به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، پورنهاوندی امروز در نشست دانشجویی با موضوع «افزایش جمعیت و سبک زندگی اسلامی ایرانی» که توسط بسیج دانشجویی لرستان در دانشگاه آزاد خرم آباد برگزار شد، بیان داشت: سبک زندگی غربی چون مطابق روحیات و خلقیات ما نیست؛ نمی تواند نیازهای ما را نیز برطرف کند؛ از این رو گرایش به این سبک می تواند موجب بحران های روحی و روانی شود.
وی افزود: سبک زندگی غربی پیشنهادی و تدریجی است و اجباری در پذیرش آن وجود ندارد؛ اما تبلیغات این سبک به حدی است که با تکرار آن را برای جامعه قابل پذیرش و جذاب می کنند و متاسفانه برخی از شیوه های سبک زندگی غربی نیز در ایران رواج داده شده است که خوشایند جامعه ما نیست.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه پرداختن و توجه بیش از حد زنان به ظواهر، آنها را وارد یک بحران روانی می کند، ادامه داد: زنانی که رفتار عقلانی دارند خیلی به ویژگی های جسمی و ظاهری خود توجه نمی کنند و با این حال موفق تر از زنانی هستند که توجه ویژه ای به ویژگی های جسمی خود دارند.
پور نهاوندی ادامه داد: کسانی که سبک زندگی غربی را بر می گزینند خود را وارد رقابتی می کنند که در آن بازنده هستند؛ زیرا هیچ وقت نمی توانند با تعداد زیادی از افراد جامعه که روزی یک شیوه و مدل جدید ارائه می دهند رقابت کنند.
وی با اشاره به بالا رفتن سن ازدواج در جامعه بیان داشت: یکی از مشکلات جامعه امروزی این است که افراد خودخواه و فردگرا شده اند و رسیدن به خواسته ها و اهداف خود در زندگی دنیوی را بر اولویت های اصلی زندگی مانند تشکیل خانواده ترجیح می دهند و در واقع حاضر به تقسیم تمام داشته های وجودی خود با دیگری نیستند.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه مواردی همچون تحصیل، اشتغال و رفتار خانواده ها نباید مانع ازدواج شوند، گفت: ازدواج در سنین بالا و به تبع آن بچه دار شدن در سنین بالا مشکلاتی از جمله کم حوصلگی والدین، درک کمتر والدین نسبت به فرزند، اعمال سیاست آمرانه نسبت به فرزندان و همچنین فرزندانی با وضعیت روحی ضعیف تر را به بار خواهد آورد.
پورنهاوندی بیان کرد: این تفکر که می گویند اگر پول داشته باشیم افزایش جمعیت خانواده هم خواهیم داشت، اشتباه است؛ زیرا طبق تحقیقات انجام شده خانواده هایی که یک یا دو فرزند دارند حتی اگر از لحاظ مالی هم تامین شوند حاضر به داشتن فرزند بیشتر نیستند.
وی با اشاره به ویژگی های مثبت زندگی ایرانی ها بیان داشت: زنان در غرب از زندگی خود راضی نیستند و زنان ایرانی را موفق تر می دانند و می گویند که زنان ایرانی خوشبخت هستند؛ زیرا در کنار درس و اشتغال به موضوع تشکیل خانواده نیز می پردازند ولی در مقابل غربی ها در سنین جوانی و ایام تحصیل به خوشگذرانی مشغول شده و نیاز به تشکیل خانواده را در سنین بزرگسالی احساس می کنند تا جایی که در این جوامع شاهد ازدواج افراد پیر با همدیگر هستیم.
استاد دانشگاه تهران حضرت زهرا (س) را الگوی واقعی زنان دانست و گفت: حضرت زهرا(س) با تمام مشغله ای که داشتند خانواده را در اولویت قرار می دادند و هیچ گاه مشغولیات زندگی ایشان را از توجه به خانه و خانواده غافل نکرد.