حجت الاسلام حسین شریعتینژاد در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص روند پذیرش دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی بیان کرد: تاکنون 110 دانشجوی غیر ایرانی در مقاطع مختلف تحصیلی از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند و در حال حاضر 21 دانشجو غیر ایرانی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر دانشگاه تنها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دانشجوی غیر ایرانی میپذیرد ،تصریح کرد: پیش از این از کشورهای آذربایجان، بحرین، عربستان، بوسنی، چین، عراق و اوگاندا دانشجو پذیرش شده بود و در حال حاضر دانشجویانی از کشورهای سوریه، پاکستان و افغانستان در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
معاون امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم اسلامی رضوی ادامه داد: نحوه گزینش دانشجویان ایرانی و غیر ایرانی با هم تفاوتی ندارد و بر اساس قوانین و ضوابط وزارت علوم پذیرش میشوند.
حجت الاسلام شریعتینژاد با بیان اینکه به دانشجویان غیر ایرانی مجرد همانند ایرانیها خوابگاه داده میشود، در خصوص نحوه آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیر ایرانی خاطرنشان کرد: دانشجویان افغانستانی مشکل زبان ندارند و با توجه به اینکه اخیرا پذیرش دانشجو به صورت برگزاری آزمون میباشد، کسانی که در این آزمون شرکت میکنند زبان فارسی را میدانند.
وی افزود: در گذشته که نحوه پذیرش برگزاری آزمون نبود، برای دانشجویان غیر ایرانی دروس پیش نیاز ارائه میشد ، البته برگزاری کلاسها به صورت عربی است و این آموزش زبان فارسی برای این بود که دانشجویان در ایجاد رابطه با مشکل مواجه نشوند.
مدیر بخش همکاریهای بینالملل دانشگاه علوم اسلامی رضوی تاکید کرد: یکی از مهمترین اهدافی که بر اساس آن اقدام به پذیرش دانشجوی غیر ایرانی میکنیم این است که مبلغ اسلامی تربیت کنیم ،بنابراین نگاه دانشگاه به این دانشجویان نگاه سرمایهگذاری است.
حجت الاسلام شریعتینژاد ادامه داد: با توجه به اینکه اعزام مبلغ اسلامی به سراسر جهان هزینهبر است و به دلیل بیگانه بودند مبلغ با محیط اعزام شده، بازخورد مناسبی ندارد به همین دلیل بر آن شدیم دانشجویانی از سراسر جهان جهت تربیت مبلغ اسلامی پذیرش کنیم.
وی با تاکید بر اینکه انجام چنین روشی نسبت به روش اعزام مبلغ مستمر و عمیقتر است، گفت: یکی از عللی که باعث شده در دو سال اخیر تنها اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا کنیم این است که در این سطوح ظرفیت رشد و شکوفایی و تبدیل شدن به یک روحانی مبلغ بیشتر است./155الف2/