به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان، مازیار احمدی گلسفیدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گرگان روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان با بیان اینکه فعالیتهای پژوهشی دانشگاه آزاد گرگان در جهت تبدیل شدن به قطب علمی در شمال کشور است، تصریح کرد: ترغیب دانشجویان و اعضای هیات علمی برای تبدیل ایده به پدیده و حمایت از تجاریسازی طرحها و کیفیسازی پژوهشها از جمله محورهایی است که واحد پژوهشی برای هموار سازی مسیر تبدیل علم به ثروت طی میکند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گرگان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد گرگان در راستای تجاریسازی پژوهشها منطبق بر نیازهای کشور ضمن مشارکت فعال در کمیتههای تخصصی استانداری گلستان و سایر دستگاههای اجرایی اقدام به عقد تفاهمنامه با سازمان حفاظت محیط زیست، پارک علم و فناوری استان، سازمان نظام مهندسی ساختمان، اداره کل استاندار کرده است.
احمدی گلسفیدی در ادامه به ارائه آماری اجمالی از وضعیت علمی و پژوهشی این دانشگاه پرداخت و گفت: افزایش فعالیتهای علمی و تحقیقاتی همراه با تولید علم و نهادینه کردن فناوریهای نوین، تجاری سازی فناوریها و گسترش ارتباط همه جانبه با صنعت و جامعه از جمله محورهای عملیاتی دانشگاه در شش ماه آغازین سال جاری بوده است.
وی افزود: دانشگاه آزاد گرگان با بیش از 140 عضو هیات علمی تمام وقت در رشتههای مختلف فنی و مهندسی، علوم پزشکی و علوم انسانی موفق شده است تا کنون 150 مقاله در مجلات معتبر بینالمللی و داخلی به چاپ برساند علاوه بر این پنج طرح تحقیقاتی اتمام یافته و 18 طرح نیز انعقاد یافته است.
عضو شورای پژوهشی دانشگاه آزاد استان گلستان، تاسیس و استقرار شرکتهای دانش بنیان با طرح و ایدههای متناسب با برنامههای فناورانه و همچنین تاسیس مرکز رشد فناوری را از جمله موارد در حال پیگیری این دانشگاه در بخش پژوهش و فناوری خواند و گفت: با توجه به برنامه کسب و کار و BP اعلام شده منتظر مجوز سازمان مرکزی دانشگاه هستیم.
گلسفیدی در همین راستا از آمادگی دانشگاه برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و "آر اند دی" خبر داد و تاسیس و راهاندازی آزمایشگاههای مجاز میکروبیولوژی مواد غذایی، آزمایشگاه ژئوتکنیک بتون، خاکشناسی کشاورزی، سمشناسی جهت تعیین باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات و اخذ مجوز آزمایشگاه تعیین ماهیت اجناس جهت رفع مشکلات ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی در گمرک را از برنامههای شش ماهه دوم سال جاری دانشگاه در واحد پژوهشی برشمرد.
وی در برشمردن افتخارات علمی و پژوهشی این دانشگاه به اخذ درجه علمی و پژوهشی از وزارت علوم برای مجله اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی که از معدود مجلات فوق تخصصی کشور است، اشاره کرد و گفت: دانشگاه در همین زمینه پیگیر اخذ درجه علمی و پژوهشی برای دو مجله فیزیولوژی گیاهان دارویی و تحقیقات بذر از مجلات علمی واحد است.
احمدی گلسفیدی همچنین فعالسازی مرکز تحقیقات آنالیز مواد شیمیایی و طبیعی به عنوان بزرگترین مرکز در استانهای شمالی کشور و آموزش کادر متخصص برای این مرکز به همراه به روز رسانی دائمی تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری آن را از دیگر برنامههای اجرا شده توسط معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه خواند.
وی در ادامه، عقد تفاهمنامهها و قراردادهای پژوهشی با سازمانها و دستگاههای مختلف را از جمله اقدامات پژوهشی دانشگاه آزاد گرگان پس از فعال ساختن دفتر ارتباط با صنعت و جامعه در شش ماه نخست سال دانست.
احمدی گلسفیدی از دیگر دستاوردهای عقد تفاهمنامههای مشترک دانشگاه با صنعت و جامعه به برگزاری همایشهای علمی با مشارکت سازمانهای مختلف، انجام طرحهای پژوهشی برون دانشگاهی و تبادلات علمی و پژوهشی و فعالیت در خصوص بومی سازی استانداردها اشاره کرد.
وی بیان داشت: تامین 3 درصد از بودجه دانشگاه از محل فعالیت آزمایشگاه همکار اداره استاندارد برای آنالیز مواد شیمیایی و طبیعی نیز تنها بخشی از تلاش پژوهشی دانشگاه در راستای تجاری سازی فعالیتها است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گرگان از جمله فعالیتهای پژوهشی دانشگاه آزاد گرگان با توجه به نیازهای استان به عقد قرارداد با شرکت پخش فرآوردهای نفتی و اجرای هفت طرح تحقیقاتی در قالب پایاننامه دانشجویی به ارزش 280 میلیون ریال، اجرای طرح پژوهشی به ارزش 990 میلیون ریال برای شرکت آب و فاضلاب استان، اجرای طرح پژوهشی برای اداره کل ورزش و جوانان و عقد قرارداد اجرای طرح پژوهشی با اداره کل هواشناسی استان به مبلغ 350 میلیون ریال اشاره کرد.
گلسفیدی در پایان با بیان اینکه تا کنون مبلغ 1600 میلیون ریال از سایر دستگاهها و سازمانها برای اجرای فعالیتهای پژوهشی جذب شده است، تصریح کرد: این مبلغ با ارائه خدمات در بخشهای مختلف آزمایشگاهی و تحقیقاتی، مرکز گیاهان دارویی، مرکز آنالیز مواد و مرکز تحقیقات کشاورزی به دست آمده است.