کد خبر:۲۸۶۹۴۹
علویان در نشست خبری کنگره هپاتیت:

شیوع هپاتیت c در ایران کمتر از نیم درصد/ میزان انتقال هپاتیت c در بیماران خاص کاهش یافته است

رئیس شبکه هپاتیت کشور گفت: با تلاش‌های پیاپی که در چند سال اخیر انجام داده‌ایم میزان انتقال و شیوع بیماری هپاتیت سی در کشور به کمتر از نیم درصد رسیده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سیدموید علویان رئیس شبکه هپاتیت کشور در نشست خبری کنگره تازه‌های درمان هپاتیت سی گفت: نتایج این برنامه‌ها باعث می‌شود که در کشور بیماران کمتری داشته باشیم و در صورت بیمار شدن افراد مراکز درمانی خوبی بتوانند اقدامات درمانی و مراقبتی را برای آنها انجام بدهند.


وی افزود: شبکه هپاتیت کشور یکی از شبکه‌های علمی است که مورد تأیید وزارت بهداشت قرار گرفته و به صورت مجازی فعالیت‌های پیشگیری، تشخیص و درمانی خود را در سراسر کشور و با تمام متخصصان هماهنگ کرده است.


علویان با اشاره به پیشرفت‌های که در زمینه درمان هپاتیت سی وجود دارد گفت: براساس اسناد موجود در خصوص بیماری هپاتیت سی می‌توانیم پیشرفت‌های را مشاهده کنیم ولی باید برنامه‌ریزی جامع و درستی در این زمینه وجود داشته باشد تا هدف این شبکه را در خصوص پیشگیری و درمان بیماری هپاتیت سی مشخص کند.


وی با اشاره به تاریخچه بیماری هپاتیت سی گفت: این بیماری از سال 1990 به بعد شناخته شد و کسانی که قبل از سال 70 اقدام به گرفتن خون کرده‌ بودند احتمال آلوده شدن به این ویروس در افراد وجود داشته است اما بعد سال 70 انتقال ویروس از طریق خون آلوده دیگر صورت نگرفت و تعداد مبتلایان به این بیماری کاهش پیدا کرد.


علویان با اشاره به آهسته و بی‌صدا بودن این بیماری گفت: بیماری هپاتیت سی بدون سروصدا در بین اقشار جامعه انتقال پیدا می‌کند و تا مرحله آخر شناخته نمی‌شود متأسفانه بیماری هپاتیت سی در اکثر مبتلایان بدون علامت است.


وی در ادامه تصریح کرد: اگر این بیماری را بتوانیم زودتر تشخیص بدهیم و جامعه آموزش لازم را ببیند مهم‌ترین کاری است که در زمینه کنترل و پیشگیری درمان هپاتیت سی صورت گرفته است.


رئیس شبکه هپاتیت کشور با اشاره به آمار مبتلایان به هپاتیت سی در کشور گفت: در جمعیت عادی کشور از هر 200 نفر یک نفر مبتلا به بیماری هپاتیت سی می‌شود در صورتی که این آمار در کشورهای همسایه متفاوت است چنانچه مشاهده  می‌شود در کشور پاکستان تعداد مبتلایان به هپاتیت سی بالای پنج درصدر کشور عربستان بالای سه درصد و در کشور آذربایجان شیوع این بیماری بالای پنج درصد است.


وی با اشاره به اقداماتی که در شبکه هپاتیت کشور برای این بیماران برنامه‌ریزی شده است گفت: در کشور برنامه ما این است که تعداد مبتلایان به این بیماری را در جمعیت بیماران خاص مثل بیماران مبتلا به دیالیز، هموفیلی و متعادان کاهش بدهیم چنانچه این بیماری در بیماران دیالیزی که در ده سال گذشته بالای 13 درصد بوده است به زیر سه درصد کاهش یافته است.


وی در ادامه تصریح کرد: با افزایش آگاهی می‌توان این بیماری را کنترل کرد و روند کنترل در بیماران هموفیلی که در ده سال گذشته بالای 40 درصد بوده است به زیر ده درصد کاهش یافته است.


رئیس شبکه هپاتیت کشور با اشاره به کنگره‌ای که در بیرجندبرگزار شد گفت: ماه گذشته در بیرجند کنگره‌ای داشتیم که متخصصانی که در آن حضور داشتند با توجه به آماری که جمع‌آوری کردند اظهار داشتند که میزان شیوع این بیماری در بیماران هموفیلی به صفر درصد رسیده است.


وی درمورد کاهش بیماری هپاتیت سی گفت: 80 درصد این بیماری قابل پیشگیری و ریشه‌‌کنی است و در صورت کاهش تعداد مبتلایان به این بیماری میزان هزینه‌ها کاهش چشمگیری خواهد داشت.


علویان با اشاره به جوان بودن جمعیت کشور گفت: جامعه جوان یک فرصت برای انتقال بیماری هپتایت سی و اعتیاد را فراهم می‌کند که با افزایش آموزش در میان جوانان می‌توان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد شایع‌ترین علت بروز این بیماری اعتیاد است که در سال‌های اخیر برای کاهش آسیب، با دادن سرنگ و کاندوم سعی کرده‌اند میزان انتقال آن را کاهش دهند.


وی در ادامه تصریح کرد: دادن کاندوم یک وظیفه بهداشتی است که از شیوه و بروز بیماری‌ها جلوگیری می‌کند درمان هپاتیت سی در میان معتادان با درمان آین بیماری در میان اقشار دیگر متفاوت است.


رئیس شبکه هپاتیت کشور در پایان با اشاره به آمار مبتلایان به بیماری هپاتیت سی در کشورهای همسایه بیان کرد: در کشورهای منطقه اطلاعات به درستی چاپ نمی‌شود ولی حدس ما این است که شیوع هپاتیت در ایران کمتر از کشورهای همسایه است. البته باید در مورد درمان معتادان راه چاره دیگری در پیش گیریم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار