گروه آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو؛ با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در برگزاری کرسی های آزاداندیشی در سطح دانشگاه ها، متاسفانه در دانشگاه جامع گلستان به عنوان یکی از دانشگاه های مهم و مرجع استان، حتی یک کرسی آزاداندیشی در ترمی که گذشت، برگزار نشد.
اما سوالی که پیش می آید این است که چه مزیتی برتر از «آزاداندیشی» باید بر این کرسی ها حاکم می شد تا به جای بهانه تراشی برای عدم برگزاری، شاهد استقبال از آن می شدیم؟!
مزایای کرسی های آزاداندیشی، مغفول مانده است
ایمان علیمحمدی، مسئول جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه جامع گلستان با بیان اینکه در ترم گذشته هیچ کرسی آزاداندیشی در دانشگاه برگزار نشده است، به دلایل این عدم برگزاری اشاره کرد و گفت: تشکل جامعه اسلامی نوپا و تازه تاسیس است، علت کم کار بودن بسیج دانشجویی هم، استقبال کم و مسائل حراستی است.
وی افزود: کرسی های آزاداندیشی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری متاسفانه در این دانشگاه آزاد نیست، در فواصل گذشته شاهد بودیم که هر بار کرسی برگزار می شد یک نماینده از حراست با یک ضبط صوت می آمد و عملا کرسی های آزاد اندیشی را تبدیل به محفل مچ گیری می کرد!
علیمحمدی بیان داشت: دانشجویان، این کرسی ها را بی نتیجه و غیرکاربردی می دانند و فکر می کنند با بیان مشکلات و نقدها در این کرسی ها بهبودی حاصل نمی شود و به همین جهت معمولا استقبال چندانی صورت نمی گیرد.
مسئول جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه جامع گلستان ادامه داد: دلیل دیگری که مانع برگزاری کرسی در ترم گذشته شده، سخت بودن مراحل قبل از برگزاری است به نوعی که برای هر بار برگزاری کرسی، باید مسئول یک تشکل، یک بروکراسی طولانی و هفت خان رستم را طی کند!
وی تصریح کرد: اگر کرسی های آزاداندیشی با توجه به تفکر و بینش مقام معظم رهبری اجرا شود، طرح خوبی است؛ اما متاسفانه الزامات آن رعایت نمی شود.
علیمحمدی خاطرنشان کرد: کرسی های آزاداندیشی نه تنها تهدیدی برای مسئولان نیست؛ بلکه یک فرصت است که می تواند از حرف دل دانشجو استفاده کرده و با کار پیرامون مباحث مطرح شده به رفع مشکلات بپردازند؛ اما متاسفانه مزایای این طرح مغفول مانده است.
بستر آزاداندیشی دانشجویان در دانشگاه جامع گلستان مهیاست
در ادامه فرهاد یغمایی، رئیس جدید دانشگاه جامع گلستان نیز بیان کرد: آنچه در ترم گذشته اتفاق افتاده دیگر تکرار نخواهد شد، در ترم جدید هر تشکل و هر دانشجویی میتواند آزادانه عقاید خود را مطرح کند؛ به طوری که بابت آن مجبور نباشد هزینه ای بپردازد.
وی افزود: زمینه برگزاری کرسی های آزاداندیشی طبق اصول تعریف شده نظام اسلامی و رعایت خطوط قرمزها، در دانشگاه جامع گلستان آماده است و بنا بر فرمان مقام معظم رهبری این آمادگی را داریم که دانشجویان بتوانند به دور از ترس و واهمه و در بستری آزاد و آسان، به بیان مطالبات و دغدغه های خود در این کرسی ها بپردازند.
لازم به ذکر است، بسیج دانشجویی در این دانشگاه از اواخر آبان ماه فعالیت خود را آغاز کرده است.
فتانه درزی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه جامع گلستان در همین راستا به «کمبود وقت» و «مشغله های برنامه ریزی های ابتدایی»، به عنوان موانع برگزاری کرسی آزاداندیشی در ترم گذشته اشاره کرد.
وی در رابطه با برگزاری کرسی آزاداندیشی در ترم جاری نیز گفت: بعد از تعطیلات نوروز قطعا کرسی آزاداندیشی با موضوع مربوط به مسائل فرهنگی و اجتماعی برگزار خواهیم کرد؛ چرا که دغدغه روز دانشجویان ما مسائل فرهنگی است.
درزی بر الزام برگزاری کرسی های آزاداندیشی با استناد به این سخن شهید آیت الله بهشتی که فرمودند: «دانشجو رسالتش در این است که در برابر دردهای جامعه برای همیشه حساس بماند» تأکید کرد و گفت: یکی از دردهای امروز دانشگاه ها وجود دانشجونماهاست که این کرسی ها فرصتی ایجاد می کند تا دانشجو را از وضعیت نمایشی به درون مسائل مهم و مختلف اجتماعی کشاند.