به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حجت الاسلام آقمشهدی روز گذشته در جمع اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل کشور در نشست سالانه این تشکل بیان داشت: ما با پیروی از رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب و نيز با الهام از رويكرد دولت تدبير و اميد بر اين باور هستیم كه دانشگاه مركز انديشه ورزي و پرسش گري ژرف و پرورشگاه تضارب افكار تحليلي و انتقادي است تا از اقبال آن بالندگي فكري و پويايي نظري حاصل شود.
وی ادامه داد: اين آموزه اي است كه به صراحت در دين مبين اسلام به منظور نيل به صواب از رهگذر شنيدن نظرات و آراي گوناگون و گزينش آگاهانه و بي تعصب احسن آن ها محقق نميشود؛ چرا كه حضرت حق فرمود: «فبشر عبادي الذين يستمعون القول فيتبعون احسنه».
رئیس دانشگاه مازندران با بیان اینکه مراكز فكري و فرهنگي بويژه دانشگاه نشانگان فرهنگ جامعه و عيار سنجش آن بشمار مي روند و الهام بخش باورها و رفتارهاي توده ها بخصوص نسل نوجوان و آرمانخواه جوانان دانشجو هستند، تاکید کرد: دانشگاه و دانشجويان مي دانند و بدانند كه خواسته يا ناخواسته رفتار آنان بر ذهن و ضمير جامعه اثرگذار خواهد بود.
اصغری آقمشهدی در ادامه با اشاره به آداب نقد و نقادی گفت: دانشجويان و تشكل هاي دانشجويي قبل از اقدام به نقادي و پرسشگري، خود را متادب به آداب نقد و فرهنگ پرسشگري كنند و اخلاق نقد و پرسش را ماهرانه و كاربردي بياموزند تا بتدريج اين فرهنگ در فراخناي جامعه گسترش يابد و نهادينه شود.
وی ادامه داد: بين نقد و تخطئه، پرسشگري فهم جويانه و عيب جويي تخطئه كننده و صراحت و جسارت، مرز ظريفي وجود دارد كه انسان هاي آشنا به فرهنگ متعالي نقد و پرسش، توان تمييز آن ها را دارند همانگونه كه مولا علي (ع) به تاكيد فرمود: «سل تفقها و لا تسئل تعنتا».
رئیس دانشگاه مازندران با اشاره به بی اخلاقی برخی از دانشجویان و تشکل های دانشجویی در فضای دانشگاه تاکید کرد: با نهايت صداقت و صراحت معتقديم كه بخشي از آسيب هاي فعاليت هاي دانشجويي حاصل ناآشنايي و يا بي التزامي برخي از فعالان تشكل ها به لوازم آداب و فرهنگ نقد است.
اصغری آقمشهدی افزود: فكر درست، باور راسخ و عقيده دليل بنيان، سرمايه اي معنوي است كه دارندگانش را منزلت و رفعت مي بخشد و در عصر دانايي محور كنوني، توسعه و ترويج يك سنت فكري نه با تحكم و زور بلكه بر پايه هاي استدلال و گفت و گوي آزادانه و قانع كننده بين صاحبان خردهاي گوناگون قوام مي يابد.
وی از دانشگاه برای بیان دیدگاه های خود در زمینه های مختلف علمی و آموزشی دعوت کرد و بیان داشت: از دانشگاه بويژه پيشتازان فعاليت دانشجويي انتظار داريم در فضايي مشحون از منطق و استدلال و مباحثه آزادانه به بيان ديدگاه هاي خود و تحليل، نقد، آسيب شناسي و ارائه راه حل هاي چاره ساز براي برون رفت جامعه از تنگناها و چالش هاي مختلف همت كنند و سهم بايسته خويش را در ساختن دانشگاهي جامعه محور بر اساس موازين قانوني ايفا کنند و از تبديل شدن به ابزار بازيگري نيابتي سياست پيشگان حرفه اي پرهيز کنند.
رئیس دانشگاه مازندران در پایان گفت: در چنين صورتي است كه دانشگاه به ميدانگاه مشق سياست شناسي مستقلانه مبدل مي شود كه صلاح دانشگاه و فلاح جامعه در آن است/235ب1/.