به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از ایلام، تریبون " ماهواره آری یا نه؟!" روز گذشته توسط بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور و با حضور اساتید، کارکنان و دانشجویان در حیاط این مرکز آموزش عالی برگزار شد.
مخاطب اصلی برنامههای ماهواره نوجوانان و جوانان هستند
احمد رضا مرادی، منتقد استفاده از ماهواره این وسیله را به دو بخش گیرنده و فرستنده تقسیم بندی کرد و گفت: پیش از خریدن هر وسیلهای باید با کسب اطلاعات و دادههایی از آن با عملکرد دستگاه موردنظر آشنا شد، کسانی که اقدام به خرید دیش و رسیور میکنند آیا از مرکز فرستنده پیام و سیاستهای آن آگاهی دارند؟ آن را ارزیابی میکنند؟ این مفاهیم که از غرب بر سر مردم ما و سایر کشورها فرود میآید در کشورهایی تولید و مخابره میشوند که 95 درصد از مردان و 65 درصد از زنانشان پس از ازدواج به همسرانشان خیانت میکنند.
وی گیرندگان را به سه طیف کودکسالان، تحصیل کردهگان و کنترل کنندگان یا بالغین دستهبندی کرد و افزود: مخاطب اصلی برنامههای ماهوارهای قشر جوان و نوجوان هستند، آن دسته از والدینی که میگویند ما میتوانیم خودمان را کنترل کنیم آیا میتوانند مانع از تاثیر ناپذیری فرزندانشان شوند؟
وقتی "ویکتوریا " الگوی مرد پنجاه ساله ایرانی میشود
در ادامه، فرزانه فتحی زاده، مخالف استفاده از ماهواره بیان داشت: وقتی که نام ماهواره مطرح میشود دو طیف موافق و مخالف برای اظهار نظراتشان لب به سخن میگشایند، اینکه هر وسیلهای دارای معایب و مزایایی است واقعیتی انکار ناشدنی است، معمولا مخالفان استفاده از ماهواره میگویند: 3000 شبکه تلویزیونی در دنیا پخش میشود که 143 شبکه از آنها فارسی زبان هستند و برای مخاطبان فارسی زبان افغانی، ایرانی و تاجیک برنامههایی را ترجمه و دوبله میکنند، بیشتر این شبکهها با حمایتهای اسرائیل در کشور آمریکا تولید میشوند، حالا سوال من این است که لابی صهیونیست عاشق چشم و ابروی مردم ایران است که سالانه میلیاردها دلار سرمایه برای ما صرف میکند؟
وی گفت: در پاسخ به این سوالم به این نکته بسنده میکنم که یکی از سردمداران اسرائیل به صراحت اعلام کرد که ما اگر میخواهیم ایران را فتح کنیم باید از پشت بامها داخل خانههای مردم شویم، پیام غالب برنامههای ماهواره شامل سبک زندگی غربی، خیانت جنسی، عشق مثلثی و رابطه ضعیف فرزندان با والدین است، مشهورترین فیلم شبکه فارسی وان " ویکتوریا" است، این فیلم روایت زندگی زنی پنجاه ساله به نام ویکتوریاست که همسرش به او خیانت میکند و وی نیز در صدد مقابله به مثل برمیآید.
این دانشجوی دانشگاه پیام نور ایلام ادامه داد: استاد رافعی پور در یکی از جلساتشان گفتند: به دادگاه مراجعه کردم، مردی پنجاه ساله را دیدم که میخواست زنش را طلاق دهد، علت را از او جویا شدم او گفت: من میخواهم ویکتوریا را الگوی خود قرار دهم، از ویکتوریا آموختهام که چگونه در پی عشق خویش باشم.
معضل اصلی ما این است که از این ظرفیت غافل هستیم
محمدرضا فرجی با بیان اینکه در سال 2014 تعداد 300 فرستنده ماهوارهای در حال مخابره امواج رادیویی و تلویزیونی از جو زمین به کشورهای مختلف هستند که 116 واحد از آنها در آسمان ایران فعالیت میکنند، ادامه داد: 380 شبکه به رقص و موزیک، 80 کانال به شو و لباس و 200 شبکه نیز به صورت بینابین فعالیت میکنند، ماهواره و رسانههای جمعی وسایلی هستند که ما میتوانیم فرهنگ خود را از طریق آن به سایر ملل مخابره کنیم و آداب و رسوم اقوام مختلف را مشاهده نماییم.
وی با تاکید بر این مطلب که ما نیز به مثابه کشورهای غربی میتوانیم گفتمان ساز و فرهنگ ساز باشیم، بیان داشت: معضل اصلی ما این است که از این ظرفیت غافل هستیم، مسئولان به جای آنکه به جوانان تکلیف کنند تا از ماهواره استفاده نکنند به ارزیابی عملکرد منفعلانه خودشان که مردم را به سوی بهرهمندی از این ابزار ضد فرهنگی سوق داده است بپردازند.
انصاری، یکی از دانشجویان منتقد با اشاره به دو برابر شدن آمار طلاق در ایران نسبت به 15 سال گذشته گفت: ارتباط بین مخاطبان یه سویه و یک طرفه است، این وسیله مشتریانش را دچار انفعال میکند و قدرت تحلیل را از مخاطب سلب میکند، یکی از اساتید جامعه شناسی میگفت: بعد از یک ماه از نصب ماهواره متوجه تغییر رفتار و تقلیدهای کورکورانه کودکم از برنامههای ماهوارهای شدم، اگر همان کودک، قهرمان داستانهایی که خیانت پردازی را القا میکند برای خود الگو قرار دهد چه آیندهای خواهد داشت؟
تماشای مکرر فیلمهای مستهجن خطر ابتلا به اسکیزوفرنی را افزایش میدهد
نرگس سلیمانی،یکی از دانشجویان پیامنور ایلام با بیان این که کانالهای ماهواره ای با اهداف مختلفی مدیریت میشوند، تصریح کرد: غرب برای تشکیل دهکده جهانی با یک مانع بزرگ که همان اسلام است، مواجه میباشد،؛ زیرا مفاهیم نظام سرمایه داری با ارزشهای اسلامی در تقابل و تضاد هستند؛ از این روست که اتاق فکر غرب کمتر به اخبار میپردازد و بیشتر برنامههایش را در حیطههای اجتماعی و فرهنگی چینش میکند.
وی تصریح کرد: ترویج خانوادههای بی سروسامان سنتی، عادی جلوه دادن خیانتها، بیاهمیت جلوه دادن بنیان خانواده، ترویج خشونت و اباهیگری چند نمونه از معایب ماهواره است، خانمی با تماس به یکی از شبکههای سیما به کارشناسان مربوطه گفت: دوست من میگوید من با همسر تو دوست میشوم و تو هم با شوهر من رفیق شو، این مطالب از کجا ناشی میشود؟ ذکر این نکته را ضروری میدانم که در یک تحقیق علمی از سوی دانشمندان اروپایی اعلام شد تماشای مکرر فیلمهای مستهجن باعث اعتیاد جنسی، کاهش حافظه و اعمال خشونت میشود فرد مبتلا به این بیماری مستعد ابتلا به اسکیزوفرنی، روان پریشی و پارانوئید خواهد بود.
اسرائیل جنگ علیه ایران را از سال 2003 آغاز کرده است
بسطامی، یکی از منتقدین با تاکید بر اینکه اولین مقصر در گرایش مردم ایران به ماهواره، رسانه ملی است، خاطرنشان کرد: فیلم کلاه پهلوی بستهای ضد فرهنگی برای ترویج ساپورت پوشیدن زنان و دختران ایرانی بود، نتانیاهو در سال 2003 رو به رسانههای دنیا گفت که به ایران حمله خواهیم کرد آیا منظور او جنگ سخت بود؟ شاید! اما اسرائیل جنگ وسیعتر و مخربتری را به پا کرده است، 2000 کانال در ایران به صورت رایگان دریافت میشوند که هر کدام از این شبکهها برای 3560 دقیقه زندگی روزانه شهروندان ایرانی برنامه ریزی کردهاند، تاریخ را تحریف میکنند، مفاهیم دینی منحرفانه و منحط را اشاعه میدهند، از زن ایرانی تصویر یک اسیر و برده نشان میدهند و هویتمان را تحقیر میکنند.