به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، کارگاه آموزشی نقش «فرزندپروری در پیشگیری از مصرف مواد مخدر» در گچساران برگزار شد.
در این کارگاه که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در جمع اعضای حلقه های صالحین سپاه برگزار شد، کارشناس سلامت روان این دانشگاه فرزند پروری را محافظ قدرتمندی در برابر اعتیاد دانست و گفت: خانواده ها با تامین نیازهای اساسی، ایجاد فضای امن خانوادگی، راهنمایی، قانونگزاری مناسب و نظارت بر فرزندانشان می توانند آنان را از بسیاری رفتارهای مشکل ساز و پر خطر از جمله مصرف مواد مخدر دور نگه دارند.
فریدون پیرایش افزود: رابطه امن و سالم، نظارت و ایجاد مقررات مناسب، انتقال مناسب ارزش های اخلاقی و اجتماعی توسط والدین به فرزندان میتواند در سوء مصرف مواد مخدر موثر باشد و اگر چه همسالان نقش منفی مهمی در سوق دادن نوجوان به سوی مصرف مواد دارند؛ اما خانواده نقش مثبت محوری در جلوگیری از درگیری نوجوان با رفتارهای مشکل ساز از جمله مصرف مواد دارد.
وی ادامه داد: والدینی که هم زمان با حمایت از فرزندانشان به آنها مستقل بودن را آموزش می دهند و فرزندانشان را به رعایت مقرراتی که ثابت و همراه با عدالت، تشویق می کنند، فرزندان مقاوم تری در برابر بحران های زندگی خواهند داشت.
کارشناس سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به تفاوت تنبیه و تادیب گفت: استفاده از تنبیه بدنی ویرانگر احساس محبت و امنیت کودک است و این قبیل فرزندان اغلب دچار اضطراب، افسردگی، خشونت و پرخاشگری شده و بسیاری از آنها به سوی رفتارهای ضد اجتماعی از جمله سوء مصرف مواد مخدر خواهند رفت.