آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۱۲۰۰
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان عنوان کرد:

احداث قوی‌ترین رصدخانه کشور در کرمان/تاسیس دانشکده‌ نجوم به زودی

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر گفت: قوی‌ترین رصدخانه کشور در کرمان احداث خواهد شد و هدف از ایجاد این رصد خانه احداث دانشکده‌ نجوم خواهد بود.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، سعید دوست محمدی، دکترای فیزیک و عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در رابطه با پروژه‌ احداث مجهز‌ترین رصدخانه کشور در استان کرمان گفت: استان کرمان یکی از استان های ویژه کشور است که از لحاظ جغرافیایی و رصدی برای نجوم است و با توجه به ارتفاع نقاط مختلف از سطح دریا و شرایط جوی در کرمان این استان برای احداث رصدخانه بسیار مناسب است.

 

وی افزود: بدلیل شرایط خاص مطرح شده از مدت‌ها پیش بحث رصدخانه مناسب در کرمان مطرح بوده به همین دلیل یک خیر به نام آگاه، هزینه‌های ساخت و راه اندازی این رصد خانه را متقبل شده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به ویژگی‌های این رصدخانه بیان داشت: در این رصدخانه مهم‌ترین وسیله، تلسکوپ با قطر ۱،4 متر است که بزرگ‌ترین تلسکوپ کشور محسوب می‌شود، زیرا تلسکوپ های استفاده شده در شیراز و تبریز قطر ۶۰ سانتی متری دارند.

 

دوست محمدی در رابطه با مدیریت این پروژه بیان داشت: سید جلال الدین فاطمی، دبیر کمیته نجوم دانشگاه باهنر و مسئول راه اندازی این رصدخانه هستند و مدیریت پروژه با وی است.

 

استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: بحث بعدی مکان یابی است؛ ما مناطق مختلف کرمان را بررسی کردیم، ارتفاعات شهربابک، بیدخون، لاله زار، گلزار، شیرینک، ساردوئیه و راین را بازدید کرده، پارامترهای نجومی مختلف اندازه گیری شده‌اند و در ‌‌نهایت ۴ منطقه‌ بیدخون، شیرینک، ساردوئیه و مادون کاندید راه اندازی رصدخانه شده‌اند.

 

وی ادامه داد: بحث تلسکوپ با قطر ۱،4 متر تکنولوژی بسیار بالایی را می‌طلبد ما با یکی از شرکتهای مرتبط اروپایی وارد مذاکره شدیم و در حال رایزنی و مکاتبه هستیم و به محض اینکه بودجه تامین شود، خرید، تجهیز، ساخت رصدخانه، نصب و آموزش و راه اندازی بر عهده این شرکت خواهد بود.

 

دوست محمدی در رابطه با مدت زمان تخمینی ساخت تلسکوپ بیان داشت: ساخت تلسکوپ حدود ۱۸ ماه طول می‌کشد که ما در این مدت باید زیرساخت های بازم را آماده کنیم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص هزینه این پروژه عنوان کرد: بیش از پنج میلیارد تومان هزینه راه اندازی این رصدخانه خواهد بود که اعم از زیرساخت، جاده، فونداسیون، دیواره، گنبد، تجهیزات داخلی و تلسکوپ است.

 

وی تصریح کرد: این رصدخانه صرفا دانشگاهی نخواهد بود و منطقه را متحول خواهد کرد و برای گردشگری هم امتیاز استانی خواهد بود.

 

دوست محمدی افزود: ما افراد با پتانسل بالایی را داریم که در زمینه‌های تئوری بسیار قوی هستند، قطعا از محققان و دانشجویان دانشگاه های مختلف کشور بعد از راه اندازی رصدخانه استفاده خواهیم کرد.

 

استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان در پایان گفت: آگاه، فردی علاقه‌مند به نجوم و ستاره‌شناسی است و هدف وی در ‌‌نهایت تاسیس دانشکده نجوم است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ساکن کوهبنان
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۷
آقای دوست محمدی بحث احداث رصد خانه در کوهبنان تصویب شده بود در سال ۱۳۷۲ ولی اکنون شما آنرا به جای دیگر انتقال دادید این را هم می دانید که کوهبنان پر ستاره ترین اسمان کرمان است
3
0
منصور غلامی
۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۱
من هم موافق هستم به نظر من رصد خانه باید در کوهبنان باشد شرمسار شدم از نظر دکتر دوست محمدی من از دانشجویان شما بودم!
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۳
به نظر من شهرستان بردسیربهترین مکان برای احداث رصد خانه است
0
1
محمد علی ایرانمنش
۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۷
چند وقت پیش کوهبنان بودم از آسمان پرستاره کوهبنان لذت بردم واقعا اگر حقی هم برای احداث رصد خانه در استان باشه من کوهبنان را پیشنهاد می کنم
پربازدیدترین آخرین اخبار