کد خبر:۳۷۲۶۹۴
مدیر مسئول نشریه "کاویان" در گفتگوی تفصیلی با "خبرگزاری دانشجو":

قندهاری: اختلاف نظر در تحریره نشریه کلید طلایی پیشرفت ماست/ یکی از ارکان تاثیرگذار بر رویدادهای کشور "دانشجویان" هستند

مدیر مسئول نشریه "کاویان" گفت: اختلاف نظردر تحریریه کلید طلایی پیشرفت ما است. خوشبختانه توانستیم ازاین موضوعِ به ظاهر منفی استفاده مثبت کنیم، با کنار هم گذاشتن افکار و عقاید متفاوت کاویان را در مسیری بی‌طرفانه و به دور از هرگونه تناقض گویی...

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان، یکی از نیازمندی‌های بشر امروز نیازمندی اطلاعاتی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، علمی، اجتماعی و غیره است، بی‌شک این نیازمندی در میان جامعه دانشگاهی که به نوعی هم بزرگترین ارباب رجوع منابع اطلاعاتی و هم مرجع اطلاعات مورد نیاز جامعه محسوب می‌شود مورد اهمیت ویژه‌ای قرار دارد و مطمئنا یکی از راه‌های افزایش خوراندن خوراک اطلاعاتی به این قشر "نشریات دانشجویی" هستند.


با توجه به اهمیت مسئله فرهنگ در کلام مقام معظم رهبری و نیازمندی جامعه به خوراک فرهنگی این مسئله این روزها به عنوان یکی از مباحث داغ نشریات دانشجویی کشور محسوب می‌شود، "خبرگزاری دانشجو" بنا بر رسالت خبری و اطلاع رسانی در حوزه فرهنگ به سراغ نسترن قندهاری مدیر مسئول نشریه موفق "کاویان" دانشجویان پیام‌نور گرگان که به تازگی حائر دو رتبه اول و دوم در جشنواره نشریات دانشجویی پیام‌نور کشور شده است رفته است که متن کامل این گفتگو را از نظر می‌گذرانید.

 

خبرگزاری دانشجو: تا کنون چند شماره از نشریه مذکور به چاپ رسیده و فکر میکنید چه معیارهایی باعث کسب مقام در جشنواره اخیر شده  است؟
 
 

قندهاری: تا امروز 16 شماره از فصلنامه کاویان چاپ شده است، از سال‌های ابتدایی شروع کار انجمن علمی حقوق یکی از اهداف بلند مدت اعضا در 10 سال فعالیت به روز بودن مباحث مطرح شده در نشریه و بالا بودن سطح کیفی آن بوده است.


همیشه سعی خود را کرده‌ایم تا موضوعات پرونده ویژه هر شماره مسائل روز کشور و استان باشد تا برای مخاطبان هم جذابیت بیشتری داشته باشد. یکی از مواردی که بخصوص در این شماره به آن توجه ویژه داشتیم و در جشنواره‌های مختلف هم برآن تاکید می‌شود بحث تولیدی بودن مطالب است. به شکلی که 80 درصد مطالب آخرین شماره به قلم اعضای تحریریه و حاصل تلاش آن‌ها در نوشتن مقالات علمی بوده است. معتقدم یکی از دلایل اصلی موفقیت  کاویان نیزهمین مسئله بوده است، از سوی دیگر صفحه آرایی و انتخاب عکس در زیبا تر شدن جلوه بصری کاویان کمک شایانی به ما کرد.


 

خبرگزاری دانشجو: از نظر شما اعضای تحریریه نشریه و پشتوانه فکری آنان تا چه اندازه در این افتخارآفرینی نقش داشتهاند؟

 

قندهاری: کاویان امروز مدیون یک فرد یا گروه خاص نیست. اگر سال 93 به چنین جایگاهی رسیده است، این موفقیت را مدیون یکایک اعضای تحریریه و اتاق فکر انجمن هستیم. اختلاف نظردر تحریریه کلید طلایی پیشرفت ما است.

 

خوشبختانه توانستیم ازاین موضوعِ به ظاهر منفی استفاده  مثبت کنیم، با کنار هم گذاشتن افکار و عقاید متفاوت کاویان را در مسیری بی طرفانه و به دور از هرگونه تناقض گویی قرار دهیم. از اعدام گفتیم و کودکان کار و حقوق زنان، از اختلاس‌های میلیاردی و حقوق اقلیت‌ها نوشتیم و نتیجه گیری را به مخاطبانمان واگذار کردیم. همه‌ این موارد را مدیون اساتید و دوستانی هستیم که با کمک‌های مادی و معنوی  خود به رشد کاویان و ارتقاء آن کمک کردند.

 

خبرگزاری دانشجو: با توجه به حوزه فعالیت نشریه چه اهدافی را در مطالب آن دنبال میکنید؟

 

قندهاری: حوزه کار کاویان علمی تخصصی است و بیشتر سعی می‌شود موضوعات علمی را از نگاه حقوقی، جامعه شناسی و اجتماعی بررسی کنیم. مهم‌‌ترین هدف تحریریه بیان مسائل و مشکلات جامعه، بررسی و تبیین آن بواسطه صاحب نظران است.


سبقه‌ تاریخی این مرزو بوم نشان داده است که یکی از ارکان تاثیرگذار در رویدادهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور دانشجویان هستند. تا ما دانشجویان آگاهی و اطلاعات کافی نداشته باشیم، مطمئنا نمی‌توانیم آن سیر را ادامه دهیم و در آن راستا گام برداریم. به همین خاطر سعی کردیم کاویان همچون چراغی در مسیر آگاهی بخشی به دانشجویان باشد.


خبرگزاری دانشجو: چه خلاهای فرهنگی در جامعه به خصوص در جامعه دانشگاهی وجود دارد و تا چه اندازه سعی در برطرف کردن این خلاها در نشریهتان داشتهاید؟

 

قندهاری: پاسخ این سوال بسیار مفصل است و تنها به یک مورد  از آن که معتقدم به اساسی‌ترین و مهم‌ترین مشکل امروز جامعه بخصوص جامعه دانشگاهی تبدیل شده است بسنده می‌کنم. از دیرباز یکی از مشکلات مهم کشور ما تاسف بار بودن سرانه مطالعه بوده است. کتاب و کتاب خوانی در بین جوانان ما جایگاه  چندانی ندارد. طی چند سال اخیر فاکتور جدیدی هم به مسئله اضافه شده و کار را سخت تر کرده فاکتوری که می‌توان اسم آن را لایک کردن گذاشت.


 اینترنت نه بعنوان ابزار تحقیق و پژوهش، بلکه در کنار تمام فوائد و آثار مثبتش در این حیطه  یک آفت بوده و این خلا فرهنگی را افزایش داده است. مورد دیگر در این زمینه گوگل محور شدن است، بسیار دیده شده که دوستان برای ساده‌ترین تحقیق‌ها تنها به منبع اینترنت بسنده می‌کنند و بجای مطالعه و تحقیق و استفاده از منابع معتبر، چند سایت و وبلاگ غیر تخصصی را منبع مقالات خود قرار می‌دهند.


 ما به عنوان عضو کوچکی از خانواده پیام‌نور سعی کرده‌ایم در این زمینه فعالیت‌هایی انجام دهیم بعنوان مثال در کنار معرفی سایت‌ها و وبلاگ‌های حقوقی معتبر صفحه‌ای را به معرفی کتاب اختصاص دادیم.


خبرگزاری دانشجو: چه مشکلات و مسائلی را در انتشار نشریهتان داشتهاید؟

 

قندهاری: مهم‌ترین مشکلی که اکثر نشریات دانشجویی نیز با آن مواجه هستند هزینه‌ چاپ است. تا حدی که بعنوان مثال تعداد زیادی از نشریات به همین علت قادر به چاپ نیستند و کارشان متوقف شده است. متاسفانه دانشگاه بعنوان پشتیبان و حامی اصلی دانشجویان نمی‌تواند حمایت چندانی داشته باشد. کادر دانشجویی انجمن‌ها و یا کانون‌های فرهنگی- هنری هم قادر به تامین این هزینه‌ها نیست.

 

در آخرین شماره کاویان که توانست در جشنواره هم مقام بیاورد دانشگاه تنها توانست یک سوم هزینه چاپ را بپردازد. دانشجو نباید برای کار فرهنگی دغدغه مالی داشته باشد. عدم حمایت مالی در وهله اول انگیزه را از او می‌گیرد و درمراحل بعد مطمئنا بر روی کیفیت کار تاثیر می‌گذارد.

 

با توجه به مخاطبین نشریات دانشجویی، موسسات علمی آموزشی می‌توانند وارد میدان شوند و با سفارش تبلیغات هم کار خود را گسترش دهند و هم کمکی برای این دست کارای فرهنگی باشند. البته ناگفته نماند که در این جشنواره هم قول‌هایی مبنی بر اختصاص بودجه به نشریات انجمن‌ها و کانون‌های فرهنگی هنری داده شد که امیدواریم با عملی شدن این وعده حجم بزرگی از مشکلات نشریات دانشجویی برطرف شود.

 

خبرگزاری دانشجو: در انتها خودتان را به عنوان سردبیر و اعضای تحریریه را در صورت صلاحدید با ذکر رشته تحصیلی معرفی کنید.


قندهاری: نسترن قندهاری دانشجوی ترم 7 سردبیر نشریه. تحریریه: جابر خادم- آرزو میرشکار- علی حافظی- فاطمه ملکی- نیلوفراحمدی - سید علیرضا میرکریمی- الهام سلطانی - فرزانه آتشک سید حسین طباطبایی هستند که همگی در رشته حقوق مشغول به تحصیل هستند.

 

وی در پایان سامانه پاتوق نشریات دانشجویی "پند" را زمینه‌ای عالی جهت افزایش بازخورد اهداف نشریات دانشجویی خواند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار