به گزارش خبرنگار" خبرگزاری دانشجو "از مشهد، محمد رضا کریمی امروز در جمع خبرنگاران در مجتمع رفاهی دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به اینکه طب سنتی برای جامعه دستاوردهای فراوانی دارد، گفت: اگر در انتخاب مسائل و فعالیتهای اجتماعی هماهنگ و همسو با نظام طبیعت حرکت کنیم همه بر سر سفره رایگانی نشستهایم که نیازی به پرداخت هزینه مادی ندارد.
وی افزود: مزاج شناسی یک علم اساسی و مهم در گذشته بود که متاسفانه به تدریج مورد غفلت قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه در مورد آشنایی مردم با طب سنتی بیان داشت: این حق مردم است که روش درمانی خود را انتخاب کنند، وقتی مردم ندانند که طب سنتی چیست، مطمئنا مسئولین و متولیان سلامت و بهداشت کشور مقصر هستند.
کریمی در ادامه به سند توسعه داروهای گیاهی اشاره کرد و گفت: سند توسعه داروهای گیاهی در دولت دهم مورد تصویب قرار گرفت؛ اما متاسفانه در دولت تدبیر و اعتدال این سند پذیرفته نشد و این به معنای نادیده گرفتن تمام زحماتی است که برای تدوین این سند کشیدهاند.
وی با یادآوری اینکه مقام معظم رهبری درسیاسیتهای کلی نظام در سال 93 بحث نهادینه کردن طب سنتی را ابلاغ کردند، تصریح کرد: این نشانه میدهد که طب سنتی برای مقام معظم رهبری از اهمیت بالایی برخوردار است که یک سر فصل جدا در سیاستهای کلی نظام را به آن اختصاص دادهاند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: به جهت اینکه کشور از نظر علمی در طب سنتی به نقطه قابل قبولی برسد، وزارت بهداشت باید موسسات و نهادهایی که سالها در طب سنتی فعال هستند را، شناسایی کند.
کریمی با تاکید بر اینکه در طب سنتی باید تکیه بر نیروی داخلی کشور داشته باشیم، خاطرنشان کرد: چنانچه از پتانسیلهای طبسنتی کشور خود استفاده نکنیم باید منتظر باشیم تا از طب خارجی استفاده کنیم.
این استاد دانشگاه با اعلام اینکه امروزه 80 درصد مردم به طبسنتی مراجعه میکنند، گفت: مهمترین دلیل روی آوری مردم به طب سنتی ناکارآمدی طب رایج است و دومین علت آن باورها و اعتقادات مردم به اسلام میباشد.
وی ضمن بیان اینکه دولت نباید چشم بر واقعیتهای بزرگ جامعه ببندد و بیان کند طب سنتی 20 سال آینده کاربردی میشود، گفت: با توجه به شعار امسال ارائه طب سنتی جزء ضروریتها است .
کریمی طب سنتی را جزء فرهنگ مردم دانست و تصریح کرد: وزارت بهداشت به جای پرداختن به حل مسئله، صورت مسئله را پاک میکند.
وی با اضافه کردن این مطلب که نهادهای مردمی بهتر میتوانند طب سنتی را اداره کنند، خاطرنشان کرد: متاسفانه مسئولان سلامت و بهداشت کشور درصددند طب سنتی را در مسیر طب رایج پیش ببرند که با ابزارآلات امروزه این ممکن نیست.
این استاد دانشگاه بیان داشت: نهادهای مردمی در زمینه طب سنتی میتوانند بازوی وزارت بهداشت باشند، این در حالی است که مسئولان به این امر توجه ندارند.