت معاونت پژوهشی و فرهنگی، برگزاری این کنگره در مشهد مورد تأیید قرار گرفت.
وی با بیان اینکه از سال 1390 هیأتهایی برای برگزاری این کنگره آغاز به فعالیت کردند، افزود: کمیتههای علمی و اجرایی مشخص شدند و برگزاری این کنگره از سال 1391 کلید خورد.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد در خصوص سایت کنگره گفت: سایت کنگره به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی تهیه شده است و با شناسایی حدود 15 هزار نفر از اندیشمندان علوم قرآن سراسر جهان و ارسال ایمیل به آنان، 4000 نفر از این تعداد در سایت ثبتنام کردند.
پریز بیان داشت: در شهریور 1392 حدود 650 مقاله از سراسر کشور، جهان اسلام و حتی کشورهای غربی به کنگره ارسال شد و مورد ارزیابی قرارگرفت که حدود 256 مقاله از این تعداد پذیرفتهشده که 122 مقاله به صورت پوستر و مابقی به صورت سخنرانی ارائه خواهد شد.
وی به ارائه 17 مقاله به زبانهای عربی و انگلیسی اشاره و تصریح کرد: تعداد زیادی از داوران علوم قرآنی در داوری این مقالات استفادهشده، در چندین جلسه، جلسه کمیته داوران تشکیلشده و مقالاتی را که امکان ارائه در این دو روز را داشت، پذیرفتهشد. بسیاری از مقالات دیگر را نیز میشد پذیرفت؛ اما با توجه به اینکه محدودیت زمان وجود داشت، اجازه نمیداد که بتوان تمام این مقالات را ارائه داد.
رئیس دانشگاه آزاد مشهد خاطرنشان کرد: این اولین کنگره بینالمللی قرآن کریم است که به صورت آکادمیک در 16 زمینه به سه زبان به صورت ادواری در واحدهای جامع دانشگاه آزاد حداقل دو سال در میان برگزار میشود.