به گزارش گروه آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»؛ کرسی های آزاداندیشی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری است که در سال های اخیر به صراحت در فرمایشات ایشان به آن پرداخته شده؛ اما متأسفانه تا کنون این مطالبه به طور صحیح محقق نشده است؛ گویا هنوز در نگرش به مفهوم «آزاداندیشی» در این کرسی ها وفاقی حاصل نشده است.
مصطفی فندرسکی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد علی آباد کتول در رابطه با امکان برگزاری کرسی آزاداندیشی در این دانشگاه گفت: برخی از مشکلاتی که در برگزاری کرسی های آزاداندیشی با آن مواجه هستیم عدم استقبال مناسب و گاهاً عدم توانایی دانشجویان برای مناظره ای قدرتمند است؛ از این رو آن موضوعاتی که احساس می کنیم نیاز جامعه دانشجویی است را در قالب تریبون آزاد برگزار می کنیم که متأسفانه این نوع برگزاری باعث می شود بیشتر دانشجویان فقط مستمع باشند.
وی افزود: دانشگاه در انتخاب موضوعات سیاسی دست ما را بسته است؛ به طوری که یک مصلحت اندیشی محتاطانه و به صورت بسیار محدودی باعث ایجاد یک فضای خفقان سیاسی شده است.
فندرسکی تصریح کرد: در مباحث فرهنگی دانشگاه همیشه یاری رسان بوده؛ اما در مباحث سیاسی بخصوص با تشکل بسیج دانشجویی همکاری لازم را ندارد و ما گاهی مجبور می شویم برای بیان دغدغه های خود و عملی کردن تصمیماتمان، جلسات را مخفیانه و غیرعلنی با تعدا کمی از دانشجویان برگزار کنیم.
علیرضا لادن مقدم، رئیس دانشگاه آزاد علی آباد کتول در ادامه با ارائه کارنامه موفق برگزاری کرسی های آزاداندیشی ترم گذشته در این دانشگاه گفت: هر دانشجویی در دانشگاه، آزاد است نقدهای خود را به صورت شفاف بیان کند و این کرسی ها فرصت مناسبی می باشد تا حرف های دل دانشجویان با مسئولان زده شود؛ از این رو ما مشتاقانه از آن استقبال خواهیم کرد؛ چرا که دغدغه ما رفع معضلات دانشجو و دانشگاه است.
وی در واکنش به اظهارات مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه نیز تصریح کرد: دانشجو می تواند با رعایت خطوط قرمز نظام اسلامی و با در نظر گرفتن اصل مهم و اساسی ولایت فقیه، به بیان نظرات خویش و انتقادهایش بپردازد.
لادن مقدم با بیان اینکه در ترم گذشته پنج کرسی آزاداندیشی با عناوین «حجاب و عفاف»، «دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی»، «نقد مبانی تمدن غرب»، «دستاوردهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران» و «دانشگاه پاکیزه و معنوی طبق بیانات مقام معظم رهبری» با همکاری تشکل بسیج دانشجویی و معاونت فرهنگی و پژوهشی دانشگاه برگزار شده است، گفت: ساعت 10 تا 12 دوشنبه هر هفته به ساعت فرهنگ اختصاص دارد و دانشجویان علاقه مند می توانند آزادانه در آن به فعالیت های فرهنگی بپردازند.
رئیس دانشگاه آزاد علی آباد کتول ادامه داد: به تمام تشکل های دانشجویی نامه داده ایم که در این ساعت حضور پیدا کنند و عملا می توانند هر هفته «کرسی آزاداندیشی»، «تریبون آزاد» و هر میزگرد و برنامه فرهنگی دیگری با فراخوان علاقه مندان اجرا کنند و دانشگاه نیز برای دعوت از سخنرانان و داوران ویژه می تواند به آنان کمک کند.
وی گفت: سیستم برگزاری کرسی های آزاداندیشی در این دانشگاه انقباضی نیست؛ چرا که معتقدیم دانشجو به میزانی از درک رسیده است که با بیان آزاد اندیشه، بر مخالفت ها اصرار نورزد و کرسی ها را منحرف نکند و در نهایت باعث ایجاد نزاع نشود.
امید است دغدغه مشترک مسئولان این دانشگاه که همانا تحقق منویات مقام معظم رهبری در برگزاری کرسی های آزاداندیشی است با مراجعه به بیانات معظم له در تعریف آزادی در اسلام و تفاوت آن با دموکراسی غربی و تحصیل وفاقی در نگرش و بینش صحیح به مفهوم «آزاداندیشی» هر چه زودتر مرتفع گردد.
در پایان به بیان آزاداندیشی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب می پردازیم: «آزاداندیشى یعنى آزادانه فکر کردن، آزادانه تصمیم گرفتن، ترجمهاى، تقلیدى و بر اثر تلقین دنبال بلندگوهاى تبلیغاتى غرب حرکت نکردن. لذا شامل علم، معرفت، مشى سیاسى، شعارها و واژهها و خواستههاى متعارف سیاسى و اجتماعى هم مىشود. اگر امروز غرب مىگوید دموکراسى، ما باید فکر کنیم ـآزادفکرى یعنى اینـ ببینیم آیا همین که او مىگوید درست است و دموکراسى به صورت مطلق ارزش است یا نه، قابل خدشه است؟»