به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، سازمان امور دانشجویان فهرستی را برای جایابی دانشجویان بورسیه سالهای قبل بر روی سایت خود قرار داد، این سازمان ضرب الاجلی را تا ۱۵ اسفند ماه سال جاری برای جایابی آن دسته از دانشجویان بورس دکتری خارج تبدیل به داخل که بهانهای برای لغو بورسشان پیدا نکرده مشخص کرد اما ایجاد موانع مختلف مانع جایابی دانشجویان بورسیه شد.
ایده مخصوص وزارت علوم مبنی بر جلوگیری از اعزام دانشجویان بورسیه اعزام به خارج سال ۹۲ این بود که مدت زمان تکمیل مدارک پرونده این دانشجویان را تا ۳۱ شهریور ۹۳ اعلام کرد اما با ایجاد موانع و سنگ اندازیهای متعدد در روند تکمیل مدارک تلاش کردند که زمان لازم را جهت صدور حکم بورس از دست دانشجویان خارج کنند و این همان نتیجه مطلوب و لازم برای مسئولان وزارت علوم جهت لغو بورس کردن بورسیههای اعزام به خارج سال ۹۲ بود.
متن زیر توسط یکی از دانشجویان بورسیه در اختیار «خبرگزاری دانشجو»، قرار گرفته است اما به دلیل اینکه از سوی سازمانهای مربوطه برای بورسیه وی مشکلی ایجاد نشود از ذکر نام وی خودداری شده است.
روال انجام این سناریو به این صورت بود:
با توجه به جنجال آفرینی بیدون سند مسئولان وزارت علوم در بحث بورسیهها روند کار بورسیههای اعزام به خارج تا اردیبهشت ۹۳ مختل بود و بعد از آن تنها ۴ الی ۵ ماه وقت برای تکمیل مدارک وجود داشت که ریاست اداره بورس اعزام به خارج شرط ادامه کار پرونده هر دانشجو بورسیه اعزام به خارج را داشتن نامه تاییدیه صلاحیت عمومی اعلام کرد.
صدور نامههای تاییدیه صلاحیت عمومی به علت بحث جایابی تا اواخر خرداد ماه طول کشید، وقتی مسئولان وزارت علوم متوجه شدند دانشجویان نامه تاییدیه صلاحیت عمومی را کسب کردهاند شروع به بهانه گیری جدید کردند و آن شرط گرفتن پذیرش از دانشگاههای معتبر خارجی بدون پرداخت هزینه شهریه و خوابگاه و تغذیه بود که این امر باعث سرگردانی دانشجویان شد و نزدیک به یک ماه وقت دانشجویان به هدر رفت.
حربه بعدی تاییدیه شورای تخصصی بورس این بود که این شورا باید پروپوزال دوره دکتری و دانشگاه دوره دکتری و... را تایید کند که همین تاییدیه یک الی دو ماه طول کشید و حتی همین الان نیز چندین دانشجوی بورسیه اعزام به خارج تاییدیه شورای تخصصی را دریافت نکردند که این امر توسط دستور مسئولان وزارتخانه به داوران تخصصی هر رشته انجام گرفت. فرصت سوزی بعدی در مرحله تاییدیه پذیرش دانشگاه خارجی و استاد خارجی توسط رایزنان علمی ایران در کشورهاکه نزدیک به یک ماه فرصت دانشجویان را هدر داد.
بحث دیگر بالا بردن میزان وثیقه ملکی برای تعهد دانشجویان اعزام به خارج است که با این کار تعداد زیادی از دانشجویان به علت نداشتن تمکن مالی همچنان سرگردان شدند و افرادی که توانستند وثیقه ملکی مهیا کنند با عدم همکاری نماینده وزارت علوم در دفاتر ثبت اسناد رسمی مواجه شدند که همین امر باعث فرصت سوزی چند هفتگی دانشجویان شد و تعداد زمان کشیهای دیگر از جمله بالا بردن حد نصاب نمره زبان تعهد ازدواج و غیره.
این عوامل همه عناصر سناریو از پیش تعیین شده وزارت علوم بود که دانشجویان بورسیه اعزام به خارج نتوانند تا ۳۱ شهریور ۹۳ مدارک خود را ارادئه دهند و با جلوگیری از سهمیه بورسیه آنها وزارت علوم بتواند بورسیه این دانشجویان نخبه را لغو کند.
نکته جالب اینجاست که دانشجویانی که بورسیه آنها تبدیل به بورسیه داخل شده تا اواسط مسیر تحصیل کردند و تا پایان سال ۹۳ وقت دارند که جایابی شوند، اما دانشجویان بورسیه اعزام به خارج حق هیچ گونه اعتراض ندارند و این نشانه تناقض در سیاستهای گوناگون اداره بورس اعزام به خارج وزارت علوم میباشد.
با وجود همهی این مشکلات امیدواریم وزارت علوم این کارشکنیها را حذف کند و با حل این موانع دانشجویان متعهد و متخصص که تمامی آنها از بهترین دانشگاههای معتبر خارجی و رشتههای مهمی چون مهندسی پزشکی مکانیک نانو هستهای و... پذیرش کسب کردهاند و همگی از استعدادهای برتر کشور هستند بتوانند به حق تحصیل خود دست یابند.
یه جوری میگن دکترا میخونن انگار اینا توان انجام هیچ کاری رو نداشتن اومدن درس بخونن
نه عزیز
اونقدرها هم بی اراده و ناتوان نیستیم که نتونیم کار دیگری انجام بدیم
امـا!
نه تنها اجازه بدون استرس درس خوندن رو بهمون نمیدین
بلکه اجازه استفاده از حق استخدامیمون تو مشاغلی که بهمون لازم دارن و حتی تو آزمونهای استخدامیش قبول شدیم و بعد از 15 سال میخواستن به کار بگیرنمون رو هم بهمون نمیدین!
جالبه که دانشجوی دکتری برای سلامتیش نتونه از بیمه دانشجویی استفاده کنه! چون میگن نمیدونیم میتونیم بورسها رو بیمه کنیم یا نه!
از حق استخدامیم استفاده نکردم
شرکتهای خصوصی محتاجم بودن اما دیگه براشون کار نکردم
خدا رو شکر حواستون نبوده و دفترچه بیمه سلامت همگانی! میخام بگیرم!!