کد خبر:۳۵۳۷۱۵
در میزگرد «ضرورت مطالبه‌گری در دانشجویان»:

کار سیاسی بسیج مولفه محور است نه شخصیت محور/ کاهش روحیه مطالبه‌گری زنگ خطری‌ که باید جدی گرفته شود/ تشکل‌های دانشجویی باید روی فصل مشترک‌ها کار کنند

میزگرد تشکل‌های اسلامی- سیاسی دانشگاه آزاد با عنوان «ضرورت مطالبه‌گری در دانشجویان» پیش از ظهر امروز در دفتر تشکل‌های سیاسی اسلامی دانشگاه آزاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» میزگرد تشکل‌های اسلامی- سیاسی دانشگاه آزاد با عنوان ضرورت مطالبه‌گری در دانشجویان پیش از ظهر امروز برگزار شد.



نماینده بسیج دانشجویی در این میزگرد درباره ویژگی‌های دانشجویی دغدغه‌مند و فعال اظهار داشت: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند بسیجی باید در وسط میدان باشد تا ارزش‌های اصلی انقلاب محفوظ بماند.



وی افزود: دانشجویی انقلابی باید اهداف خود را در راستای آرمان گرایی، ولایتمداری و معرفت قرار دهد که بسیج دانشجویی نیز این شاخصه‌ها را دارد.



نماینده بسیج دانشجویی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب سال ۶۴ مطالبی را در خصوص استراتژی هوشمند در مواجهه با جمهوری اسلامی، از جمله تهاجم و شبیخون فرهنگی، تهذیب نفس و جنگ نرم مطرح کردند.



وی افزود: در مسئله جنگ نرم بسیج دانشجویی این افتخار را دارد که در دانشگاه‌ها پرچم‌دار تربیت و آموزش و پرورش افسران جنگ نرم است.



سامان ستوده در این میزگرد با عنوان نماینده تشکل آرمان درباره مطالبه‌گری اظهار داشت: مطالبه‌گری از خواستن می‌آید پیش از این افراد نیازهای اولیه حیاتشان را مطالبه می‌کردند که این امر از حالت فردی به صورت جامعه محور درآمد و جوامع انسانی بلوغ خودشان را در مطالبات جمعی دنبال کردند.

   

وی افزود: در پی مطالبات جمعی نگاه‌های با عنوان مردم سالاری در طبقه متوسط جامعه و قدرتمند شکل گرفت تا امکان تغییر در سرنوشت خودشان را داشته باشند.



همچنین آرین غفاری به عنوان نماینده انجمن اسلامی دانشجویان درباره حد و حدود مطالبه‌گری اظهار داشت: دانشجو نباید خود را به برخی مسائل محدود کند.


وی افزود: زمانی که مطالبه‌گری محدود می‌شود دانشجو بالندگی خود را در دانشگاه از دست می‌دهد.



نماینده انجمن اسلامی دانشجویان تصریح کرد: مطالبات باید با توجه به نیازهای جامعه صورت بگیرد که این مسئله به مصلحت اندیشی دانشجویان و همچنین به تجربه آن‌ها پس از انقلاب بستگی دارد.



سامان ستوده در ادامه این میزگرد با تاکید بر اینکه خطوط قرمزی در کرسی‌های که برگزار می‌کردیم، نبود، اظهار داشت: دانشجویان برای شرکت در کرسی‌های آزاد اندیشی از پرونده سازی می‌ترسیدند اما در واقع خطوط قرمزی وجود ندارد و نباید ترسی باشد.



وی با تاکید بر اینکه امنیتی بودن فضای دانشگاه، دانشجویان را در مطالبه‌گری ترسو می‌کند، ابراز داشت: دانشگاه محیط علمی است و نباید به عناوین مختلف فضای علمی دانشگاه را عوض کنیم.



همچنین غفاری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه اگر کسی مطالبه گر نباشد چه می‌شود، اظهار داشت: اگر کسی مطالبه گر نباشد گوش به فرمان شده و موجب پیشرفت جامعه نمی‌شود و جامعه در حالت جهان سومی باقی می‌ماند.



وی افزود: بسیاری از معضلاتی که امروز با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم و زنجیروار به هم وصل هستند به دلیل عدم مطالبه‌گری مردم است.



نماینده انجمن اسلامی دانشجویان با تاکید بر اینکه روحیه مطالبه‌گری در حال شکل گیری است، تصریح کرد: بسیج منافات و مقابله‌ای با تشکل‌ها ندارد و این مسئله بسیار خوب است.



غفاری افزود: از زمانی که انجمن اسلامی را در دانشگاه تشکیل دادیم بر این مواضع بودیم که با بسیج مقابله نداریم چرا که دنیای زد و خورد نیست و ادبیات برد برد که در دولت مطرح می‌شود بسیار خوب است.



وی بیان داشت: تجربه جنبش دانشجویی دهه ۷۰ را داریم که چه ضربه‌های به آن‌ها وارد شد و نتیجه نامطلوبی برای جامعه داشت و باید اشتباهات گذشته را کنار بگذاریم و به نقاط اشتراک توجه کنیم.

    



نماینده انجمن اسلامی دانشجویان ابراز داشت: نمی‌توان به بسیج انتقاد کرد چرا که از اوایل انقلاب این تشکل برای حفظ آرمان‌های انقلاب و نظام تشکیل شد و بسیج حق دارد در مطالبه‌گری خط قرمز‌ها را زیرپا بگذارد و البته باید به دانشجویان دیگر این حق داده شود که بدون احساس خطر مطالباتشان را مطرح کنند.



غفاری با اشاره به اعلامیه حقوق بشر گفت: دانشجو می‌تواند مطالبه‌گری و آرمان گرایی داشته باشد و حق آموزش و پرورش برای همه وجود دارد.




نماینده بسیج دانشجویی در ادامه این میزگرد با تاکید بر اینکه در تشکل بسیج مطالب دیکته شده نیست، اظهار داشت: بسیج یکی از تشکل‌های قدیمی در دانشگاه‌ها است و همانطور که از امام راحل آموختیم دانشگاه مبدأ همه تحولات است که اگر اصلاح شود همه امور اصلاح می‌شوند.



وی با اشاره به اینکه مسائل و مشکلات امروز نتیجه بی‌تدبیری است نه دشمنان، تصریح کرد: اگر تعاریفمان را گفتمانی کنیم و جریان و بستری که دارای زمینه و ارتباطات اجتماعی است بسازیم به پیشرفت چشمگیری خواهیم رسید.



این نماینده بسیج دانشجویی با تاکید بر اینکه دانشجو وظیفه تبین و بسط گفتمان را دارد، بیان داشت: جدی‌ترین و کاربردی‌ترین کار دانشجویان تبین و گفتمان سازی فرمایشات رهبری است.


نماینده بسیج دانشجویی افزود: بانوان در انقلاب تاثیر به سزایی داشتند که از جمله آن‌ها می‌توان به حضور بانوان در تسخیر لانه جاسوسی نام برد.



وی خاطرنشان کرد: بسیج دانشجویی مطالبات خود را به عنوان یک دانشجویی انقلابی داخل دانشگاه مطرح می‌کند.



ستوده در ادامه این میزگرد با تاکید بر اینکه برخی منتظرند تا پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب کارکنند، گفت: رهبری در مطالبه‌گری تاکید داشتند که باید خودمان دارای اندیشه باشیم و این مسئله باید در تشکل‌های دانشجویی فرهنگ سازی شود و در این راستا تحقیق و مطالعه کنند.



وی افزود: رهبری با تاکید بر مطالبه محوری به جامعه مدنی تاکید داشتند که رفتارهای اجتماعی و سیاسی در یک چارچوب باشدکه این مسئله فقط به مردم مربوط نمی‌شود.



نماینده تشکل آرمان با تاکید بر اینکه اگر جامعه مطالبه‌گری داشته باشیم مسیراصلاح را به سرعت طی می‌کنیم، گفت: طبقه متوسط قوی داریم و دولت باید کوچک شود و سازمان‌های مردم نهاد مورد توجه قرار بگیرند.



ستوده افزود: برخی بر این باورند که دانشجو ماهیت ساختارشکن دارد اما باید این دیدگاه از بین برود تا ثمره مطالبه‌گری اقشار مختلف مشخص شود.



نماینده بسیج دانشجویی در ادامه این میزگرد با تاکید بر اینکه بسیج دانشجویی از دانشگاه جدا نیست، گفت: همانطور که امام راحل فرمودند دیانت ما عین سیاست ماست، بسیج دانشجویی در مسائل سیاسی ورود می‌کند و خط قرمزهایی همچون فتنه داریم که نمی‌توان در جامعه از کنار آن‌ها گذشت و باید این مسئله برای دانشجویان بازخوانی شود.



وی افزود: بسیج دانشجویی در مسئله بصیرت افزایی دانشجویان تلاش می‌کند و شاهد بودیم که جامعه دانشگاهی و انقلابی موجب استیضاح وزیر علوم شد.



نماینده بسیج دانشجویی با تاکید بر اینکه در بسیج حامی ولایت مطلقه فقیه هستیم، ابراز داشت: بسیج وابسته به هیچ گروه خاصی نبوده و از سیاست زدگی به دوراست و در راستای آرمان و ارزش‌های انقلاب همواره تلاش می‌کند.

  

 



نماینده بسیج دانشجویی افزود: وظیفه تشکل‌های دانشجویی این است که حرف دانشجویان را جمع کند و به مسئولان برساند که این امر با عنوان مطالبه‌گری دانشجویان در همه کشور‌ها صورت می‌گیرد.



وی مطرح کرد: جو کنونی امنیتی نیست بلکه مسئله دانشجویی ستاره دار از دوره اصلاحات مطرح شد.



غفاری در ادامه با تاکید بر اینکه مهم‌ترین و اولین دغدغه و مطالبه دانشجو بازار کار پس از تحصیل و ارتباط دانشگاه با صنعت است، گفت: مطالبات دانشجویی به مسائل سیاسی منتهی نمی‌شود و تشکل‌ها باید در تمامی مسائل ورود کنند.



وی افزود: در بسیاری از دانشگاه‌های کشور هر تشکل اسلامی سیاسی بار شورای صنفی را به دوش می‌کشید چرا که شورای صنفی وجود نداشت.



نماینده انجمن اسلامی دانشجویان تاکید کرد:  تشکل‌های دانشجویی باید روی فصل مشترک‌ها کار کنند که اصلی‌ترین نقاط مشترک مطالبات صنفی است.



ستوده با تاکید بر اینکه در هر حوزه باید متخصصان ورود کنند، گفت: به دلیل اینکه احزاب و تشکیلات داخل ایران فرهنگ جاافتاده‌ای ندارند، بار تشکیلات‌سازی بر دوش دانشجویان افتاده است.



وی افزود: اگر به گذشته مسئولان دقت کنیم اکثر آن‌ها فعالان جناح‌ها از‌‌ همان دوران دانشجویی بودند.



نماینده تشکل آرمان افزود: با باز شدن فضای سیاسی و تشکیل احزاب قطعا تشکل‌ها جایگاه‌های خود را پیدا می‌کنند.




نماینده بسیج دانشجویی در ادامه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در مسئله آرمان‌گرایی در جریان‌های دانشجویی فرمودند که جریان‌ها باید مواضع خودشان را حفظ کنند.



وی تصریح کرد: بسیج دانشجویی در مسائل صنفی نیز فعالیت کرده است که در حوزه کارهای جهادی و فرهنگی بسیج همواره ورود می‌کند و اصل و مبنای کار خود را حوزه سیاسی قرار نداده است.



نماینده بسیج دانشجویی خاطر نشان کرد: اکنون دوره‌ای است که به محافظه‌کاری نیاز نداریم و دانشجویی می‌خواهیم که مومن انقلابی و جهادی باشد که در این صورت قطعا می‌تواند نقد سازنده و منصفانه داشته باشد.



ستوده با تاکید بر اینکه متاسفانه کاهش روحیه مطالبه‌گری معضل بزرگی است اظهار داشت: یکی از مسائل مهم انفعال در بدنه دانشجویی بوده که عدم توجه به مشکلات صنفی دانشجویان از این دست می‌باشد.



وی افزود: زمانی که مطالبه‌گری وجود نداشته باشد طبیعی است که حقوق ضایع شده بیشتر خواهد شد و این نشانه خوبی نیست.



نماینده تشکل آرمان تصریح کرد: باید فرهنگ مطالبه‌گری را از کودکی و در خانواده شروع کنیم که دولت باید در این مسئله کار جدی کند چرا که بی‌تفاوتی در رده‌های بعدی مدیریتی تاثیر خواهد داشت.



ستوده اظهار داشت: تحلیل کاهش روحیه مطالبه‌گری مسئله‌ای است که جامعه‌شناسان باید به آن بپردازند و این مسئله زنگ خطری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.



غفاری ابراز داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید آئین‌نامه‌ای نیز برای کسانی که در اقلیت‌های مذهبی دیگر هستند تدوین و تصویب کنند تا آزادی بیان بیشتری شکل بگیرد.



وی افزود: ‌ بیشتر مسائل ما درگیر سیاست است که حتی مسائل صنفی را نیز تحت تاثیر قرار داده است بر همین اساس مجبوریم به دنبال کار سیاسی برویم تا مطالبات صنفی ما برآورده شود.



نماینده انجمن اسلامی دانشجویان افزود: مدیران دانشگاه‌ها محافظه‌کار هستند چرا که وجه علمی دارند و به دنبال دردسر نمی‌گردند.



نماینده بسیج دانشجویی با اشاره به سخنان شهید بهشتی مبنی بر اینکه دانشجو موذن جامعه است و اگر خواب بماند جامعه خواب می‌ماند اظهار داشت: کار سیاسی بسیج مولفه محور است نه شخصیت محور.



ستوده با تاکید بر اینکه با مطالبه‌گری جامعه محور به قدرت می‌رسیم، اظهار داشت: در مسئله کلان باید فرصت مطالبه‌گری برای طبقه‌های اجتماعی جامعه و امکان تشکیلات‌سازی وجود داشته باشد تا بتوانند مطالبات خود را مطرح کنند.



وی خاطر نشان کرد: امیدواریم به دانشجو بیشتر اعتماد شود و برخوردهای سلبی کمتر شود.



غفاری تاکید کرد: دانشگاه باید محیطی امن با آرامش باشد تا دانشجویان بتوانند آرامش را به جامعه انتقال دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار