کد خبر:۲۸۲۵۹۹

انتقاد حجت الاسلام واعظ موسوی از روش صدا و سیما در ارائه برنامه‌های مذهبی و مداحی‌خوانی

حجت الاسلام واعظ موسوی، کارشناس مذهبی گفت: متاسفانه نوع مراسم عزاداری در جامعه امروز شایسته حماسه حسینی نیست و صدا و سیما در پر رنگ کردن این شیوه مداحی‌خوانی بسیار نقش دارد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام واعظ موسوی امروز در همایش هم اندیشی پیرامون «آسیب شناسی انحرافات عاشورا در آثار شهید مطهری» در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه شهید مطهری عنوان کرد هر حادثه تاریخی که رخ می‌دهد تعجبی ندارد که دچار تحریف شود، تصریح کرد: مطهری عوامل تحریف را دو عامل خصوصی و عمومی می‌داند که عوامل عمومی دارای دو عامل غرض‌ورزی و قهرمان‌پروری هستند که دشمنان از طریق غرض ورزی سعی در تحریف واقعه کربلا داشتند که نتوانستند.

 

وی با اشاره به اینکه عامل غرض ورزی در تاریخ عاشورا موثر نبوده است، عامل دوم را اسطوره سازی دانست و تصریح کرد: در این راستا قهرمان پروری‌های بسیاری رخ داده است و برخی عنوان کرده‌اند که به طور مثال امام حسین (ع) 300 هزار نفر را به هلاکت رسانده است.

 

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه این عامل در تاریخ کربلا موثر افتاده است، ادامه داد: به اعتقاد مطهری خاستگاه عامل خصوصی که باعث تحریف شده، این است که ائمه از همان ابتدا امر به بزرگداشت حادثه کربلا کرده‌اند و بر این موضوع اهتمام داشتند و این عامل ویژه موجب شده یک سری تحریف‌ها خصوصا تحریف معنوی در این راستا صورت گیرد.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به اینکه برخی تسکین دل حضرت زهرا(س) را عاملی در جهت این قبیل بزرگداشت‌ها می‌دانند خاطرنشان کرد: شهید مطهری این عامل را یعنی تسکین دل حضرت زهرا(س) را علتی سخیف دانست.

 

اخباری‌گری عاملی در جهت سکون حماسه عاشورا

 

وی اخباری‌گری را عاملی جهت تعطیلی عقل و قرآن دانست و گفت: شهید مطهری معتقد است اشک نوعی سربازی کردن در جبهه حسینی‌ها است و معتقد است اخباری‌گری حرکت عاشورا را تبدیل به بنیاد کرده‌ایم و این عامل سبب می‌شود تا در این حرکت عاشورایی تحول و حرکت ایجاد نشود.

 

این کارشناس مذهبی افزود: مهطری معتقد بود چنانچه فردی بخواهد امروز گریه کند باید بر مصائب جدیده امام حسین گریه کند و یکی از این مصائب جدیده دروغ‌هایی است که در روضه‌ها به ایشان نسبت می‌دهند.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی در ادامه با بیان اینکه با برگزاری چنین سمینارهایی راه به جایی نمی‌بریم، تصریح کرد: باید اقدامی اساسی صورت گیرد و تنها نشستن در این مجالس و بعد رها کردن آن نخواهد توانست عمق حماسه کربلا را به مخاطب و به ویژه نسل جوان نشان دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: قرآن کتاب مشترک بین شیعه و سنی است و ما باید آن را مبنای سخنان خود قرار دهیم و از این طریق تاریخ را منتقل کنیم نه این که مدام با هم درگیر باشیم.

 

حجت لاسلام واعظ موسوی تاکید کرد: درست است که کتاب لهوف مبنایی معتبر در خصوص عاشورا است؛ اما برخی عبارات صحیح آن هم قابل خواندن نیست و مشاهده می‌کنید که این عبارات در صدا و سیما نیز مطرح می‌شود باید این مسائل را به درستی وارد جامعه کرد.

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه ما باید روح حماسه عاشورا را بزرگ و پررنگ کنیم، به نوع برگزاری مراسمات عزاداری که امروز رواج یافته انتقاد کرد و ابراز داشت: صدا و سیما در پررنگ کردن این نوع عزاداری نقش بسیار داشته است. مجالس ما در گذشته واعظ محور بود و مداح در حاشیه قرار داشت اما امروز مجالس مداح محور است.

 

امروز مداح در ابتدای مراسمات عزاداری شروع به قصابی کردن می‌کنند!

 

وی تاکید کرد: متاسفانه امروز این چنین مجالس عزاداری باعث رشد فکری جوانان نمی‌شود در مجالس عزاداری گذشته ابتدا یک توحیدیه می‌خواندند و بعد به حضرت علی اصغر گریز می‌زدند اما امروز مداح از ابتدای مراسم شروع به قصابی کردن می‌کند.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی در پایان با اشاره به این فرموده رهبری که فرمودند « نگذارید آثار شهید مطهری به فراموشی سپرده شود» گفت: اما امروز مشاهده می‌کنید کتب مطهری تنها در 2000 نسخه تیراژ دارد؛ اما لوح‌های فشرده‌ای مداحان میلیون میلیون منتشر می‌شود.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار