به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، ابوالفضل فراهانی در مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید دانشگاه پیام نور که امروز در سالن همایشهای سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، گفت: هر سازمانی گذشتهای و فرآیندی برای بلوغ خود دارد اگر گذشته دانشگاه پیام نور را مطالعه کنیم در دهه اول از مدیران بیرون دانشگاه بهرهمند شد که در عرصه آموزش کشور توانستند بنیان دانشگاه را قانونمند و ساختارمند پی ریزی کنند.
اواسط دهه دوم در بدنه دانشگاه این احساس شد که خود عوامل دانشگاه میتواند آن را مدیریت کنند که البته این درخواست در انتهای دهه دوم به شکل منسجم تری انجام شد.
در ۲۴ سالگی دانشگاه این مطالبه به صورت آبرومندانه تری و در کنار رویکرد دولت تدبیر و امید که اتکاء به سازمانهای زیرمجموعه داشت این اتفاق توسط دکتر فرجی دانا صورت گرفت و دانشگاه پیام نور توانست سرپرست خود را از میان مجموعه خود انتخاب کند.
وی افزود: انتخاب دکتر سرلگ انتخاب مبارکی است ایشان چهره علمی برجستهای دارد، تواضع و حسن خلق آن چیزی است که از ایشان در ذهن دارم و به عنوان یک فرد علمی میتواند سکان هدایت دانشگاه را عهده دار شود برای ایشان آرزوی توفیق و سربلندی دارم و از همه همکاران خود میخواهم که نهایت همکاری را با ایشان داشته باشند.
وی با طرح این پرسش که چرا دانشگاه پیام نور نباید سرپرستی از خود دانشگاه داشته باشد، گفت: چرا دانشگاه پیام نور با چهار عضو هیئت علمی و هشت هزار کارکنان آنکه ۹۹/۹۹ درصد آن توسط نظام جذب شده است میتواند خودش سرپرست خودش را از میان اعضای مجموعه داشته باشد و از آن زمان که من سرپرست شدهام این اطمینان را پیدا کردهام که پتانسیل داخلی این دستگاه زیاد است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور میتواند توسط اعضای خانواده خودش سرپرستی شود، گفت: دانشگاه پیام نور این قدرت را دارد که توسط عوامل خودش سرپرستی شود.
کیفیت بخشی، ایجاد موازنه بین کمیت و کیفیت، توجه بیشتر به تقاضای اجتماعی در سیاست و سرپرستی این دانشگاه مدنظر قرار گرفت.
سرپرست سابق دانشگاه پیام نور در ادامه به فعالیتهای این دانشگاه در دوره سرپرستی خود تاکید کرد و گفت: نقشه اجرایی در ماههای اول تدوین شد و با خرد جمعی و جذب حداکثری به اجرا گذاشته شد، امروز یک سال از اجرای برنامه چهارساله میگذرد و ما بیشک در تمام شاخصههای معطوف به کیفیت دانشگاه رشد چشمگیری داشتهایم.
وی در ادامه افزود: کتاب به عنوان شاخص کیفیت رشد سه برابری داشته است و هیئت علمی به عنوان شاخص ارزیابی کشور رشد دو برابری داشته است، تکمیل پروژههای عمرانی با رشد ۴/۱ برابری در اولویت قرار گرفت.
فراهانی در ادامه فعالیتهای دانشگاه پیام نور گفت: فعالیت دانشگاه در حوزه بین الملل رشد چشمگیری داشته است و بسترسازی مناسبی برای این کار شد و برای اولین بار دوره دکترا در سطح برون مرزی برگزار شد.
وی به تولید محتوا و توسعه فضای مجازی اشاره کرد و گفت: تولید محتوا و توسعه فضای مجازی تجهیز آزمایشگاهها و تولید مقالات از رشد ۱/۱ تا ۷/۱ برابر برخوردار شد، عقد قرارداد تلویزیون مجازی دانشگاه، برگزاری اولین جشنواره ملی حرکت، میزبانی مسابقات سراسری قرآن و برخی فعالیتهای علمی و فرهنگی از دیگر برنامههای دانشگاه پیام نور بوده است.
