به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رضایی در همایش «جهاد سیاسی- جهاد اقتصادی» در جمع مسئولان بسیج دانشگاه های فنی و حرفه ای سراسر کشور در دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد گفت: در آستانه دهه فجر، مراسمی پیش آمده تا بتوانیم در کنار هم با آرمان های شهدا تجدید میثاق کنیم.
وی با طرح این پرسش که آیا کسی تصور می کرد انقلاب با دستان خالی به پیروزی برسد و یا کسی تصور می کرد ما بتوانیم با دستان خالی جنگ را به نفع خود به پایان ببریم، تصریح کرد: با این همه تمامی این عوامل با وجود مقام معظم رهبری و امام راحل و همچنین وجود دانشجویان بسیجی این پیروزی ها رخ داد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: با توجه به اینکه به فرموده امام(ره) «بسیج لشگر مخلص خداست»، چنانچه بپذیریم لشگری مخلص هستیم، خواهیم توانست هر اقدام ناشدنی را درکشور شدنی و ممکن کنیم.
رضایی افزود: چند صباحی است که در دنیا دانشگاه های نسل سوم به وجود آمده اند که درصدد است بدانند علم تولید شده کارآمد است یا خیر.
بیکاری 20 درصدی فارغ التحصیلان در کشور
وی با یادآوری اینکه امروز با معضل بیکاری در کشور مواجهه هستیم، تصریح کرد: فارغ التحصیلان بیکار 20 درصد و بیکاران زیر دیپلم دو درصد هستند.
دو بال علم و تجربه منجر به قدرت خواهد شد
رضایی با تاکید بر اینکه دانش مساوی مدرک نیست، خاطرنشان کرد: دانش به معنی واقعی کلمه تبدیل شدن به قدرت است به این معنا که جهت تبدیل شدن به قدرت نیازمند دو بال علم و تجربه هستیم.
وی افزود: دانشگاه مکانی است که به این قدرت دست یابیم اما چنانچه قبول کنیم فارغ التحصیلان باید بیکاربمانند آنگاه دانشگاه نخواهیم داشت بلکه مدرک گاه خواهیم داشت.
غربی ها تنها پوسته دانشگاه را به ما دادند نه هسته آن را
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه دانشگاه در کشور ما یک پدیده وارداتی است، بیان داشت: غربی ها تنها پوسته دانشگاه را به ما دادند و نه هسته آن را، همچنین ما به هسته دانشگاه توجهی نکردیم و همین امر سبب شده دانشگاه به مدرک گاه تبدیل شود.
رضایی با اشاره به اینکه برای توسعه هر جامعه 25 فاکتور مدنظر است، خاطرنشان کرد: تنها ایران در یکی از این 25 فاکتور یعنی تولید مقالات علمی، رشد داشته است این در حالی است که مقالات علمی تنها یکی از این فاکتورهاست و 24 فاکتور دیگر و به کارگیری 24 فاکتور دیگر عاملی در جهت رشد کشور خواهد بود؛ بنابراین ما نیازمند تغییر نگرش به دانشگاه هستیم و در این راه اقدامات جهادی بزرگترین نیاز کشور است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور بیان داشت: متاسفانه برخی تصور می کنند کار از آن کارگر است و دانشجو تنها باید به درس خواندن بپردازد؛ اما این جمله، جمله ای اشتباه است و هیچ ثمری نخواهد داشت.
دانشگاه نباید تبدیل به نشستن گاه شود
رضایی با اشاره به اینکه دانشجویی که کار نکند و تنها به درس خواندن بپردازد فلج خواهد شد، گفت: حرکت در نشستن نیست بلکه در کار کردن است و اساس دانشگاه فنی و حرفه ای این است که دانشجو باید کار کند بنابراین نباید اقدامی انجام دهیم که دانشگاه تبدیل به نشستن گاه شود.
نیازی به افزایش دانشجو در دانشگاه نداریم، نیازمند تولید علم و کار هستیم
وی با تاکید بر اینکه امروز در کشور به اندازه کافی دانشجو در دانشگاه وجود دارد و نیازی به افزایش این دو نیست، تصریح کرد: ما باید کاری کنیم که دانشجو بعد از فارغ التحصیلی وارد محیط کار شود.
وجود 1300 نوع کارگاه و آزمایشگاه در دانشگاه های فنی و حرفه ای
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه هوش هیجانی و حرکتی در دانشجویان فنی بسیار بالا است، گفت: در طول این چند ساله 1300 نوع کارگاه و آزمایشگاه تشکیل شده است؛ این در حالی است که هیچ دانشگاهی در کشور به این امکان دست نیافته است.
رضایی ادامه داد: استقلال سیاسی، بالا بردن امنیت، خودکفایی و آرامش در سایه کار و تلاش جوانان تحقق خواهد یافت و چنانچه میخواهیم حرکتی سازنده انجام دهیم باید در رشته تحصیلی خود، کاری جهادی کنیم.
یکی از دلایلی که بین صنعت و دانشگاه فاصله وجود دارد این است که دانشگاه نیاز جامعه را نمی داند بنابراین چنانچه بدنه دانشجویی در این امر کمک کننده باشند و از تمامی امکانات بهره ببرند قطعاً این فاصله کمتر خواهد شد.
اختصاص دو تا 20 میلیون تومان وام تعاونی برای دانشجویان فنی
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای تأکید کرد: برای دانشجویان فنی و حرفه ای دو تا بیست میلیون تومان وام فنی و حرفه ای اختصاص و همچنین مجوزهای لازم را برای کار و فعالیت در نظر گرفته ایم.
رضایی با بیان اینکه در جامعه بیکاری وجود نداریم، گفت: اینکه مشاهده می کنید دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی بیکارند به دلیل این است که آنان تنها به دنبال کارهای پشت میز نشینی هستند اما باید توجه داشت این تعداد میز در کشور وجود ندارد.
وی افزود: از سال جاری در رشته مکانیک دانشگاه شهید منتظری با کد 1056 و طراح دوخت دختران به همراه اعطای کمک هزینه تحصیلی، دانشجو پذیرش خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اینکه در سال جاری 750 میلیون تومان به کارگاه های آموزشی بودجه اختصاص یافته است، تصریح کرد: از مجلس تقاضای 120 میلیارد بودجه داشته ایم که در صورت تصویب آن تمامی کارگاه ها در کنار آموزش به کار تولیدی خواهند پرداخت.
رضایی با بیان اینکه رویکرد برنامه درسی ما، رویکرد آموزشی همراه با تولید است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی مراکز درآمد 300 تا 400 میلیونی دارند.
راه اندازی سپاه تولید در دانشگاه فنی
وی گفت: درصددیم اقدامی انجام دهیم که در دانشگاه فنی، سپاه تولید راه اندازی شود تا بدین وسیله پسران به جای سربازی به عنوان تکنسین در کارگاه های آموزشی مشغول به کار شوند، همچنین درصدد هستیم مدرک دانشجویان، معادل پروانه اشتغال و تولید شود.