آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۷۰۸۲
اميد در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه شريف:

در پذيرش دانشجويان هيچ نقصي در سازمان سنجش وجود نداشته است/ 1500 ميليارد تومان بدهي در امور جاري دانشگاه‌ها

معاون مالي و اداري وزارت علوم با اشاره به ناچيز بودن بودجه آموزش عالي گفت: بودجه آموزش عالي امسال تنها 4000 ميليارد تومان بوده است، در حالي كه ما يك ميليارد و 500 تومان بدهي در امور جاري دانشگاه‌ها داريم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاري دانشجو"، اميد، معاون مالي و اداري وزارت علوم و تحقيقات و فناوري در مراسم توديع و معارفه سرپرست جديد دانشگاه شريف با اشاره به تغييراتي كه در قانون پذيرش دانشجو در سال جاري به وجود آمده كه مشكلاتي را به دنبال داشته گفت: در خصوص كنكور و مباحثي كه مطرح شد قانون جديدي كه در خصوص پذيرش دانشجو امسال اجرا شده مشكلاتي را نيز به دنبال داشته اما طبق گزارشي كه خدايي رئيس سازمان سنجش ارائه كرده است در سازمان سنجش هيچ اتفاقي رخ نداده و در واقع مشكل در سنجش نبوده است.

 

معاون مالي و اداري وزارت علوم و تحقيقات و فناوري ادامه داد: هيچ اشتباهي در سنجش رخ نداده، هر چه بوده اجراي قانون بوده است.

 

وي افزود: دانشگاه شريف يك استثنا است، اين يك واقعيت است كه افتخار جمهوري اسلامي است ، هر كس براي اين دانشگاه قدمي بردارد انجام وظيفه بوده و اگر كاري انجام ندهد در واقع كوتاهي كرده است.

 

اميد در ادامه با اشاره به سرپرست جديد دانشگاه صنعتي شريف تصريح كرد: بايد از وي تشكر كرد كه اين مسئوليت را پذيرفتند. دانشگاه شريف از معدود دانشگاه‌هايي است كه داراي برنامه است چرا كه متاسفانه اغلب دانشگاه‌هاي كشور فاقد برنامه هستند، اخيرا الگويي در بحث مالي اداري نيز در وزارت علوم تعريف شده كه از تجربه دانشگاه شريف در آن استفاده شده است.

 

وي ادامه داد: متاسفانه اتفاقي كه در سال‌هاي اخير در آموزش عالي رخ داده است خيلي خوشايند نيست ، واقعيت اين است ظرف آموزش عالي محدود است و زماني كه تعداد دانشگاه‌ها 60 عدد بود امروز آن را به 120 عدد افزايش داده‌‌ايم چنين اتفاقي رخ مي‌دهد. در حال حاضر ما 1500 ميليارد تومان بدهي در بخش جاري دانشگاه‌ها داريم.

 

اميد در ادامه تصريح كرد:‌اخيرا در اجلاس روساي دانشگاه‌ها در مجلس بحثي مطرح كرديم كه نگاه جديدي لازم است به منابع درآمدي آموزش عالي اختصاص داده شود و اين كار دو راه‌حل دارد يا اينكه بخواهيم بودجه آموزش عالي را يك افزايش صددرصدي داشته باشيم كه با شرايط فعلي غيرممكن است، راه حل ديگر آنكه به سمتي برويم كه درآمد داشته باشيم.

 

وي ادامه داد: در رويكرد جديد وزارت علوم نگاه ويژه‌اي وجود دارد به دانشگاه‌هاي برتر چرا كه در واقع اگر قرار است ما در 1404 جايگاهي داشته باشيم اين جايگاه را دانشگاه‌ها تعيين مي‌كنند، در همين راستا سال گذشته كمك خوبي به اين دانشگا‌ه‌ها شد كه اميدواريم امسال نيز محقق شود.

 

معاون مالي و اداري وزارت علوم و تحقيقات و فناوري در ادامه اظهار داشت: بايد بار خدمات دانشجويي از روي دانشگاه‌ها برداشته شود چرا كه ما در چند سال اخير  عقب‌گرد داشته‌ايم و با دراختيار قرار دادن صندوق رفاه اين موضوع نيز حل نشد، تنها با اعتباري مختصر كليه بار خدمات دانشجويي را به دانشگاه‌ها واگذار كرديم، اما امسال طرحي داده شده كه اگر محقق شود طي 4 يا 5 سال آينده بار هزينه‌هاي رفاهي از دوش دانشگاه‌ها برداشته‌ مي‌شود.

 

وي ادامه داد: كل بودجه آموزش عالي امسال 4 هزار ميليارد تومان بوده است كه تقسيم آن بين 120 دانشگاه رقم بسيار ناچيزي است كه حتي از توليد ناخالص ملي نيز بسيار ناچيزتر است و تقريبا نيم درصد آن را تشكيل مي‌دهد.

 

اميد تصريح كرد: كار ديگري كه در حال توسعه است بهره‌مندي از كمك‌هاي خيرين است كه در اين زمينه پيشرفت خوبي بوده و با همكاري شوراي عالي ايرانيان قرار است شرايطي فراهم شود كه از ايرانيان مقيم خارج از كشور نيز استفاده شود.

 

معاون مالي و اداري وزارت علوم و تحقيقات و فناوري خاطر نشان كرد: طرح توسعه دانشگاه در كنار طرح پرديس كه در منطقه 22 در حال اجراست در دستور كار قرار دارد كه به محض تصويب اقدامات براي اخذ وام در حضور وزارت علوم دنبال خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار