به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان؛ سیدعلی میرباقری، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گلستان بعدازظهر دیروز در مراسم جشن استقبال از دانشجویان ورودی جدید دانشگاه پیامنور مرکز گرگان ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر، گفت: اگر امت مسلمان دنیا تنها به قدر مسلمهای دهه ولایت اکتفا میکردند شرایط امروز دنیای اسلام به مراتب بهتر بود.
وی با اشاره به جنایات گروههای تکفیری در منطقه با نام اسلام، افزود: گرایشهای فکری مختلف امری طبیعی است؛ اما اشتراکات فرق مذهبی در اسلام بیش از 90درصد است اگر پذیرش و ظرفیت فکری فرق گوناگون بالا میرفت امروز شاهد گسترش دنیای اسلام بودیم؛ اما متأسفانه اشتراکات به خاطر افتراقات رها میشود و توفیقات زیادی در این بین نمیبینیم.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گلستان تصریح کرد: کشورهای غربی به جهت منابع خود به دنبال راه اندازی جنگ شیعه و سنی هستند؛ در حالیکه این دو مذهب اشتراکات بسیاری دارند و تفاوت در برخی مشارب فقهی و کلامی نباید باعث به جان هم افتادن آنان شود.
میرباقری با اشاره به آیه شریفه قرآن که میفرماید "نزاع و کشمکش باعث فَشَل شدن یک جریان دینی در هر جامعهای میشود" متذکر شد: از بین بردن جریان دین همانی است که غرب برای منافع خود به دنبال آن است.
هفته ولایت محور اتفاق دنیای اسلام است
وی با بیان اینکه امروز جریانات تکفیری در آتش جهل و تعصب خود میسوزند، گفت: بعضی از امرای فاسد حیات خودشان را در این اختلافات میبینند؛ در حالی که هفته ولایت هفتهای است که میتواند محور اتفاق دنیای اسلام باشد.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گلستان تأکید کرد: اگر بخواهیم از تنگناهای جهل و تعصب بیرون بیاییم راهی جز تکیه به مشترکات و محبت امیرالمومنین (ع) نداریم.
میرباقری افزود: بسیاری از گرایشات مذهب اهل سنت بر این باورند منظور از واقعه غدیر تأکید رسول اکرم (ص) بر مهر و محبت حضرت علی (ع) بود، با این وجود حتی حضرت امیر (ع) در مقام خلیفه چهارم نیز که باشد کلام ایشان باید مورد عمل قرار بگیرد و یا حداقل بر مبنای محبت علی (ع) به اختلافات کوچک دامن زده نشود اگر محبت علی (ع) موردی باشد که رسول گرامی اسلام (ص) بر آن تأکید کردند پس گرفتاری امروز جهان اسلام بی مورد است.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گلستان با بیان اینکه امت مسلمان جهان با مرور آموزههای دینی باید به هویت اصلی خود بازگردند، تصریح کرد: دانشگاه مکانی است که باید این مباحث بازنگری و مورد بحث و مطالعه قرار بگیرد.
میرباقری با بیان اینکه ما به تکثر نگاهها اعتقاد داریم، گفت: در دانشگاه باید با بحث و مطالعه این تفکر متحجری را که سد راه امت مسلمان شده است مورد تبیین قرار بگیرد.
وی با اشاره به آیات قرآنی و حدیثی از امام علی (ع) مبنی بر اینکه باید تحمل و شرح صدر را در مقابل افکار مختلف و مخالف بالا برد و انسانها را با حق و باطل سنجید و نه حق و باطل را بر اساس انسانها، بیان داشت: ما باید ابتدا به دنبال شناخت حق و باطل برویم و سپس انسانها را بر اساس این شناخت بررسی کنیم و هر سخنی از هر کسی که میشنویم را در آن تعمق و تعقل داشته باشیم.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گلستان ادامه داد: دانشگاه محل سیاست زدگی نیست؛ اما این بدان معنا نیست که نباید وارد موشکافی سیاست شد؛ چرا که اگر در امر سیاست بررسی و تعمق نداشته باشیم قافیه را میبازیم و در این مسیر اهمر بازی دیگران خواهیم شد و بی شک فریب میخوریم.
میرباقری با بیان اینکه سعه صدر لازمه یک زندگی اجتماعی است، بیان داشت: این ظرفیت تحمل باید بیش از هر کس در مسئولین وجود داشته باشد؛ انسان هدایت یافته کسی است که استماع به قول کند و سپس با تفکر راه درست را انتخاب کند؛ در غیر این صورت بازیچه دست کسانی خواهد شد که اهداف شومی را دنبال میکنند.
وی با تأکید بر اینکه کسی که سخنی را استماع نمیکند و تحمل نیز ندارد را فردی بی خرد توصیف کرد و گفت: دانشجو در محیط دانشگاه باید با نشاط در مباحث سیاسی و اجتماعی ورود پیدا کند و تحمل شنیدن نظرات مخالف را داشته باشد و در عین حال به تمامی سخنها گوش دهد و بر اساس تفکر و تعمق درست را از نادرست تشخیص دهد.
مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری گلستان گفت: کرسیهای آزاداندیشی مورد تأکید مقام معظم رهبری مناسب ترین ظرفیت برای ورود دانشجو به مباحث سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است از این رو دانشجویان باید این را با قوت و قدرت ادامه دهند تا از این طریق به کمک رشد و تعالی فکری جامعه در حوزههای مختلف کمک کنند.