به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، رحمانی فضلی در حاشیه نخستین همایش سراسری دبیران شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در جمع خبرنگاران درباره جمعآوری معتادان متجاهر افزود: هم اکنون این طرح در حال اجراست و متوقف نشده است و در شهر تهران نیز 300 معتاد در مرکز ترک اعتیاد اخوان پذیرش شده اند.
وزیر کشور در ادامه به برگزاری نخستین همایش سراسری دبیران شورای هماهنگی ستاد اشاره کرد و افزود : ستاد مبارزه با موادمخدر نقش هماهنگی و پیگیری را دارد و برای اینکه در استانها نقش ستاد را ایفا کنیم شورای هماهنگی را تشکیل دادیم.
رحمانی فضلی گفت : رئیس شورا در استان ها استاندار است که نقش هماهنگ کننده را دارد اما بحث پیگیری ، نظارت ها و دادن گزارش به ستاد کل بر عهده دبیران شوراست.
رحمانی فضلی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاری که درباره تعامل این ستاد با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای جلوگیری از توزیع قرص های ریتالین پرسید، گفت : ما با وزارت بهداشت تعامل داریم و در واقع وزارت بهداشت عضو ستاد است و نمایندگان آن در جلسات ما هستند و با آنها صحبت شده است که این موارد را ضابطه مند و قانونمند پیگیری کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا ستاد مبارزه با مواد مخدر بودجه ای برای کمک به سازمان های مردم نهاد برای درمان معتادان با استفاده از ورزش در نظر گرفته است یا خیر؟ گفت: هرکدام از نهادها و ان جی اوها چه در حوزه پیشگیری ، درمان و صیانت و چه در حوزه مقابله بخواهند با ما همکاری کنند و موافقتنامه امضا کنند قطعا ما کمکشان می کنیم و هیچ مشکلی نداریم.
وزیر کشور درباره اینکه گفته می شود بیشترین آمار مصرف مواد مربوط به خوابگاه های دانشجویان و خانه های مجردی است ؟ گفت: این آمار نادرست است ، شاید اصل مطلب اینگونه باشد که اگر مصرف موادمخدر و قرص های آرام بخشی در میان دانشجویان وجود دارد ، از نظر توزیع و پراکندگی در خانه های مجردی و دانشجویی که نظارتی روی آنها نیست بیشتر است .
رحمانی فضلی ادامه داد: در این خصوص مسئولان باید کنترل و نظارت بیشتری داشته باشد و ما در این خصوص مسئول نیستیم .
وی در ادامه درباره تغییر الگوی مصرف مواد از کراک به هروئین و کنترل آن نیز گفت: برای جلوگیری از مصرف غیر بهداشتی این موارد در اماکن برنامه های در پیش گرفته ایم و حتی مراکزی را در نظر گرفته ایم که اگر نیازی به استفاده از برخی ابزارها احساس شد ، بتوانیم این ابزارها را در اختیار معتادان متجاهر قرار بدهیم اما بهترین کار جمعآوری و درمان این معتادان است که هم اکنون این کار اجرایی می شود.
رحمانی فضلی افزود : البته ما با مسئولان وزارت بهداشت نیز صحبت کردیم تا طرحی در این خصوص برای ما ارائه بدهتد.
وی در پاسخ به این سئوال که این طرح همانند اتاقهای امن تزریق خواهد بود که وزیر کشور گفت: در این خصوص باید با احتیاط بیشتری صحبت کرد و باید کار کارشناسی انجام شود هر چند که ما تجربه دیگر کشورها را داریم و ان شاء الله به جمع بندی خواهیم رسید.
کاهش گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس گزارش ها، گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی کاهش یافته است.
عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه نخستین همایش سراسری دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر افزود: این کاهش نشان دهنده تبلیغات و معرفی آثار سوء مصرف شیشه و کراک بوده است.
وی از صدا و سیما و سایر رسانه ها خواست درخصوص آثار منفی این مواد گزارش های بیشتری تهیه کنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به فرا رسیدن ایام امتحانات آیا درخصوص مصرف قرص های ریتالین بنا دارید هشدار دهید ، افزود: مصرف این گونه مواد در میان دانشجویان آن چنان که گفته می شود زیاد نیست اما کم آن هم زیاد است.
وزیر کشور گفت: کسانی که به نوعی به مواد مخدر صنعتی و قرص های لاغری و ضد افسردگی رو می آورند بدانند که اینها مقدمه ای برای رفتن به سمت مواد بیشتر است.
رحمانی فضلی گفت: در محیط های دانشجویی هم انتظار داریم که با توجه به مراتب علمی، این افراد به گونه ای گام بردارند که همه را از مصرف مواد باز دارند.