دانشگاه یزد در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی فعال عمل کرده، اما مسئوان تشکلهای دانشجویی خواستار ادامه همکاریها توسط مسئولان جدید دانشگاه هستند.
به گزارش گروه آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، کرسی های آزاد اندیشی در سال های گذشته یکی از مباحث و تاکیدات مطرح شده توسط مقام معظم رهبری و همچنین از مطالبات ایشان نسبت به دانشجویان می باشد.
پس از تاکیدات و مطالبات مقام معظم رهبری، جامعه دانشگاهی ما نیز روز به روز بر اهمیت آن توجه نمود و با برگزاری نشست هایی با موضوعات مختلف بر کیفیت و کمیت آن ها افزود.
اما نکته مهم در این میان، فراز و نشیب هایی است که در راستای برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و حضور گروه های مخالف و موافق وهمچنین حضور اساتید و صاحب نظران در حوزه های مختلف در این برنامه ها بوجود امد که ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلف کاهش یا افزایش آن را در پی داشته باشد.
دانشگاه یزد نیز یکی از مراکز آموزش عالی و دانشگاه های تاثیر گذار در کشور می باشد که با وجود تشکل های دانشجویی بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و همچنین انجمن اسلامی دانشجویان بسیاری از مسائل سیاسی و اجتماعی را در استان یزد و حتی در کشور به خود اختصاص داده است.
در نیمسال تحصیلی قبل در دانشگاه یزد تعداد 4 کرسی آزاد اندیشی برگزار شد که در ادامه این گزارش ها به بررسی عملکرد این دانشگاه در راستای برگزاری کرسی ها پرداخته ایم.
حضور اساتید و صاحب نظران امری مهم در آزاداندیشی است
قاضی پور، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها گفت: رهبر انقلاب به آزاداندیشی در دو سطح اشاره نمودند که در سطح اول و پایین ترین سطح، گروه های مخالف و موافق نظام با قرار گرفتن در مقابل هم به بیان نظرات خود پراخته و پاسخ می گیرند و به مسئولین نظام نیز اجازه داده می شود تا صدای مخالفان نظام را نیز بشنوند و جامعه نیز به دور از خفقان سیاسی به فضایی آزاد تبدیل شود.
وی بیان کرد: اما در بخش دوم از تاکیدات رهبری در برگزاری کرسی های اندیشی که چشمان ایشان نیز بدان دوخته شده، توجه به حضور کارشناسان، اساتید و صاحب نظران در این کرسی ها می باشد، تا از این طریق مسائل مختلف موجود در جامعه مورد بحث قرار گرفته و برای انها راهکار و راه حل ارائه شود و از این طریق مشکلات نظام حل شود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد افزود: ما در سطح دانشگاه یزد نیز سعی کرده ایم تا در این حوزه وارد شویم و برای حل مشکلات جامعه و ایجاد فضایی آزاد در راستای ارائه نظرات تلاش کنیم.
قاضی پور با اشاره به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در طول ترم تحصیلی گذشته در دانشگاه یزد گفت: ما در ترم گذشته کرسی های آزاد اندیشی و مناظرات دانشجویی را در قالب گروهای مختلف با حضور صاحب نظران و کارشناسان سیاسی و همچنین دانشجویان برگزار کردیم که شش مورد از انها با حضور صاحب نظران سیاسی کشور بوده است.
وی بیان کرد: با توجه به برگزاری انتخابات در طول سال 92 و همچنین ضرورت توجه به بصیرت در بین دانشجویان ما کرسی هایی با عنوان های « بررسی عملکرد دولت های سازندگی و اصلاحات و دولت احمدی نژاد» و همچنین «گفتمان های سیاسی» برگزار کردیم.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: در این راستا همچنین نشست هایی را با حضور نمایندگان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با حضور«نمایندگان قالیباف و جلیلی»، «نمایندگان روحانی و جلیلی»، «نمایندگان رضایی و جلیلی» و همچنین« نمایندگان قالیباف، جلیلی، روحانی و رضایی» به صورت مناظره برگزار کردیم که با استقبال خوب دانشجویان همراه شد.
قاضی پور گفت: علاوه بر این شش کرسی آزاداندیشی که با حضور صاحب نظران سیاسی کشور برگزار شد، برنامه هایی را نیز با حضور دانشجویان برگزار کردیم که یکی از مهمترین این کرسی ها در درون تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد بود و در ان به بررسی اختلافات بین دانشجویان بدون شانتاژ و به همراه دلایل منطقی پرداختیم تا به صورت منسجم به شبهات مطروحه در بین دانشجویان فعال در تشکل نیز پاسخ دهیم.
وی با اشاره به تغییرات مدیریتی در سطح دانشگاه بیان کرد: ما در دوران ریاست پیشین دانشگاه هیچ گونه محدودیتی در برگزاری کرسی های آزاد اندیشی نداشتیم و سنگ اندازی از طرف مسئولین نبوده و شاهد هیچ مشکلی از قبیل احضار افراد مخالف به کمیته های انضباطی نبودیم و امیدواریم ریاست جدید دانشگاه نیز ما را در برگزاری هرچه بهتر این برنامه ها کمک کند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد تصریح کرد: دردوران اصلاحات هرچند این کرسی ها به جنجال و درگیری ختم می شد، اما امروز خوشحالیم که حداقل در سطح دانشگاه یزد این کرسی ها به لبخند و گفتگوهای منطقی ختم شده و این نشست ها بر اساس گفتمان و محتوا برگزار می شود و خیلی کم اتفاق می افتد که افراد شرکت کننده به تحریک حضار بپردازند.
قاضی پور ادامه داد: در دوران احمدی نژاد هیچ وقت مخالفتی به صورت عملی در ممانعت از برگزاری کرسی ها نداشتیم و امروز نیز از دولت جدید و مسئولین جدید دانشگاهی نیز انتظار داریم که هیچ گونه ممانعت و موانعی را در برگزاری این برنامه ها ایجاد نکنند.
پورمیرزایی؛ عملکرد بهتر آزاداندیشی در گرو ادامه همکاری مسئولان جدید دانشگاه است
پور میرزایی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد نیز با اشاره به اهمیت برگزاری کرسی های آزاد اندیشی گفت: ما که مدعی دفاع از ولایت و مطیع بودن اوامر رهبری هستیم می بایستی پیش قراولان این امر مهم باشیم، زیرا که منطق ما محکم و پیروزی حق بر باطل مسجل می باشد.
وی با اشاره به مشکلات برگزاری کرسی های آزاد اندیشی بیان کرد: مهمترین مشکل برگزاری این نوع نشست ها انحراف بحث از بخش اصلی خود و به حاشیه کشیده شدن و دوری از نقد منصفانه می باشد که در این جا آفت بزرگی به نام جو زدگی، از طرح مباحث اصلی و به نتیجه رسیده نشست جلوگیری می کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد تصریح کرد: هدف کرسی ها رسیدن به یک نتیجه منطقی در فضای آکادمیک می باشد که بایستی به دور از هیجانات مختلف، اصل بحث را حفظ کنیم.
پورمیرزایی عنوان کرد: عدم احساس نیاز مسئولین تشکل های مختلف در سطح دانشگاه و حتی مسئولین دانشگاه در تشویق دانشجویان به منظور برگزاری این نشست ها مهمترین دلایل کاهش کرسی های آزاداندیشی می باشد که خوشبختانه ما در سطح دانشگاه یزد سعی کرده ایم تا کمترین مشکلات را در این بخش داشته باشیم.
وی در پایان گفت: ما در نیمسال تحصیلی گذشته 2 کرسی را برگزار کردیم که امیدواریم در آینده این میزان افزایش پیدا کند و دانشجویان نیز از این نشست ها استقبال نمایند.