به گزارش گروه آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، ضرورت حاکم بر طرح و اجرای کرسیهای آزاداندیشی از سوی مقام معظم رهبری در راستای سیاستهای کلان کشور به عنوان جزیی از تلاش برای احیای و نوسازی تمدن ایرانی اسلامی و به عنوان فرصت و امکانی به حساب میآید که در پرتو فضای مناسب طرح مباحث بنیادین علمی بیش از هر چیز به تحقق جنبش نرم افزاری، توسعه علمی و جلوگیری از تصلب و تعصب علمی و فکری منجر شود.
همچنین تحقق این ایده همراه شدن با اقتضائات زمانه در زندگی اجتماعی و درک عمیق شرایط روز و ناشی از باور به خردمندی انسان، استعدادهای مهم و بسیار بالای مادی و معنوی کشور و ظرفیتهای فرهنگی و سودمندی طرح دیدگاههای مختلف برای ایجاد رشد و تعالی مادی و معنوی کشور است.
سید محسن نعیمی، مسئول کرسی های آزاد اندیشی سازمان بسیج دانشجویی گیلان با بیان اینکه در سال 92 تعداد 28 کرسی با موضوعاتی از قبیل رابطه با آمریکا، مذاکرات ژنو، حقوق زن در اسلام، ارتباط دختر و پسر، روابط قبل از ازدواج، ولایت فقیه وکیل مردم یا ولی مردم، گزارشات 100 روزه رئیس جمهور توسط بسیج دانشجویی در دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، گفت: این کرسی ها با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و ایجاد یک فضای گفتمانی برگزار شده است.
وی عقلانی سازی فضای دانشگاه، تولید فکر و ایجاد فضای باز فکری که همه افراد بتوانند در یک فضای منطقی و به دور از بداخلاقی و جنجال حرف های خود را بزنند و حرف دیگران را نیز نقد کنند را از دیگر اهداف برگزاری کرسی ها دانست و گفت: البته باید مولفه های اخلاق و منطق و آزادی در همه این موارد رعایت شود.
مسئول کرسی های آزاد اندیشی سازمان بسیج دانشجویی گیلان گفت: البته برای برگزاری کرسی ها مشکلاتی از قبیل عدم توجه دانشجویان به دغدغه های رهبر معظم انقلاب وجود دارد .
نعیمی عدم انتخاب موضوعات ابتدایی در دانشگاه و مسائلی که مورد دغدغه عموم دانشجویان است را یکی دیگر از مشکلات برگزاری کرسی ها دانست و گفت: عده ای از مسئولان دانشگاه به دلیل عدم آشنایی با فضای حاکم در کرسی و ترس از اینکه حرف هایی که در این جور جلسات قرار است، مطرح شود به نوعی ساختارشکنانه باشد و جو دانشگاه را دچار التهاب کند از برگزاری کرسی ها جلوگیری و یا مخالفت می کنند.
وی جهت رفع مشکلات و موانع مذکور، ترغیب بیشتر دانشجویان بسیجی و دیگر تشکل ها را یکی از راه کارهای مناسب برشمرد و گفت: برای توجه بیشتر به این موضوع و ایجاد دغدغه در دانشجویان طیف های مختلفی باید در این نوع نشست ها شرکت کنند.
مسئول کرسی های آزاد اندیشی سازمان بسیج دانشجویی گیلان برگزاری کلاس ها و جلسات کارگروهی برای مسئولان دانشگاه را یکی دیگر از راهکارهای حل مشکلات دانست و گفت: برگزاری چنین جلساتی باعث می شود مسئولان دانشگاه در رابطه با برگزاری کرسی ها توجیه شوند تا همکاری لازم را با دانشجویان داشته باشند.
نعیمی در رابطه با انتخاب موضوع کرسی ها گفت: برای انتخاب موضوع از تمام دانشجویان با سلایق متفاوت نظرسنجی شود تا موضوع انتخابی طیف گسترده تری از دانشجویان را برای بحث به جلسه کرسی ها بکشاند.
وی خاطرنشان کرد: بحث های مطرح شده در جلسه کرسی باید به صورت مکتوب یا به صورت فیلم یا کلیپ در بین دانشجویان توزیع شود تا حرف های منطقی مطرح شده در این نوع جلسات بازتاب بیشتری داشته باشد.
مسئول کرسی های آزاد اندیشی سازمان بسیج دانشجویی گیلان افزود: یکی دیگر از راهکارهای انتخاب موضوع مناسب، جمع آوری شبهات مطرح در بین دانشجویان بر اقتضای زمان برگزاری این نوع کرسی هاست که می توان با نتیجه گیری از این نوع نظر سنجی ها موضوعات مناسبی را گزینش کرد.
نعیمی گفت: بیشتر دانشگاه ها برای برگزاری این نوع جلسات برای اولین بار با مخالفت شدید مسئولان مواجه می شوند؛ اما پس از اصرار از طرف دانشجویان برای برگزاری این جلسات، قانع شده و همکاری لازم را خواهند داشت.
وی با اشاره به کم رنگ بودن کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری گفت: برگزاری کرسی های آزاد اندیشی هنوز در جامعه ما فرهنگ سازی نشده است.
مسئول کرسی های آزاد اندیشی سازمان بسیج دانشجویی گیلان با بیان اینکه برگزاری کرسی ها در دانشگاهای آزاد نسبت به دانشگاه های دولتی بیشتر است، گفت: جمهوری اسلامی ایران یک کشور پاسخگو است از رهبری گرفته تا قوای سه گانه و مجلس و دیگر مجموعه هایی که در این نظام وجود دارند، پذیرای نقد هستند.
کریمیان با بیان اینکه حق طلبی و نقد منصفانه و درست یکی از حقوق دانشجویان است، گفت: دانشجویان نسبت به دیگر اقشار مختارند که از مسئولان نقد کنند؛ اما به جهت اینکه این موضوع هنوز به مانند فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه فرهنگ سازی نشده است، ما دچار مشکل هستیم.
وی گفت: یکی از راه های حل مشکل فرهنگ سازی این موضوع است که باید توسط مسئولان و متولیان آن فرهنگ سازی کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد گیلان گفت: مردم ما نقش اصلی را در حفظ نظام و انقلاب دارند؛ چرا که و مردم نقش اصلی را در انتخاب مدیران و مسئولان نظام دارند.
کریمیان یکی دیگر از کم رنگ شدن کرسی ها را تبلیغات کاذب بیرونی دانست و گفت: تبلیغات بیرونی از طرف دشمن باعث می شود که فضای دانشگاه به سمت آن ها برود و با توجه به اینکه تبلیغاتشان مبنی بر این بوده که فضای امنیتی در کشور ما حاکم است، ما باید با برگزاری کرسی های آزاداندیشی بتوانیم فضای نقد و مطالبه رابرای دانشجویان فراهم کنیم.
وی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند روح کرسی آزاد اندیشی یک روح نقادانه است، باید بتوانیم در دانشگاه آن چیزی را که دانشجویان مطالبه می کنند و دیگران اجازه و یا جرات بیان آن را ندارند توسط دانشجویان بیان شود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد گفت: ما سعی کردیم در دانشگاه ها چه در کمیت بالا و یا در کمیت پایین حتی در کلاس های درسی را به عنوان کرسی آزاد اندیشی برگزار کنیم و به اساتید نیز توصیه کردیم بعضی از دروس را در قالب کرسی های آزاد اندیشی در کلاس برگزار کنند و به دانشجو اجازه بدهند آزادانه نقدها و دغدغه هایی که با مدیران دارند را بیان کنند.
کریمیان خاطرنشان کرد: ما موظفیم این فضا را در دانشگاه ها که فضای علمی است فراهم کنیم؛ چرا که اگر دانشجویان مطالبات، نقدها و دغدغه های خود را که از مسئولان دارند در بیرون از فضای دانشگاه ها مطرح کنند نه تنها به جواب نمی رسند؛ بلکه ممکن است به راه های دیگری کشیده شوند و دیگران بتوانند با تبلیغات کاذب این دانشجویان را منحرف کنند.
همچنین واحدی، مسئول کانون اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی رشت در این رابطه با اشاره به اینکه به دلیل فعالیت های زیاد این کانون در زمان انتخابات مسئولان نسبت به ما کم لطفی می کنند، گفت: مدت زیادی بود که این کانون عملا کاری انجام نمی داد و بر اثر تغییر مسئولان و تغییر استاندار در زمان های نزدیک به هم، مسئولان با سلائق مختلف با ما همکاری لازم را نداشتند؛ اما در چند روز گذشته با توجه با صحبت های اعضای شورای کانون اسلامی دانشگاه با میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد مشکلات تا حدودی مرتفع شده است.