آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۰۹۳۹
گزارش/

"جوشش معنویت" در دانشگاه‌ها/ برگزاری"دعای عرفه" نماد معنویت‌گرایی دانشجویان

دعای عرفه امسال نقطه عطفی برای دانشگاه‌های کشور بود تا بار دیگر دانشجویان با حضور در این مراسم نشان دهند معرفت دینی در دانشگاه‌ها با تمام کاستی‌ها و گاه رفتارهای زننده، رشد چشمگیری داشته است.

گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"؛ همزمان با فرا رسیدن نهم ماه ذی الحجه مصادف با روز بزرگ عرفه، مراسم معنوی قرائت دعای امام حسین (ع) در دانشگاه‌های مختلف کشور برگزار شد؛ مراسم‌هایی از قبیل مراسم دعای عرفه، مراسم اعتکاف در ماه رجب و یا مراسم عزاداری در ایام محرم و ... که در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود از شور و شوق خاصی برخوردار است.

در صورتی که گاها شاهد برخی رفتارها و پوشش‌های غیر دینی در دانشگاه‌ها هستیم، اما باز هم دانشجویانی که چندان چهره مذهبی ندارند در مراسم معنوی مانند دعای عرفه شرکت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند معنویت در دانشگاه‌ها فقط با حضور اقلیت مذهبی برگزار شود و به همین دلیل در سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیری در فضای معنوی دانشگاه‌ها هستیم.

 

در کشورهای مختلف شاید کمتر مکان‌هایی باشد که دانشجویان و جوانان با معیارهای مختلف و علایق متفاوت در کنار یکدیگر با صمیمیت فراوان مشغول به انجام کاری شوند.

 

در ادامه گزارش شرح مختصری از مراسم دعای عرفه امسال که شنبه هفته جاری برگزار شد، ارائه می کنیم که حاکی از صمیمت دانشجویان با علائق مختلف فکری است که در کنار یکدیگر با خالق خود به راز و نیاز پرداختند.

 

یکی از بزرگترین دانشگاه‌های کشور دانشگاه تهران است که در مرکز شهر تهران واقع شده است؛ دانشگاه تهران امسال در دعای عرفه میزبان دانشجویان، اساتید، کارکنان و عموم مردم بود. این مراسم در مسجد دانشگاه با حضور حجت الاسلام پناهیان از ساعت 14 روز شنبه برگزار شد؛ این مراسم علاوه بر برنامه‌های اصلی (سخنرانی، مرثیه خوانی، دعا خوانی) با برنامه‌های جانبی نیز همراه بود که برای شرکت کنندگان جالب بود.

 

یکی از این برنامه‌ها ایستگاه نشاط و اندیشه ویژه کودکان بود. در این ایستگاه مبلغان علاوه بر سرگرم کردن کودکان با بازی‌های نقاشی، سفال و فراهم آوردن محیط مفرح، معارف دینی را به بچه ها آموزش می دادند.

 

سراغ مراسم دعای عرفه دانشگاه صنعتی شریف می رویم؛ جایی که نوای حجت الاسلام قاسمیان و عباسیان دانشجویان را به راز و نیاز با درگاه بی نیاز مشغول کرده بود و صحنه های زیبایی از عشق به حق را در مسجد دانشگاه شریف به نمایش گذاشت.

 

دانشگاه آزاد مشهد هم به همراه دانشگاه‌های کشور میزبان بیش از هزار تن از دانشجویان بود؛ این مراسم در کنار مزار شهدای گمنام در مسجد حضرت مهدی (عج) با مداحی حاج احمد واعظی برگزار شد؛ علاوه بر برنامه‌های معمول، دانشگاه مشهد با ابتکار عمل برنامه‌های جانبی نظیر ایستگاه‌های صلواتی و توزیع بسته‌های فرهنگی شامل بروشور سی دی و کتاب را برگزار کرده بودند که مورد استقبال میزبانان قرار گرفت.

 

سری به شمال کشور می زنیم دانشگاه مازندران، جایی که حجت الاسلام حسینی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران با اشاره به فضیلت دعای عرفه اظهار داشت: "در دعای عرفه به زیباترین شکل نعمت‌های پروردگار ذکر شده و در مقابل آن بسیاری از غفلت‌هایی را که انسان‌ها نسبت به خداوند خود داشته‌اند به یاد آنها می‌آورد."

 

این مراسم با حضور استادان و کارکنان و دانشجویان همانند سال‌های گذشته در مسجد دانشگاه مازندران برگزار شد.

 

اما در بین دانشگاه‌های مطرح تهران که میزبان دانشجویان در دعای عرفه بودند، سری به دانشگاه امیر کبیر تهران می‌زنیم؛ جایی که متفاوت‌تر از دیگر دانشگاه‌های کشور بود؛ دانشگاه امیر کبیر تهران پس از اتمام دعا و اقامه نماز، از دانشجویان روزه دار با سفره‌های افطاری پذیرایی شدند؛ این مراسم با سخنرانی حجت الاسلام مستشاری و مداحی حاج آقا ابراهیم نژاد در مسجد دانشگاه برقرار شد.

 

دعای عرفه دانشگاه فردوسی در مشهد مقدس با اجرای شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری این دانشگاه برگزار شد؛ این مراسم که از ساعت 14:30 تا اذان مغرب ادامه داشت در محل مسجدالزهرا (س) برگزار شد و در این مراسم حجت الاسلام سیدحسین حسینی به ایراد سخنرانی پرداخت و سپس مرتضی صداقت دعا عرفه را قرائت کرد.

 

اما در شمال غربی کشور در شهر تبریز هیئت شهدای گمنام دانشگاه تبریز نیز مراسم دعای عرفه را با حضور دانشجویان و اساتید و کارکنان از ساعت 15 تا اذان مغرب با مداحی و دعاخوانی حجت الاسلام قلی پور برپا کردند؛ این مراسم هر ساله توسط هیئت شهدای گمنام دانشگاه برگزار می‌شود که برخی از هزینه‌های اجرای مراسم‌ها را خود دانشجویان پرداخت می‌کنند.

 

با توجه به اینکه در سال‌های اخیر شاهد برخی از ناهنجاری‌ها و پوشش‌های زننده در دانشگاه‌ها هستیم اما حضور پرشور جوانان در مراسم‌های معنوی دانشگاه‌ها حکایت از واقعیتی دیگری دارد؛ دانشجویان عزیز کشورمان با هر نوع فکر، مرام و با هر نوع پوشش و آرایشی که دارند به معنویت و مسائل عقیدتی و دینی خود اهمیت می‌دهند؛ در این میان مسئولان فرهنگی و سیاست گذاران برنامه‌های دانشگاهی بایستی با تدبیر و اندیشه نویی در پی گسترش و بهبود فضای معنوی و دانشگاهی کشور باشند و با توجه به فرموده امام (ره) که فرمودند:"مقدرات این مملکت، دست دانشگاهیهاست" اجازه ندهند دانشجویان وارد فضاهای غیر علمی و غیر دانشگاهی شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار