به گزارش "خبرنگار خبرگزاری دانشجو "از شیراز ، احمد عریان، معاون پژوهشی دانشگاه شیراز ظهر امروز در مراسم تقدیر از پژوهشگران برگزیده استان فارس با بیان اینکه حضور دانش در زندگی مردم به اندازه کافی محسوس نیست، اظهار داشت: با وجود اینکه قرار بود سهم اعتبار پژوهش در بودجه ملی به 4 درصد برسد اما در حال حاضر 1 و نیم درصد بیشتر نیست.
وی با اشاره به اینکه تخصیص همین اعتبار ناچیز به تعداد زیادی از دانشگاههای کشور و متولی پژوهش شدن نهادهای بسیار در کشور کارآیی را کم کرده، افزود: در کشور سازمانهای بسیاری هستند که خود را متولی پژوهش میدانند و بهتر است اینها تجمیع شوند و کارهای بزرگی انجام شود.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز با بیان اینکه باید به هزینه کردن در حوزه پژوهش به عنوان سرمایهگذاری نگریست، خاطرنشان کرد: در دنیا در کنار هر کارخانه کوچک بخش بزرگی برای پژوهش وجود دارد تا کیفیت را به بهترین شکل ممکن ارتقا دهد و در دنیا بخش خصوصی زیرساختها را میسازد و حتی خیران در ساخت آزمایشگاه در دنیا همکاری دارند و کارهای پژوهشی در دنیا تقاضا محور است و با دانشگاهها تعامل خوبی دارند.
عریان با اشاره به اینکه در دانشگاه شیراز 10 هزار دانشجوی تکمیلی حضور دارند و اگر پایاننامهها به سمت تحقیق و پژوهش هدایت شود بخش بزرگی از مشکلات کشور برطرف میشود، تصریح کرد: در دنیا بخش خصوصی ایده را به تولید تبدیل کرده و ایدههای دانشگاهها را به کالا تبدیل میکند.
وی به تشریح برخی مشکلات عرصه تحقیق و پژوهش پرداخت و گفت: محدودیت دسترسی دانشمندان به پایگاههای داده، کاهش ارتباط بینالمللی، کاهش شرکت دانشمندان کشور در برنامههای علمی دنیا از جمله مشکلات عرصه پژوهش است و بسیاری از استعدادهای کشور که توان حرکت چرخ علم و دانش کشور در عرصههای مختلف از جمله اقتصاد و غیره را داشتند متأسفانه در زمان کنونی در بین ما نیستند.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز با ابراز تأسف از اینکه مشکلات مربوط به تأمین هزینههای زندگی دانشمندان و محققان زیاد است، عنوان کرد: پرداختن بیش از حد استادان به آموزشهای خود، عدم ساماندهی پژوهش و بودجه مربوطه در استان فارس، تبدیل به فرهنگ نشدن پژوهشهای گروهی، نبود برنامه گسترده فرا دکترا و پست دکترا از دیگر مشکلات عرصه تحقیق و پژوهش است.
عریان تأکید کرد: باید مسیر کشورهای صنعتی را تجربه کرد و با مشارکت همه دانشگاهها میتوان پژوهشگران را به سمتی بهتر از زمان حاضر هدایت کرد و سهمی در تبدیل ایده به ثروت داشت.