گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ برای جامعه دانشگاهی و مسئولان و متصدیان عرصه علم و دانش، درک عمیق ابعاد مختلف مفهوم آزاداندیشی و آگاهی از نتایج و پیامدهای مطلوب و سازنده آن در راستای رشد و تعالی مادی و معنوی کشور یک ضرورت بنیادی است.
ایجاد یک گفتمان ملی برای رسیدن به اهداف کلان کشور در حوزه های علمی و فرهنگی نیازمند تعامل مراکز مختلف علمی، کمک به رونق و تعمیق مباحث علمی، انباشت تجربه های علمی و مدیریتی و حمایتهای مختلفی است که زمینه ساز ارتقای جمیع توانمندیهای می باشد که نهفته در منابع مادی و انسانی این کشور است.
در این راستا دانشگاه پیام نور رشت از اوایل سال 92 به همت بسیج دانشجویی تعداد بیش از پنج کرسی آزاداندیشی را با توجه به وجود برخی محدودیت ها تحت موضوعاتی چون انتخابات ریاست جمهوری 92، استکبار ستیزی، رابطه با آمریکا آری یا خیر، نقد و بررسی نظام آموزشی دانشگاه، دستاورد های دولت یازدهم در مذاکرات ژنو در این دانشگاه به بحث و گفت وگو گذاشته شده است.
صادقی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری که بارها و بارها مسئولان را مورد خطاب قرار داده، متاسفانه دستگاه های نظام آنطور که باید و شاید به این مهم توجه نکرده اند.
رئیس دانشگاه پیام نور رشت با بیان اینکه مقام معظم رهبری دانشجویان را به عنوان افسران جنگ نرم مقابله با آمریکا نامگذاری کرده اند و موضوع نظربهپردازی و کرسی های آزاد اندیشی را یکی از موضوعات مهم و موردبحث دانشجویان دانستند، گفت: مسئولان دانشگاه به طور شایسته شرایط را برای برگزاری کرسی ها فراهم نکرده اند.
وی با بیان اینکه کمتر از یک ماه است که ریاست دانشگاه پیام نور رشت را بر عهده گرفته، گفت: یکی از برنامه ها و اولویتهای ما در دانشگاه پیام نور رشت با وجود 8000 دانشجو برگزاری کرسی های آزاد اندیشی است.
رئیس دانشگاه پیام نور رشت تصریح کرد: قطعا با توجه به پیش زمینه هایی که در حوزه کارهای فرهنگی و سیاسی در دانشگاه و بسیج دانشجویی و خود دانشجویان وجود دارد، یکی از مهمترین اهداف اولیه ما در این دانشگاه برگزاری حداقل هر یک ماه کرسی های آزاد اندیشی با موضوعات مختلف روز است.
صادقی خاطرنشان کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و پتانسیل های موجود در دانشجویان بخصوص بسیج دانشجویی این دانشگاه، تلاش می شود کرسی های آزاد اندیشی با موضوعاتی که شان دانشجو را حفظ کرده و در راستای منویات مقام معظم رهبری باشد را برگزار کنیم.
وی گفت: با توجه به برنامه ریزی ها و با توجه به فضای مناسب در این دانشگاه برای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی امیدواریم در ترمهای آینده عصر طلایی را در برگزاری کرسی ها ی آزاد اندیشی خواهیم داشت.
محمد مصطفی یوسف زاده نیز در این خصوص گفت: ولایت پذیری خصیصه اصلی بسیج در عرصه های گوناگون بوده و بسیجیان دانشجو طلیعه دار جبهه فرهنگی فکری و سیاسی اجتماع از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بوده اند؛ بنابراین با دستور اکید مقام معظم رهبری مبنی بر برپایی کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها به عنوان استراتزی عقیدتی فکری قشر پر شور و شعور دانشجو به عنوان حکم ولایی، به واجبی کفایی برای دانشجویان بسیجی در دانشگاه ها مبدل شده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور رشت افزود: در همین راستا بسیج دانشجویی پیام نور رشت همچون گذشته در سال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی کماکان این منش و روش را به عنوان ماموریت اصلی خویش قرار داده است به طوری که به همت بسیج دانشجویی تعداد بیش از پنج کرسی آزاداندیشی یا توجه به وجود برخی محدودیت ها، تحت موضوعاتی چون انتخابات ریاست جمهوری 92، استکبار ستیزی، نقد و بررسی نظام آموزشی دانشگاه، رابطه آمریکا آری یا خیر، دستاورد های دولت یازدهم در مذاکرات ژنو و دیگر عناوین در این دانشگاه به بحث و گفت وگو گذاشته شده است.
وی گفت: برای آن دسته از دانشجویان علاقه مند که وجود برخی موانع را علت عدم برگزاری این کرسی های آزاد اندیشی بیان می کند؛ لازم به ذکر است که این دانشگاه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با موانع و مشکلات متعددی چون عدم وجود فضای فکری لازم، عدم دسترسی به اساتید مجرب و عدم همکاری موضعی روسای دانشگاه و کارشکنی آنها و همچنین نبود امکاناتی چون محل برگزاری متناسب و مجهز به سیستم صوتی و غیره مواجه بوده است.
یوسف زاده افزود: البته هیچکدام از آنها نه تنها مانع انجام کار واقع نشد؛ بلکه موجب تقویت روحیه اعضای اجرایی کرسی های آزاداندیشی نیز میشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور رشت تصریح کرد: البته آنچه که نباید از آن چشم پوشید این است که هر مقدار روسا و مسئولان تراز اول دانشگاه، اشتیاق و اهمیت بیشتری نسبت به این مهم قائل شوند، قطعا بازخورد آن مطلوب تر خواهد؛ بنابراین توصیه می شود تا حمایت وی در این خصوص جلب شود.
وی ادامه داد: برای برگزاری یک کرسی آزاد اندیشی با کمترین حاشیه زائد و بیشترین تاثیرگزاری باید ابتدا در جمعی متشکل از دانشجویان توانمند و با انگیزه اقدام به طرح موضوع های مختلف و سپس انتخاب موضوعی ارزشمند و جذاب برای قشر دانشجو کنند و پس از آن نوبت به انتخاب کارشناس داور مجرب در موضوع مربوطه همراه با توانمندی پاسخگویی به سوالات و شبهات دانشجویان میرسد که در صورت قطعی شدن طی درخواستی ترجیحا کتبی به رئیس دانشگاه و احیانا شورای فرهنگی دانشگاه، هماهنگیهای لازم در مورد زمان و مکان دقیق برگزاری کرسی های آزاد اندیشی مطرح می شود که در نهایت اقدامات تبلیغاتی محیطی، پیامکی و سایبری مرحله نهایی پیش از برگزاری است.
یوسف زاده خاطرنشان کرد: نکته پایانی که باید در کرسی های آزاد اندیشی به آن توجه ویژه داشت، این است که بیش از آنکه تبیین یک عقیده و نظر صحیح و درست هدف باشد؛ ایجاد فضای آزاد اندیشی و دوری از خفقان های تعصبی و بی توجیه جهت تخلیه افکار مختلف دانشجویان اعم از مثبت و منفی، چپ و راست مورد هدف اصلی است؛ چرا که در چنین فضایی افکار رشد پیدا می کند افراد جهت گیری درست پیدا می کنند و در نهایت حقیقت بروز و ظهور می یابد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور رشت گفت: به عنوان نمونه اگر همین فضای آزاد اندیشی از سال های پیش از انتخابات 88 به طور جد اجرایی می شد، یقینا فتنه 88 با این ابعاد وسیع رقم نمی خورد و کشور متحمل هزینه های جبران ناپذیری نمیشد؛ بنابراین آثار و برکات این کرسی های آزاد اندیشی حتی در جایی خارج از دانشگاه مشهود است؛ چرا که دانشگاه به فرموده حضرت امام (ره) مبدا همه تحولات است.
وی خاطرنشان کرد: بعد از پایان امتحانات در ترم آتی در نظر داریم هر یک ماه دو کرسی آزاد اندیشی با موضوعات مختلف سیاسی روز برگزار کنیم.