وی در ادامه بیان داشت: برنامه پژوهشگران که یک بار در سال ۸۵ انجام شده بود برای بار دوم در سال ۹۳ انجام شد، رونمایی از هزارمین کتاب و برگزاری ازدواج ملی دانشجویی از دیگر برنامههای دانشگاه پیام نور بوده است.
سرپرست سابق دانشگاه پیام نور به جذب تنها ۵۶ نفر برای هیئت علمی دانشگاه اشاره کرد و گفت: از بین ۴ هزار و ۹۵۰ نفر متقاضی هیئت علمی دانشگاه تنها ۵۶ نفر را حائز شرایط هیئت علمی دانشگاه دانستیم که این ممکن است اعتراضاتی را به همراه داشته باشد اما این حرکت فقط در جهت تحقق ارتقای کیفیت دانشگاه بوده است.
وی با اشاره به اینکه نقل و انتقالات معضل خاص این دانشگاه بوده است، گفت: سامان دهی ۷۰۰ نفر از اساتید در زمینه نقل و انتقال از جمله فعالیتهای ما بوده است، ۷۲۰ رشته تحصیلی که جزء زیان و خسارت برای دانشگاه فایدهای نداشتهاند جمع شدهاند. برنامه کنترلی تعدادی از واحدهای زیان ده و ادغام و سامان دهی آنها در یک سال اخیر انجام شد.
فراهانی با تاکید بر اینکه در دهه ۷۰ معضل ازدحام جمعیت برای کنکور و صف کنکور وجود داشت، گفت: دانشگاه پیام نور در این دوران به داد آموزش عالی رسید، حدود ۱۱۰ هزار حکم استخدامی صادر شد و قریب به ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی همکاران دانشگاه در این یک سال پرداخت شد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه پیام نور هیچ مشکل مالی ندارد، پس از این یک سال میتوانم به صراحت اعلام کنم که دانشگاه پیام نور هیچ مشکل مالی ندارد، ترمیم حقوق در دستور کار هیئت امناء قرار گرفت و هیئت امناء این ترمیم را برای سال ۹۳ قبول نکرد و برای سال ۹۴ پذیرفت اگرچه من خودم را در این بخش مدیون میدانم که باید بیشتر از این تلاش میشد تا از طرق دیگر دریافتی همکاران تامین شود.
سرپرست سابق دانشگاه پیام نور اظهار کرد: ۵۰۰ نفر نیروهای بلاتکلیف به طور کل مشکلاتشان حل شد و در زمانی که مشکل تعدیل نیروی انسانی بود مشکل عدم دریافتی حقوق همکاران حل شد.
وی به وضعیت بلاتکلیف وزارت علوم به مدت شش ماه اشاره کرد و گفت: وضعیت بلاتکلیف وزارت علوم موانعی را در کار ما ایجاد کرد و عملاً از خرداد که بحث استیضاحها صورت گرفت شورای گسترش آموزش عالی کشور چهار ماه هیچ جلسهای تشکیل نداد به همین دلیل بنده با نمایندگان مجلس صحبت کردم تا سریعتر برای تعیین تکلیف وزیر علوم چارهای بیاندیشند و امیدوارم که سرپرستی دکتر سرلگ هم به ریاست تبدیل شود چرا که برای دانشگاه این بلاتکلیفی اصلاً صحیح نیست.
وی در پایان احترام به تصمیم وزارت علوم را مهمترین عامل دانست و افزود: احترام به تصمیم وزارت علوم را در خصوص سرپرست جدید و حمایت از دکتر سرلگ را جزء سرلوحه کار خود قرار دهیم، از همکاران شرکتی روز مزد تا مسئولین دانشگاه باید ایشان را مورد حمایت قرار دهیم، از خواص دانشگاه میخواهم که به این قضیه توجه کنند که دانشگاه پیام نور فقط ۵ معاون و ده نفر عضو هیئت رئیسه دانشگاه دارد در حالی که بیش از صد نفر این آمادگی را دارند تا در پستهای معاونت دانشگاه همکاری کنند اجازه دهیم دکتر سرلگ کار خودش را شروع کند و خودش با گروه مشاوران خودش فعالیت را آغاز کند.