به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، حجت الاسلام مسعود آذربایجانی روز گذشته در کارگاه «دین علمی، علم دینی، علم دینی و مطالبات رهبری» که در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد، در جمع اساتید شرکت کننده به عوامل دین گریزی در دنیای غرب اشاره کرد و گفت: مسائل سیاسی، رسانه های غربی و برخورد برخی از به ظاهر مسلمانان باعث شد تا در دنیای امروز برخی از غربی ها نگاه تروریستی به اسلام داشته باشند.
وی افزود: با وجود تمام تلاش آن ها، هر روزه گرایش به اسلام در دنیای غرب در حال افزایش است.
استاد حوزه و دانشگاه به لزوم تلاش اساتید دانشگاه برای آشنا کردن هر چه بیشتر دانشجویان با دین اشاره کرد و گفت: برخورد با دانشجویان باید اخلاقی و بر اساس آموزه های دینی باشد که این امر رمز گرایش به دین اسلام است.
آذربایجانی علم دینی و دین علمی را زمینه هدایت مردم و دانشجویان دانست و افزود: ما مسلمان ها باید به تمام علوم دنیا دسترسی داشته باشیم و آن ها را بیاموزیم و تمام تلاش خود را برای یادگیری علوم مختلف به کار بندیم به شرط اینکه تحت سیطره غرب قرار نگیریم.
وی یکی از مهمترین راه های دینی کردن علم را هدفمند کردن نظام آموزش عالی کشور دانست و گفت: از منظر رهبر معظم انقلاب مهمترین مشکلات و موانع رشد و توسعه علوم انسانی، تعارض محتوای علوم انسانی رایج با حرکت اسلام و نظام اسلامی، حساسیت علمی دنیای غرب در عرضه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری علوم انسانی اسلامی، عدم بومی بودن علوم انسانی کشور، عدم جرات اساتید حوزه و دانشگاه جهت ورود به مناقشات علمی، عدم تغییر و بازنگری سر فصل های علوم انسانی کشور، عدم هدفمندی توسعه آموزش عالی و هدر رفتن منابع انسانی و مالی و تقلید کورکورانه اساتید از غرب و بی خبری برخی از اساتید از تحولات علمی جدید و استناد به نظریه های منسوخ است.
این استاد حوزه و دانشگاه به راهبردهای توسعه علوم انسانی از دیدگاه رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: به چالش کشیدن مبانی علوم انسانی، تحلیل و نقد مفاهیم غرب در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، القای روحیه شهامت و جرات اساتید برای ورود به مناقشات علمی، بازنگری سرفصل های دروس علوم انسانی، توجه ویژه به متفکرین و نخبگان فکری و پرهیز از تحجر علمی از جمله مهمترین راهکار رهبر انقلاب برای توسعه علوم انسانی است.
آذربایجانی گفت: علم دینی دارای سه ماهیت علوم لازم برای توجیه و تبین مفاهیم و آموزه های دین، علوم ناظر به دین و علوم دینی شده است.
وی به بررسی امکان تعریف علم دینی و دین علمی از منظر علوم انسانی پرداخت.
لازم به ذکر است، کارگاه علم دینی و دین علمی روز گذشته با حضور بیش از 60 استاد در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج آغاز شد که تا امشب ادامه دارد.