به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، در متن بیانیه بسیج اساتید دانشگاههای کشور آمده است: تجربه تاریخی حکایت از رویارویی مستمر بین دو تفکر و دو جبهه یا دو نیروی استثمارگر و سلطه گر دارد. انقلاب اسلامی پس از چند قرن که غربی ها دین، معنویت و خدا را از صحنه اجتماعی و زندگی بشریت خارج کرده و آن ها را به گروگان گرفته بودند، بار دیگر خدا، دین، معنویت و عدالت را وارد حیات بشر کرد تا بشر در پرتو آموزهها و تعالیم الهی به سعادت برسد.
ظهور انقلاب اسلامی با ماهیت الهی و حمایت مردمی خداجوی از سوی مستکبرین جهان خطری آنی تلقی شد و با تمام امکانات به مبارزه و مقابله با آن پرداخت. از نظر آنها انقلاب اسلامی منافع جباران را در سراسر جهان به چالش کشانده است. آنها برای مهار انقلاب اسلامی از تمام امکانات و شیوه ها استفاده کردند تا از گسترش، تعمیق و تحکیم اندیشه آن در کشورها و مناطق مهم جلوگیری کنند.
به منظور تنویر افکار عمومی، توجه ملت فرهیخته و همیشه بیدار ایران اسلامی، فرزانگان و اندیشمندان دانشگاهی و مراکز آموزش عالی و مسئولین و خدمتگذاران نظام را به نکاتی چند معطوف میداریم.
1: پیچ تمدن
آمریکا در صحنه داخلی با مشکلات و بحران داخلی از جمله قیام بخشی از مردم تحت ظلم حاکمان جور و در صحنه بین المللی و منطقه ای با فقدان مشروعیت و بحران از دست رفتن منافع راهبردی مواجه است، منافعی که تا کنون هژمونی و سلطه آن را در جهان فراهم کرده بود. در «پیچ تاریخی» که «پیچ تمدن» است، دنیا از نظر ماهوی در حال تحول است و تعریف جدیدی از همه آنچه بشر در زندگی روزانه با آن سروکار دارد- اعم از مادی و معنوی- پدید خواهد آمد. این یعنی پایان یک دوره تمدنی و آغاز یک دوره تمدنی دیگر است. ملت های اسلامی باید تمام توان خود را برای نقش آفرینی مناسب در این خصوص بکار ببندند.
2: تغییر هندسه دنیا
اتفاقات شگرف سه دهه اخیر که نشانگر جابهجایی تدریجی قدرت در نظام جهانی است، به کشورهای اسلامی فرصت میدهد تا نقش مؤثر و شایستهای را در عرصه جهانی بر عهده بگیرند و زمینه یک مدیریت عادلانه و واقعا مشارکتی را در پهنه گیتی فراهم آورند؛ بنابراین باید ملت ها و کشورهای اسلامی با وجود تنوع دیدگاه ها و گرایش ها، با همبستگی و انسجام بیشتر خود در چهارچوب آرمان های مشترک بتوانند زمینه گذار جهان به نظمی عادلانه و انسانی را فراهم سازند.
3: جایگاه ایران در نقشه کنونی دنیا
جمهوری اسلامی ایران به خاطر ماهیت اسلامی، ضد استکباری و جایگاه مستقل و تسلیم نشدن در مقابل نظام سلطهجویی بینالمللی، مورد کینه و تهاجم بوده است. نخبگان عزیز جامعه ما وظیفه دارند تا در نقشه کنونی دنیای امروز وضعیت کنونی دنیا و جغرافیای سیاسی را ترسیم و جایگاه ملت ایران را در عرصه جهانی و منطقه ای معین و برای ارتقای آن همه ظرفیت های خود را بسیج کنند.
4: منطقه غرب آسیا و جريان تکفيري
در حال حاضر يکي از عوامل مهم فتنه گري در منطقه غرب آسیا جريان نیابتی تکفيري است که عملا به نیابت از استکبار جهانی و در مسير منافع آنان گام برميدارد. این جریان در منطقه شدیدا به دنبال تقویت اسرائیل و تضعیف یا نابودی مقاومت اسلامی را هدف قرار داده است و زمینه ورود قدرت های بزرگ بین المللی را برای حفظ منافع و کنترل اوضاع و تقویت امنیت اسرائیل فراهم کند؛ بنابراین بر ملت ها به ویژه نخیگان فرض است همچون گذشته با بصیرت و هوشمندی جنایتکاران و تفرقه افکنان بین المللی را در اهداف شوم خود ناکام بگذارند.
5: غزه
تجاوز نظامی اخیر اسرائیل به باریکه غزه بیش از دو هزار انسان بیگناه اعم از کودک و زن را به شهادت رسانده و دست کم ده هزار مجروح برجای داشته است. در کنار این جنایت هولناک، زیرساخت های حیاتی شهری، خانه ها، مساجد، مدارس، بیمارستان ها و چندین ساختمان متعلق به سازمان ملل متحد ویران و با خاک یکسان شده اند. بی تردید همه این اقدام های ضد انسانی چهره واقعی لیبرال دمکراسی را بر ملا و ثابت کرده است و حقوق بشر به خاطر منافع و مصالح آمریکا، مفهوم و معنای خود را از دست داده و پوشالی بودن ادعای حقوق بشری آمریکا را نشان داده است. عملکرد دوگانه آمریکا در رابطه با حقوق بشر به وضوح در کارنامه جنایات آمریکا در عراق و افغانستان که با کشتار صدها هزار نفر در دو جنگ ویرانگر از سلاح های ممنوعه استفاده کرد قابل مشاهده است.
6: اقتصاد مقاومتی
مقاومت و ایستادگی مستمر جمهوری اسلامی در مقابل فشارهای آمریکا به ویژه فشارهای اقتصادی نوید رسیدن به قلل موفقیت و استقلال ایران اسلامی است و بر مسئولین امر در قوای مجریه، مقننه و قضاییه لازم است مقدمات همه جانبه شکل گیری اقتصاد مقاومتی را جهت تسریع در عبور از مشکلات فراهم کنند و از ظرفیت عظیم و گسترده مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور که از توان و آمادگی کامل بهرهمندند، غفلت نکنند. سازمان بسیج اساتید تحقق منویات مقام عظمای ولایت در این زمینه را سرلوحه استراتژی و سیاست های خود قرار داده است.
7: باور به توانایی عرصه فرهنگ
باور به توانایی، یکی از عناصر فرهنگی اقتدار ملی است. اگر یک ملت احساس کند که میتواند شخصیت متمایز خود را وارد میدان و دیگران را به پذیرش آن وادار کند، اولین و مهمترین گام تمدنی خود را برداشته است. باور داشتن به این توانایی، به تاریخ و عناصر ارزشی و باورهای بنیادینی مانند دین وابسته است و بدون اینها چنین احساسی شکل نمیگیرد. عنصر فرهنگی دیگر در این میدان، عزم رهبران و نخبگان سیاسی بر پایه ارزشهای بومی است. اگر مردم از مسئولان و نخبگان عمیقا پایبند به ارزشهای اسلامی و بومی برخوردار باشند، از سازمان و انسجام لازم برای تحقق تمدن متمایز نیز برخوردار خواهند بود. بر متولیان امر فرض است تا زمینههای شکوفایی این روحیه و رویه را فراهم و از هر عاملی که باعث تضعیف آن بشود جلوگیری کنند.
8: تمدنسازی نوین اسلامی
تمدنها، در ابعاد فلسفی، عرفانی، اعتقادی، سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی روند جدیدی را در دنیا پدید میآورند. در این خصوص بیش از هر چیز عنصر «فکر» اثرگذار و تعیینکننده است. اسلام و معارف غنی و سرشار آن، تامین کننده نیازهای مختلف بشر امروز است. ملت با استعداد ایران به ویژه نخبگان جهت فراهم سازی مقدمات نظری و عملی آن رسالت سنگینی بر عهده داشته باید همه ظرفیت های خود را برای وصول به این آرمان اسلامی سازماندهی کنند.
9: پیشرفت علمی
پیشرفت علمی و فناوری یکی از پایههای اساسی اقتدار ملی است هر نوع آسیب رسانی به روند پیشرفت علمی و فناوری چون اقتدار ملی را مخدوش میسازد، ذنب لا یغفر و خیانت به کشور محسوب میشود. بر مسئولین امر لازم است تا از هر گونه اقدام و رفتار و رویهای که سبب اختلال، توقف و عقب گرد در روند پیشرفت علمی کشور میشود و به ویژه آرامش دانشگاه ها را در معرض آسیب جدی قرار میدهد جدا جلوگیری بعمل آورند و به همین جهت ضروری است، کسانی متولی مسئولیت برای آموزش عالی شوند که بتوانند روند ارتقای پیشرفت علمی و فناوری را فراهم سازند.