دبیر اتحادیه انجمن اسلامی گفت: پژوهشهای دانشگاهی کشور نیازمند تجاری سازی است؛ اساتید و مسئولان دانشگاهی با برنامه ریزی جلوی تولید پژوهشهای تکراری که منجر به کسب وکار غیرقانونی و غیر شرعی میشود را بگیرند.
میکائیل دیانی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، درباره رواج فروش پایاننامهها اظهار داشت: متاسفانه به جای پژوهش، امروز مقاله فروشی و پایان نامه فروشی و تولیدات علمی تکراری رواج یافته که این نکته معلول چند اتفاق ناگوار است و در درجه اول عدم اهمیت به تولید علم منفعت محور برای کشور است.
وی افزود: وقتی اساتید دانشگاهها و به تبع آن دانشجویان تمایلی به حل مشکلات کشور ندارند و به مطالبی که نیازهای کشور را رفع نمیکند، میپردازند؛ تکرار و مکررات این پایان نامهها منجر به خرید و فروش مقالات و راه اندازی کسب و کار غیرقانونی و غیرشرعی میشود.
دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور عدم توجه به پژوهش در چارچوب کلی نظام آموزشی کشور را غیر قانونی دانست و گفت: با توجه به سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، بایستی تمایل نظام آموزشی عالی کشور به سمت پژوهش محوری سوق داده شود و اقتصاد دانش بنیان به تولید علم و تبدیل علم به تولید ثروت منجر شود.
دیانی تصریح کرد: اکثر دانشجویانی که در مقاطع تحصیلات تکمیلی درس خواندهاند نه تنها از حمایت مالی و امکاناتی مسئولان برخوردار نمیشوند بلکه همزمان با تحقیق علمی و پژوهشیشان نیازمند به اشتغال نیز هستند و این خود به پایین آمدن کیفیت پژوهشها میانجامد.
وی دانشجوی پولی و راه اندازی پردیسهای بینالمللی پولی را از دیگر مواردی دانست که به پایان نامه فروشی کمک میکند.
دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور افزود: دانشجویان پولی که در نظام آموزشی کشور وارد دانشگاهها میشوند به طریق اولی توجهی بر تحقیقات علمی و پژوهشی ندارند و به عبارتی مدرک خود را براساس هزینه مالی تأمین میکنند و مدرک فروشی را همانند پایاننامه فروشی باب میکنند.
دیانی تصریح کرد: این خطر نه تنها این افراد و نظام آموزشی را تهدید میکند، بلکه دانشجویانی که فعال و با ذوق و علاقه وارد فضای دانشگاهی شدهاند و با تلاش فراوان به صندلیهای تکمیلات تحصیلی دانشگاهها رسیدهاند، را نسبت به فضای دانشگاه بیمیل میکند.
وی افزود: گسترش بیعدالتی در نظام آموزشی کشور موجب شده افراد بدون هیچ انگیزه و تلاشی وارد دانشگاهها شوند و تنها دلیل حضور اینگونه دانشجویان گرفتن مدرک است.
دبیر اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور بیان داشت: نکته با اهمیت که در پژوهش محوری وجود دارد، این است که بایستی تولید علم منجر به تولید ثروت شود، برای این کار، نیازمند تجاری سازی پژوهشهای دانشگاهی هستیم.
دیانی با بیان اینکه پژوهشهای دانشگاهی باید برای حل نیازهای کشور برنامهریزی شود، عنوان کرد: دستاورهای علمی باید به بهرهبرداری کلان برسد و در صنعت کاربرد داشته باشد؛ این کار نیازمند هر چه سریعتر ارتباط صنعت با دانشگاه در یک ارتباط تنگاتنگ میباشد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی این اتفاق حاصل شود دانشگاهها به واسطه پژوهشهای علمی که انجام میدهند، هزینههای خود را نیز کسب میکنند.