آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۰۴۲۴
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

تلاش داریم سلول‌های بنیادی را از مغز استخوان بگیریم

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پس از انجام تحقیقات بسیار خوب و توانایی در گرفتن سلول‌های بنیادی با منشاء بافت چربی، اکنون تلاش داریم در مرحله دوم، سلول‌های بنیادی را از مغز استخوان بگیریم.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ژاله شریعتی امروز در نشست خبری سلول‌های بنیادی در سالن اجتماعات ساختمان قریشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما پیگیری‌های شش ماهه خود را در خصوص پی آر تی بافت چربی انجام داده‌ایم و اکنون به دنبال پیگیری‌های 9 و یک ساله خود هستیم.

 

وی افزود: از سال 2000 این طرح در آمریکا و ژاپن با کار به روی چهار تا پنج بیمار دنبال شد و امروز در سال 2014 با تعداد بیشتری از بیماران کار در جهان در حال دنبال شدن است و این در حالی است که تحقیقات ما نیز در این مسیر در روزهای پایانی خود می‌باشند و تنها کار بر روی 15 بیمار باقی مانده است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه حمایت مسئولان دانشگاهی را موجب جلو افتادن نتایج این تحقیق دانست و تصریح کرد: امید داریم خداوند توفیق داده و با حمایت مجریان طرح و مسئولان دانشگاهی این طرح را به پایان و طرح سلول‌های بنیادی با استفاده از مغز استخوان را آغاز کنیم.

 

شریعتی ادامه داد: ما در طرح سلول‌های بنیادی از مغز استخوان به این توانایی خواهیم رسید که سلول بنیادی مورد نیاز را از استخوان بیمار گرفته و به زانوی او تزریق کنیم.

 

وی این طرح را نسبت به سلول‌های بنیادی از بافت چربی دارای مزایای خوبی دانست و گفت: این طرح با توجه با اینکه نیاز به بیهوشی ندارد، متعاقبا نیاز به جراح نیز ندارد و هزینه کمتری را بر بیمار وارد می‌کند.

 

مجری طرح سلول‌های بنیادی از بافت چربی در ادامه تاکید کرد: در سلول‌های بنیادی از مغز استخوان از نظر پی آر پی و معاینه فیزیک به دلیل اینکه معاینه کامل هنوز اجرا نشده است، می‌توان به جرات گفت پی آر پی در سلول‌های بنیادی در بهبود علائم بیمار بسیار نقش موثرتری دارد.

 

شریعتی با بیان اینکه درد در طرح سلول‌های بنیادی به کمک مغز استخوان در بیمار کمتر است، گفت: ما امید داریم بیمار ما تا آنجا که می‌تواند از مفصل خدادادی خود استفاده کند، زیرا در هر دو شیوه هیچ گاه سلامت مفصل زانوی فرد به شکل اولیه بازنخواهد گشت.

 

وی تعداد دفعات تزریق در طرح سلول‌های بنیادی از بافت چربی را چهار مرتبه اعلام کرد و بیان داشت: در برخی موارد تزریق در هر دو هفته یک بار صورت می‌گیرد و گاهی به ماهی یک بار نیز می‌رسد که این تصمیم‌گیری بستگی به شرایط بیمار نیز دارد.

 

مجری طرح سلول‌های بنیادری از بافت چربی در ادامه خاطرنشان کرد: سلول‌های بنیادی قابلیت تقسیم شدن دارد و در پروژه سلول‌های بنیادی از بافت چربی می‌توان از خود بیمار بافت چربی را تهیه و در اتاق عمل از بیمار جدا و منتقل به بخش سلول‌های بنیادی فرستاده و کار ادامه پیدا می‌کند.

 

شریعتی در ادامه با انتقاد از بیمارانی که امید واهی در درمان خود دارند، بیان داشت: بیمار نباید امید واهی داشته باشد که معجزه صورت خواهد گرفت، زیرا گاهی ما در بحث زانو و مفصل با مشکلاتی روبه رو هستیم که تنها می‌توانیم کمی از مشکلات بیمار را از پیش روی او برداشته و راه رفتن وی را تسهیل کنیم.

 

وی در ادامه فاکتور رشد را از عوامل موئثر در درمان عنوان و تصریح کرد: ما در سلول بنیادی پلاسمای غنی شده از پلاکت را که خود یک فاکتور رشد به حساب می‌آید، داریم که بر این اساس سلول را ساخته و این سلول برای همان محیط آماده شده است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد متذکر شد: متاسفانه برخی به نحو غیر مجاز  پی ار تی را برای نقاط غیرمجاز بدن تزرق و از این طریق روند رشد مو را دنبال می‌کنند.

 

شریعتی افزود: پی آر تی در واقع فاکتورهای غنی شده پلاکت خون است و مکانیزم درمان آن این است که در برخی فاکتورهای قوی که در خون انسان وجود دارد از پلاکت گرفته شده استفاده می‌شود تا در آن قسمت از بدن که التهاب رخ داده است ترمیم صورت گیرد.

 

وی بیان داشت: در بخشی از بدن که التهابی رخ نداده است پی آر تی اثز  معکوس دارد مگر اینکه التهابی در آن قسمت بدن رخ داده باشد که در تزریق به موی سر اینگونه نیست.

 

مجری طرح سلول‌های بنیادری از بافت چربی در پایان خاطرنشان کرد: امیدورایم مسئولان دانشگاهی و وزارت شرایط ما را درک و دلیل اینکه این طرح هنوز یک چهارم رشد داشته مشکلات مالی آن بوده است که امیدواریم این مشکلات رفع شود./155ب2/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار