به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، مهدیه دلیلی، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان صبح امروز در جمع خبرنگاران از انجام هفت مورد از پیوند کبد در استان کرمان خبر داد و گفت: کار برداشت کبد از مرگ مغزی از سال ۱۳۸۵ در دانشگاه علوم پزشکی کرمان آغاز شد که در ابتدای کار پیوندها در شیراز انجام میشد.
وی ادامه داد: ازسال ۱۳۸۵ کار پیوند کلیه از مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی کرمان آغاز شد که از آن تاریخ تا سال ۹۲، ۱۱۸ مورد پیوند کلیه از کاداور (جسد) انجام شده است.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری نیز ۲۰ مورد پیوند کلیه از کاداور در این دانشگاه صورت گرفته است، بیان داشت: تا کنون ۶۸۰ مورد پیوند کلیه زنده در دانشگاه علوم پزشکی کرمان صورت گرفته است.
دلیلی افزود: دانشگاه علوم پزشکی کرمان از خرداد سال ۱۳۸۸ به جمع مراکز پیوند مغزاستخوان کشور پیوست که از آن سال تا کنون ۱۳۵ مورد پیوند انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه کاشت حلزون نیز از سال گذشته در کرمان آغاز شده است و تا کنون ۳۹ مورد پیوند انجام شده است، بیان داشت: تنها در سال ۹۳، ۱۷ مورد پیوند قرنیه در دانشگاه علوم پزشکی کرمان صورت گرفته است.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام پیوند قلب را در این استان لازم و ضرروی دانست و گفت: برای اجرایی شدن این امر تا کنون نشستهای متعددی برگزار و از معاونت آموزشی دانشگاه خواسته شده که یکی از اساتید را برای فراگیری دورههای آموزشی مربوط به وزارت متبوع معرفی کند.
دلیلی ابراز امیدواری کرد که با فراهم شدن آی سی یو قلب و کاردیولوژیست (گذراندن دوره تخصصی) کار پیوند قلب از سال ۹۴ در کرمان آغاز میشود.
وی از توسعه واحد فراهم آوری اعضا در بیمارستان شهید باهنر کرمان خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این کار، کرمان به عنوان یکی از مناطق ۹ گانه به عنوان قطب پیوند اعضا در کشور شناخته میشود.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: با ایجاد فضای ویژه برای واحد فراهم آوری اعضا در بیمارستان باهنر از این پس، علاوه بر پذیرش عضو مرگ مغزی از دانشگاههای علوم پزشکی بم، جیرفت، رفسنجان، از دانشگاههای علوم پزشکی زابل، زاهدان و ایرانشهر، عضو مرگ مغزی نیز به این واحد منتقل و کار پیوند نیز در بیمارستان افضلیپور کرمان انجام میشود.
دلیلی در رابطه با راه اندازی واحد فراهم آوری اعضا در دانشگاههای علوم پزشکی بم و جیرفت گفت: مراحل رضایت گیری، نگه داری از جسد و تایید مرگ مغزی در این دانشگاهها انجام میشود و مرحله پیوند باید در کرمان صورت پذیرد که در حال حاضر مراحل فوق توسط دانشگاه رفسنجان بیش از یک سال در حال انجام است که جای تقدیر دارد.
وی ادامه داد: کمبود نیروی محیطی به عنوان بازرس برای شناسایی بیماران مرگ مغزی در مراکزدرمانی از مشکلاتی است که با آن روبرو هستیم.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت» مرحله شناسایی بیماران مرگ مغزی در سطح شهر کرمان به خوبی انجام میشود؛ اما به دلیل کمبود نیرو در سطح شهرستانها و همچنین سایر دانشگاههای علوم پزشکی استان باید هماهنگی بیشتری باشد.