سیدموید علویان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: داروهای بیماران مبتلا به هپاتیت C در کشور موجود است و دسترسی بیماران به داروها آسان و راحت شده؛ این در حالی است که چند ماه قبل بیماران در تهیه دارو مشکل داشتند.
وی افزود: چند ماه پیش به دلیل تحریمهایی که وجود داشت، دسترسی بیماران به داروها محدود شده بود و بیماران در تهیه داروها با مشکل روبرو بودند، اما در حال حاضر به روال قبلی برگشتهایم و بیماران به آرامش نسبی در تهیه دارو رسیده اند.
رئیس شبکه هپاتیت گفت: هم اکنون در تمام استانها، مراکز درمانی داریم و بیماران در تمام استانها میتوانند داروهای خود را به راحتی تهیه کنند، اما بیماران به داروهای جدیدتر که اثرات بیشتری دارد، دسترسی ندارند و داروهای جدید تحت پوشش بیمه قرار نگرفته اند و فعالیتی نیز در این زمینه انجام نشده؛ انتظار نداریم که در مدت زمانی اندک، داروهای جدیدی که در اروپا و آمریکا استفاده می شود در کشور ما نیز استفاده شود، البته باید وزارت بهداشت در این زمینه اقداماتی را انجام بدهد.
علویان افزود: سعی داریم اثر بخشی دارویی را که در گذشته بین 60 تا 70 درصد بود را به بالای 90 درصد برسانیم.
وی در ادامه گفت: اگر امروز بتوانیم بیماران مبتلا به هپاتیت را درمان کنیم، متقاضیان پیوند کبد در آینده کمتر خواهند شد که بالطبع با پیشگیری مناسب، مشکلات نظام پزشکی در آینده کمتر از حال خواهد بود.
رئیس شبکه هپاتیت کشور در مورد پوشش یارانهای گفت: زمانی که تصمیم گرفتند داروهای گران را در اختیار بیماران قرار بدهند و یارانه ها را به حساب بیماران واریز کنند، به این توجه نکردند که این سیستم نمی تواند جوابگوی نیاز بیماران باشد.
علویان با اشاره به نگرانی هایی که در زمینه داروهای یارانه ای وجود دارد، گفت: نگرانی که در مورد داروهای یارانهای وجود دارد، این است که دارو به قیمت پایین از کشور خارج شود، یعنی دارو به خارج از کشور قاچاق شود که به این منظور باید نظام مراقبتی صحیحی را ایجاد کنیم که هر کسی نتواند به داروهای گران دسترسی داشته باشد؛ باید یک نظام شبکهای داروخانهای وجود داشته باشد تا اطلاعات بین داروخانهها منتقل شود.
وی گفت: حمایتهای یارانهای هنوز به اندازهای نیست که بتوان قیمت داروها را کاهش داد و مردم بخشی از هزینه را از جیب خود پرداخت میکنند؛ حمایت دولت باید در زمینه کاهش قیمت دارو باشد.