محمد مهدی نیازمند در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با بیان اینکه باید بدانیم جامعه ما یک جامعه اسلامی است و باید شناخت درستی نسبت به انسان و جامعه اسلامی وجود داشته باشد، گفت: دین اسلام درباره معضلاتی که امروزه وجود دارد از قبل پیش گیری ها و دستوراتی را لحاظ کرده است.
وی افزود: احکامی در دین ما درباره همکلام شدن با نامحرم، نگاه نامحرم و غیره وجود دارد که در این موارد باید به جمع بندی برسیم و به همین جهت اولین چیزی که باید در حوزه دانشگاه به آن توجه کنیم این است که این فضا را به سمت اسلامی شدن و تفکیک جنسیتی پیش ببریم؛ اما این حرکت باید به صورت کارشناسی شده اجرا شود.
استاد دانشگاه های گیلان با اشاره به مثالی که قرائتی همواره می زنند، گفت: چطور ما در دوره دبستان تا دبیرستان که دختر و پسر هنوز به اوج غریزه جنسی نرسیده اند از هم جدا نگه می داریم و زمانی که به اوج آن غریزه و تمایلات رسیده اند اینها را در زیر یک سقف و در یک کلاس قرار می دهیم، این محل اشکال هست و آن مسایلی که بعضی از روشنفکرنماها ابراز می کنند که بله این جوانها به بلوغ عقلی رسیده اند این حرفها را خودشان هم می دانند که تنها برای گول زدن خودشان است.
نیازمند تصریح کرد: این مسئله ای است که خود خدا هم محدوده آن را مشخص کرده است و ما در فضایی که وجود دارد باید به اصلاح موارد بپردازیم؛ البته لازم به ذکر است که در حوزه دانشگاه اسلامی و حرکت به سمت یک دانشگاه اسلامی ابتدا باید اصلاح متون صورت بگیرد و بعد اصلاح ساختار.
وی گفت: باید نرم افزار این طرح را طوری فراهم کنیم تا این طرح در زمینه تفکیک به تکامل برسد.
استاد دانشگاه های گیلان افزود: طرحی که متاسفانه با فشارهای برخی از مسئولین که در دولت قبل وارد کردند متوقف شد و ادامه پیدا نکرد، این طرح جزو مطالبات ما در حوزه دانشگاهی و تشکل هایی مثل بسیج دانشجویی باشد.
نیازمند گفت: مسکوت ماندن طرح تفکیک جنسیتی به دلیل نگاهی است که برخی ها به غرب دارند.
وی افزود: در دانشگاه های بزرگ غرب در مورد پوشش، دستورالعمل سخت گیرانه و منضبط تری دارند و از ما بسیار قوی تر عمل می کنند؛ اما در دانشگاه های ما متاسفانه با گرفتن فرم و نصب آیین نامه ای برورودی در دانشگاه اکتفا می کنند و هیچ کدام از موارد آیین نامه مطالبه و پیگیری نمی شود.
استاد دانشگاه های گیلان درباره عدم اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها گفت: ابتدا زیر ساخت های طرح به خوبی آماده و تفکیک نشده بود و مشکل دوم این که متاسفانه برخی از مسئولین ما مرعوب این فضاها می شوند و مقاومت نمی کنند و این طرح مسکوت مانده است.
نیازمند بیان داشت: تشکل های دانشجویی برای اقدام درباره این طرح ابتدا بین خودشان این مسئله را تبیین کنند، بشناسند و با تولید فکر و موج سازی این طرح راعرضه و مطالبه کنند.
وی با بیان اینکه اگر این طرح به خوبی اجرا شود آثار مطلوبی خواهد داشت، گفت: دانشگاه ها و موسساتی که تفکیک شده هستند مثل مراکز تربیت معلم، شاهد تولید علم خیلی قوی در این دانشگاه هستیم.
استاد دانشگاه های گیلان تصریح کرد: مسئولین دانشگاه ها باید باور داشته باشند مسئله حجاب یکی از مشکلات اصلی جامعه است.
نیازمند گفت: برخی مسئولین روش برخورد با قضیه را نمی دانند و مهمتر از همه این که اعتقاداتشان نسبت به حجاب سست است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی از مسئولین باید اعتقادات خود را پاکسازی و ایمان خود را محکم کنند و مرعوب تبلیغات غرب نشوند و برنامه ریزی شده عمل کنند و طبق قانون پیش بروند؛ چرا که مشکل عمده ما اجرای قوانین است./225الف1/