سجاد بخشی، دبیر سیاسی نشریه دانشجویی ارتباط دانشگاه آزاد نجف آباد در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، گفت: این نشریه اولین نشریه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد است که پس از چندین سال خلا رسانهای در این دانشگاه از ابتدای ترم اول سال تحصیلی 93-94 به همت جمعی از دانشجویان و مساعدتهای اولیه مسئولان این دانشگاه آغاز به کار کرد.
وی افزود: خطوط مشی «ارتباط» آگاهی بخشی و بصیرت افزایی دانشجویان و دانشگاهیان، ایجاد فضای اندیشیدن و گفتمان برای عموم دانشجویان، مهیا کردن محیطی برای بیان دغدغههای دانشجویی و صنفی و نهایتاً تربیت کادر قدرتمند و صاحب نظر در فضای رسانهای کشور است. که خوشبختانه در اندک زمانی که نشریه فعالیت خود را آغاز کرده علاوه بر آن که با محتوای جذاب توانسته مخاطبان بسیاری را جذب کند.
دبیر سیاسی نشریه «ارتباط» دانشگاه آزاد نجف آباد تصریح کرد: تا حدودی نیز به اهداف از پیش تعیین شده دست یافته است. به طور حتم انتظار میرود در ترم آینده تحصیلی با استفاده از تجربیات سابق روند دستیابی به اهداف تسریع شود.
بخشی در تشریح روند فعالیتی نشریه ارتباط ادامه داد: در آغاز فعالیت نشریه ارتباط با توجه به این که تجربه و شناخت اعضا از فضای کار رسانه ای- دانشجویی کافی نبود سعی شد تا از تجربیات دوستانی که پیش از ما در دیگر دانشگاههای استان در فضای نشریات دانشجویی ورود پیدا کردند استفاده شود، که خوشبختانه با استقبال این عزیزان کمک های قابل ملاحظهای به نشریه شد که جا دارد در اینجا از این بزرگواران تشکر ویژه ای داشته باشم.
وی تصریح کرد: در همین زمینه لازم است این نکته ذکر شود که خلا مجمعی که فعالان دانشجویی و رسانه ای اقدام به انتقال تجربیات خود در زمینه های گوناگون نمایند احساس میشود؛ که البته برای پر کردن این خلا در استان اصفهان توسط اعضای تشکلها اقدامات اولیه ای صورت پذیرفته که هنوز تا رسیدن به یک مجمع صاحب نظر و پیشرو، فاصله بسیاری وجود دارد اما این امید میرود تا در آینده ای نه چندان دور شاهد تحکیم این مجمع باشیم.
دبیر سیاسی نشریه «ارتباط» دانشگاه آزاد نجف آباد گفت: در راستای مطالب فوق سعی شده است تا تجربیات حاصل از فعالیت در نشریه ارتباط - از فراهم کردن مقدمات نشریه گرفته تا چاپ و بازخوردگیری از شماره های مختلف - به صورت مکتوب جمع آوری شود، که ان شاالله در زمان مقتضی و به صورت مناسب در اختیار دیگر گروههای دانشجویی و علاقه مندان به فضای رسانه ای قرار خواهد گرفت.
بخشی تاکید کرد: انسجام و نظم بخشی به فعالیت های نشریه یکی از مهمترین اهداف نشریه است که بر همین اساس تقسیم وظایف در قالب دو شورا شامل شورای تحریریه و شورای سیاست گذاری انجام پذیرفت که این تقسیم وظایف کمک شایانی به تمرکز اعضا در مسئولیت های محوله کرده است.
وی افزود: همچنین تدوین اساسنامه در شورای سیاستگذاری مراحل پایانی خود را طی می کند که به طور حتم با تصویب آن، مسیر حرکت نشریه به طور دقیق تری ترسیم خواهد شد. اما یکی از مهمترین مسائلی که در افق کلان نشریه «ارتباط» مورد توجه است، نقش این رسانه دانشجویی در فضای رسانه ای استان اصفهان و سپس کشور است.
دبیر سیاسی نشریه «ارتباط» دانشگاه آزاد نجف آباد ادامه داد: تجربه موفق برخی نشریات نشان داده اگر یک نشریه سیر درست و منطقی خود را طی کند بدون شک می تواند در بلند مدت اثر گذاری فراتر از محیط دانشگاه داشته باشد. اما ذکر این نکته نیز ضروریست که تا زمانی که نشریات دانشجویی به جای آن که در پی تولید محتوای غنی و مناسب باشند صرفاً به دنبال پر کردن صفحات نشریه با مطالب تامینی باشند، نمی توان انتظار نبوغ خاصی در بین این نشریات داشت.
بخشی تصریح کرد: خوشبختانه نشریه ارتباط در طول هفت شماره ای که به طور منظم و هفتگی در طول ترم گذشته منتشر کرد قریب به 100 درصد از محتوای تولیدی اعضای تحریریه و نویسندگان مهمان استفاده کرد که در نوع خود کم نظیر است.
وی در جمع بندی آسیبهای فضای نشریات دانشجویی عنوان داشت: در یک جمع بندی کلی می توان گفت وضعیت نشریات و به طور کلی فضای نقد دانشجویی متاسفانه در حال حاضر هم چون دوران روسای جمهور سابق چندان روشن نیست. از یک سو برخی از افراد که در لباس حامی دولت به فضای سیاسی دانشگاهها بازگشتند با ملتهب کردن فضای دانشگاه و حتی در برخی موارد با مضروب ساختن دانشجویان منتقد دولت قصد بر هم زدن محیط آرام دانشگاهها را دارند و از سوی دیگر دولت نیز تمایل چندانی برای شنیدن صدای منتقدان خود ندارد و حتی در برخی موارد به جای پاسخگویی شفاف دست به رفتارهای تخریبی می زند.
دبیر سیاسی نشریه «ارتباط» دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد با اشاره به فضای نشریات در دانشگاههای آزاد گفت: در دانشگاه آزاد که بستر فعالیت نشریه «ارتباط» است، اوضاع پیچیده تر به نظر میرسد حال آن که این دانشگاه از آن جهت که وجود و استمرار فعالیت خود را مدیون شهریه دانشجویانش است باید در زمینه سازی برای گفتمان و مشارکت سیاسی دانشجویان پیشگام باشد.
بخشی تاکید کرد: همچنین از مسئولان دانشگاهی انتظار می رود به جای آن که به نشریات دانشجویی به چشم ابزار تقابل با مسئولان نگاه کنند، آن را مشاور امینی بدانند که بدون هیچ چشم داشتی کمیها و کاستیها را گوشزد می کند.
وی در پایان گفت: لازم است از همه همکارانم به خصوص اعضای تحریریه که در طول مدت فعالیت نشریه ارتباط همواره همراه و یاری رسان بودند، تشکر کنم.