کد خبر:۲۹۷۱۸۷
کارنامه آزاداندیشی در دانشگاه‌ها-17

«ت ر س»؛ عاملی برای کمرنگ شدن کرسی‌های علوم پزشکی ایلام

جانشین بسیج دانشجویی علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه کرسی‌های آزاداندیشی در این دانشگاه مغفول مانده‌ است، گفت: ارائه تعهد مبنی بر رعایت اصول ...
«ت ر س»؛ عاملی برای کمرنگ شدن کرسی‌های علوم پزشکی ایلام

محمد نبوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با بیان اینکه در قرآن کریم بیش از 300 بار بر کلمه تعقل، تدبر و تفکر تاکید شده است، بیان داشت: مقام معظم رهبری برگزاری کرسی های آزاد اندیشی را برای احیای گفتمان دانشجویی به سبک و صیاق آزادانه مطرح کردند تا پتانسیل های بالقوه برخی از دانشجویان دغدغه مند بالفعل شود.


وی افزود: کرسی آزاداندیشی سندی است برای ابراز گفتمان صریح در مکان و زمانی که عقل حاکم بلامنازع باشد، در این فضا دیوار سکوت و مانع امنیتی وجود ندارد و نقد عالمانه توام با خیرخواهی مستولی خواهد شد.


جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام یکی از دلایلی که باعث کم رنگ شدن حضور دانشجویان در پای تریبون ها و کرسی های آزاداندیشی می شود را گذراندن سلسله مراتب اداری دانست و گفت: ارائه تعهد مبنی بر رعایت اصول اخلاقی به سبک و سیاق آئین نامه های اداری و حراست دانشگاه سبب ایجاد هراس از تشکیل پرونده انظباطی در بین دانشجویان متقاضی می شود.


نبوی افزود: در صورت بروز هر مشکلی در اثنای برگزاری برنامه، انگشت اتهام به سوی تشکل های برگزار کننده کرسی یا گروه های موافق و مخالف کشیده می شود، با این اوضاع چه کسی حاضر خواهد شد که نامش به لیست سیاه حراست دانشگاه اضافه شود؟


وی ادامه داد: مسئولان این دانشگاه از برپا کردن برنامه های آزاداندیشی در شب هنگام ممانعت می کنند و آن را به زمان فرهنگی روزهای دوشنبه و معمولا در ساعات 10 تا 12 موکول می کنند.


جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: عمده ترین دلیلی که مانع از حضور دانشجویان در برنامه های ساعات فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی ایلام می شود، تطابق زمان کلاس ها با تقویم مذکور است.
 

نبوی گفت: از سال 1390 که آئین نامه برگزاری کرسی ها از سوی وزارت علوم به دانشگاه ها ابلاغ شود تا به این تاریخ صدها برنامه آزاداندیشی در دانشگاه های سراسر کشور برپا شده است؛ اما به دلیل ضعف های ذکر شده، ماهیت این گونه برنامه ها برای مسئولان و دانشجویان علوم پزشکی ایلام عادی سازی و معمول نشده است.


وی پای ثابت مشکلات کرسی ها را کمبود بودجه دانست و تصریح کرد: لازمه رزرو داور و انجام تبلیغات، در دست داشتن بودجه است، اگر دانشجویان به عنوان جامعه هدف از زمان، مکان و ماهیت برگزاری برنامه های فرهنگی آگاهی نداشته باشند، این نشست ها مغفول و به مرور زمان مطرود خواهند شد.


جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان داشت: در کنار تمام این عوامل، برگزاری نشست های تخصصی اعم از اقتصادی، اجتماعی، سیاسی در محیط هایی غیرتخصصی و برای دانشجویانی که مطالبات مذکور را ندارند، باعث رخوت و فاصله گرفتن آن ها از حضور در محافل آتی خواهد شد.


نبوی تصریح کرد: برخی از کرسی ها بدون هدف و صرفا برای پر کردن چارت فعالیت های فرهنگی برپا می شوند، برنامه هایی که از داشتن اتاق فکر متخصص محروم باشند، مخاطب نیز نخواهند داشت.


وی گفت: با تمام این تفاسیر، کرسی های آزاداندیشی به صورت همکلاسی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار می شود، با وجود آنکه سبک مذکور عاری از ابهام و ایراد نیستند؛ اما باعث عادی سازی و درونی شدن گفتمان آزاد بدون واهمه در میان دانشجویان خواهد شد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار