معاون پژوهشی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه مسئله احیای تمدن اسلامی هدف و آرمان انقلاب است، گفت: ما در ایران میخواهیم تمدن اسلامی را در جهان حکمفرما کنیم که این نیاز به ابزار دارد و مهمترین ابزار آن علم دینی است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام حیدری امروز در نشست عمومی کانون علمی پژوهشی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با موضوع «علم دینی» در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه در مشهد گفت: مباحثی در خصوص علم دینی وجود دارد که در صورت یافتن پاسخ آنها میتوانیم ابهامات زیادی را از میان ببریم.
وی با بیان اینکه باید از خود بپرسیم آیا حصول این علم شدنی است یا خیر گفت: در برابر پاسخ این سوال، سوال دیگری وجود دارد و آن اینکه چه نیازی است از علوم دیگر دست کشیده و به علم دینی بپردازیم و مسئله سوم، معنای علم دینی است که اختلافات بسیاری بر سر آن وجود دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه در صورت پذیرفتن علم دینی باید به دنبال تحقق آن برویم، بیان داشت: باید به دنبال پاسخ این سوال بود که آیا نظام آموزشی ما میتواند به این نیاز در جامعه پاسخ دهد و چه اقداماتی در این راستا نیاز است.
حیدری در بحث ضرورت علم دینی سه نکته را حائز اهمیت دانست و گفت: برای اینکه علم دینی ضرورتش مشخص شود، مبداهای متعددی باید آغاز به کار کنند و یکی از این نقاط شروع، شناخت علم موجود و تمام محدودیتها و آسیبهاست.
وی ادامه داد: در یک نگاه افراطی، افرادی این علم را کاملا منکر میشوند و حتی آن را دارای خواستگاه شیطانی میدانند و به کل میخواهند ما علم دینی را کنار بگذاریم.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم اسلامی رضوی وجود خلا تئوریک در نگاه جامعه را مشکل دیگر پیش روی علم دینی دانست و افزود: در عرصههای مختلف خلا تئوریک در نگاه جامعه ما وجود دارد و گاه بسیار باعث تعجب است که به عنوان مثال یک فساد اقتصادی با وجود مخالفتهای تمام مردم یک جامعه رخ میدهد؛ در حالی که خیلیها آن را در جامعه اسلامی غیرقابل باور میدانند.
حیدری با بیان اینکه میان آرمانها و اهداف بلند انقلاب خلا تئوریک وجود دارد، تصریح کرد: باید میان آرمانها و اهداف بلند انقلاب دانش را تزریق کنیم تا این آرمانها در جامعه تحقق و به شکل ملموس عینیت پیدا کنند.
وی با انتقاد از نبود کار علمی در کشور، منتقدان را مورد نقد قرار داد و گفت: چرا در حالی که ما کار علمی نمیکنیم و به یکبار متوجه یک آسیب بزرگ میشویم، در برابرش موضع حق به جانب میگیریم؛ در حالی که ما حرکت و قدمی در مسیر کار علمی برنداشتهایم.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در پایان با بیان اینکه مسئله احیای تمدن اسلامی هدف و آرمان انقلاب است، گفت: ما در جمهوری اسلامی ایران دارای یک پیام جهانی هستیم و آن اینکه میخواهیم تمدن اسلامی را در جهان حکمفرما کنیم که این نیاز به ابزار دارد و مهمترین ابزار آن علم دینی است.