دبیر علمی دومین کنگره آموزش به بیمار گفت: در منشور حقوق بیمار اولین آیتم ارتباط مناسب پزشک با بیمار است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، فاطمه رخشانی در جمع خبرنگاران در مورد بداخلاقی پزشکان گفت: دلیل اکثر نارضایتیهای بیماران برخورد نامناسب پزشکان است که متاسفانه با شرح حال گیری نامناسب پزشکان همراه میشود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که در مورد شرح حالگیری پزشکان پرسید گفت: هم اکنون به دلیل اعتبارات ناکافی که در این زمینه در بیمارستانها اختصاص یافته است گاها دیده میشود نسبت به بیماران و همراهان آنها با خشونت رفتار می شود در صورتی که اگر ارتباط میان بیمار و پزشک موثر و مفید باشد بیمار دیگر دچار فشار روانی نخواهد شد که در این زمینه تنها آموزش موثر نیست و دانشجویان پزشکی و پرستاران باید الگوی مناسبی برای طی کردن این راه داشته باشند.
رخشانی ادامه داد: در کشورهای دیگر دنیا برای اقدام کوچکی مثل تزریق رزیدنتهای پزشکی آموزشهای مناسبی میبینند و به آنها توصیه میشود برای تزریق یک سرم چگونه باید با یک بیمار رفتار کنند.
دبیر علمی دومین کنگره ملی آموزش بیمار در خصوص منشور حقوق بیمار گفت: اولین آیتم این منشور این است که بیمار پزشک خود را بشناسد که متاسفانه در کشورما زمانی که یک بیمار در یک بخشی بستری میشود پزشک معالج خود را نمیشناسد و به همین دلیل نمیتواند در انتخاب راه درمان تصمیمگیرنده باشد.
رستمیان عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز در پاسخ به سوال این خبرنگار گفت: آموزش به بیمار یک سرمایهگذاری است و هزینه اثربخش است که نتیجه آن را می توان در طول مدت درمان مشاهده کرد اما باید توجه کرد که این کنگره برای محکوم کردن گروه و قشر خاصی نیست بلکه باید از دید دیگری به این مسئله نگاه کرد بسیاری از پزشکان و پرستاران ارتباط خوبی با بیمار خود دارند.
رخشانی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که در مورد خطاهای پزشکان پرسیده بود گفت: آموزش به بیمار می تواند خطاهای پزشکی را کاهش دهد بیماران به دلیل عدم آگاهی به بیماری خود رسیدگی نمیکنند و متاسفانه پزشکان در کشور ما فقط نصیحت میکنند و اطلاعاتی به بیمار نمیدهند در صورتی که پزشک باید در کنار بیمار قرار بگیرد و ارزیابی و پاسخ به سوالات بیمار بپردازد.
رستمیان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که در مورد آموزش بیمار در شهرستانها پرسیده بود گفت: ساختار نظام سلامت در کشور بهترین ساختار در کشورهای خاورمیانه و آسیایی است و خدمات پزشکی تعریف شدهاند کمبودهایی در زمینه پزشکی وجود دارد اما این کمبودها ساختار را زیر سوال نمیبرد.
وی در مورد طرح پزشک خانواده گفت: پزشک خانواده باید در هر شهرستانی که زیر بیست هزار نفر جمعیت دارد اجرا شود و اجرای این طرح میتواند آگاهی بیماران را افزایش دهد.
این نماینده مجلس گفت: متاسفانه پزشکان به جیب خود توجه میکنند و آموزش بیماران بیتوجه هستند و این رفتار مناسبی نیست که برخی از پزشکان با بیماران دارند و در این کنگره قصد ما این است که به پزشکان و پرستاران آموزش بدهیم که چگونه باید با بیماران برخورد کنند.
رستمیان در پایان گفت: وقت گذاشتن برای بیمار یک ضرورت است و تمام مراکز این حقوق را باید پیاده کنند و هدف برگزاری از این کنگره تقویت رفتارهای مثبت و مناسب در پزشکان است و خوشبختانه سال آینده این کنگره بینالمللی خواهد شد.